Rambo V - Utolsó vér filmkritika

A megöregedett és megfáradt John Rambo egy arizonai ranchon talált békére, a lelke mélyén azonban sosem ért véget a háború. Ez a pokol pedig ismét elszabadul, amikor fogadott lányát elrabolja a mexikói kartell.
  • Írta: szlav

Kommentek

#34
Ja ide nem még okádtam be a véleményem a filmről. 28-án megnéztem a moziba.

Kár hogy kiöregedett már Sly és "elméletileg" nem lesz több rész. Bár a mai filmiparban simán benyöghetik hogy valami "alkalmi sztárral" remake-elik majd.Simán hozta a "Rambot" feldolgozni se tudom a kritikusok akik gyalázzák mit is vártak, mire számítottak.

A film tökéletesen bemutatja ,hogy a nagy veterán megöregedett és visszavonultan él fogadott családjával,de a múlt emléke még kísérti és sose tudja elengedni azt. Aztán amikor beüt a gebasz, látjuk mit sem változott és ott van az a gyilkológép még mindig, át lehet érezni a dühét.
#31
#27: Én meg, hogy a forgatás alatt kiveszik az okszigénsátorból, beadnak egy izomlazítót az arcába, hogy legalább valamelyest mozogjon, ha 10 lépésnél többet kell megtenni, akkor már a dublőre teszi. Aztán ha vége a forgatásnak, újra lélegeztetőgép....
#30
#28: Általában a saját heteroszexualitásukkal és látens homoszexualitásukkal mélyen belül viaskodók szoktak ilyen hisztisek lenni ebben a témában... :D
#29
#17: Ezek a vén hülyék bedarálnának mint a szart kisfiam. Ők a tettek emberei a ti generációtok meg a pofázás és hiszti embereié.
#28
#23: +1000 Ennél gyönyörűbet én se tudtam volna mondani. Ezek még most is férfiak, nem metroszexuális hisztis jellmezbe öltözött kurvák.
#27
#23: Egyetértek. Előbb elhiszem a 100 éves Stallonéról hogy legyakja fél Mexikót.....
#26
#24: Propaganda. Az amcsi filmek ugyanúgy dugig voltak és vannak vele, ezt el kell fogadni. Néha nincs is annyira szájbarágva (pl. még a legutolsó csöves is magánkórteremben, ultramodern kezelést kap ). Ez van, ettől még lehet jó egy film.
#24
#22: Amikor már megnézhettem a rambo 2-t, én is simán megettem a propagandát..aztán kicsit jobban tisztában lettem a dolgokkal, de ettől függetlenül a mai napig szívesen megnézem, mert jó. Mert nem a társadalomkritikát lesem benne, hanem hogy Rambó kemény, mint a Tarzan sarka.
#23
#19: A jelenkor akciómítosza meg a 20 kiló vasággyal 15 mínuszos átlagéletkorral szupehősök, akik megmentik a világot bármitől. Is. A 80-as, 90-es években legalább voltak igazi kemény akciósztárok. A nagyobb baj(?) az, hogy ezek a vén csatalovak még ma is jobban festenek a vásznon, mint a sok műmájer csicska...
#22
SLi
#21: Uhh
Mad Max, Indy, meg Conan ebben a felsorolásban ??
Ezek olyan film élmények amik első megtekntés után soha nem felejtesz el. De a kobra, kommando, meg rambo 2-3? Ugyan már...
#21
#19: Predator, Kommandó, Die Hard, Robotzsaru, Indiana Jones, Halálos Fegyver, Mad Max, Top Gun, Kobra, Conan, Karate Tigris...
Most így hirtelen.
#20
#19 Szívemből szóltál.
#19
#17: "Ez meg már direkt a vén hülyéknek készült akik benyelték a 80-as évek akciófilm mitoszát"

Köszi. A vén hülyék is voltak gyerekek és hidd el, hogy nem volt szar fiatalnak lenni akkor, amikor sétáltunk a legóautókkal a kézben és közben ki volt plakátolva, hogy hamarosan jön a mozikba a Terminator második része. Szóval azért nekünk azokkal a fejekkel az ilyen filmek mindig bomba durva élmények voltak. Az én generációmnak ez olyan, mint anyukámnak a Latabár Kálmán és a korabeli fekete-fehér magyar mozik.

Szóval nálam a kérdéses korban nem szuperhősös dolgok mentek orrba szájba, hanem változatos akciófilmek ilyen emberektől, hogy Schwarzi, Stallone, Van Damme, Seagal. Emlékmás, Pusztító, Menekülő Ember, Véres játék. Én tudom, hogy miért szeretem ezeket a filmeket, míg mások nyilván nem értik, hogy mi lehet ebben a jó, mert nekik más meghatározó élményeik voltak az életükben.
#18
Megváltozott a véleményem. Csak egy ember lenne jobb színész rambónak, mint Stallone.

https://imgur.com/a/BfuESPt
#17
SLi
rambo 1 igazi háború ellenes klasszikus, kötelező film
összes többi gagyi fos propaganda, külön vicces hogy a 3 végén ki van írva az eredeti változatban hogy a bátor mudzsahedin (aka. Oszama és a haverok) harcosoknak ajánlják a filmet, aztán 9/11 után át kellet írni miután a "bátor" hősök lebaszták a hülye ikertornyaikat ... XD
Ez meg már direkt a vén hülyéknek készült akik benyelték a 80-as évek akciófilm mitoszát