Joker filmkritika

"Az őrület kicsit olyan, mint a gravitáció - csak egy kis lökés kell hozzá." Arthur Flecket márpedig éppen eleget lökdöste az élet. A Joker félelmetes hitelességgel mutatja be, hogy mit tehet egy beteg elmével a társadalom hitványsága.
  • Írta: szlav

Kommentek

#40
Nekem nagyon tetszett a film. 2x neztem meg moziban, egyik vetitest sem bantam meg.
#39
Nagy hype miatt, nagyon jó filmre számítottam. Erre kapok egy átlagos karakter dráma filmet. Nagyon csalódtam benne.
#35
#34: És hol írtam, hogy ezek a jelenetek a "önmagában lebegnek egy légüres térben". Még azt se írtam, hogy ne lenne egy jó film. Csak azt a fajta kultusz imádatot tartom túlzásnak, amit az alattam őrjöngő delikvens leművelt.

Szóval nem tudom, hogy miért látsz bele olyan dolgokat a hozzászólásaimba, amit le se írtam. Először meg kéne nézned, hogy mire válaszoltam, mielőtt kikelsz magadból.
#34
SLi
#33: igen, ahogy az általad felsorolt filmek jelenetei is visszaköszönnek az azokat megelőző filmekből, egyik film sem önmagában lebeg egy légüres térben, minden rendezőre, íróra stb. hatottak valamely más alkotók munkái tehát ezt most önmagában egy jó nagy marhaság volt most ide okádni.
#33
#32: "Sötét Lovagban is benne volt a karakter drámája, mindenféle ilyen innen onnan összelopkodott jelenetek nélkül, az a film egy hivatkozási alap, egy emlékezetes kikezdhetetlen mestermű, ráadásul szórakoztató is, ez meg nem az" :DDD

Ugye ezt te se gondolod komolyan? A Sötét lovag legtöbb jelenete már visszaköszön régebbi filmekből, mint pl a 95-ös Heat, Die Hard 3, Fight Club, A Clockwork Orange stb, stb. Ergo semmi nem indokolja azt a cirkuszolást és vergődést, amit a te és a hozzád hasonló nyálas szájú geekek ide ellenek.
#32
#31: nem? most lőtték le Bruce szüleit ööö harmadjára? :D akkor legyen a címe Ivan Iljics legrosszabb napja és ne Joker, hónapokkal a bemutató előtt közölték hogy ez lesz Joker eredettörténete

+ a Sötét Lovagban is benne volt a karakter drámája, mindenféle ilyen innen onnan összelopkodott jelenetek nélkül, az a film egy hivatkozási alap, egy emlékezetes kikezdhetetlen mestermű, ráadásul szórakoztató is, ez meg nem az
#31
#29: Ez egy karakterdráma, nem képregényfilm.
Már hónapokkal a bemutató előtt közölték, hogy semmi köze nem lesz a képregényekhez, az csak a körítést adja. Karakterdrámának pedig kiváló.
#30
#19: Az Összeomlásban Douglas a motorja a cselekménynek, a kiváltó okokat nem látjuk, csak a már zajló őrületet. Itt fordítva.
#29
igazán nem értem mit ajnározzák ezt a filmet a kritikusok, Todd Phillips nagyon szereti a Taxisofőrt, az Összeomlást, meg a Komédia királyát, és ha ezeket lehámozzuk a filmről, akkor alig marad belőle bármi önállól... és ez egyáltalán nem főhajtás, hanem konkrét jelenetek átvétele, ugyanazon eljátszása, fényképezése, ez egy turmix, remake, ami nem remake

Phoenix meg fullba nyomja a kretént, pedig bírom az ipsét, de a Sötét Lovag azért a realitás mellett azt is szem előtt tartotta, hogy a film szórakoztató legyen, hát ez itt minden csak nem szórakoztató, én nem pszichodrámát várok el egy képregény filmtől, vagy ha szégyelli hogy képregény filmet forgatott, akkor forgasson Bergmannt, egészségére
#27
SLi
#24: annyira hogy anyai ágon konkrétan magyar származású
#26
#25: Bocsánat, már aki látta.
#25
Alapvetően Heath Leadger Joker-e jut eszébe mindenkinek, ha JOKER-ről van szó. Nem tudom, ez mennyire fogja hozni, kiváncsi leszek. Lássuk be, Ő A JOKER! Előtte, még senki tudta hozni a figurát. Jut eszembe, isten nyugasztalja!
#24
Puerto Ricó-i színész -> kb. annyira puerto rico-i, mint te, miután rumot ittál.
#23
#14: Hagy ajánljak én is egyet, Raising Dion a címe. Egy kisfiúról szól akinek képességei lesznek, láthatjuk hogy ez miként hat ki a mindennapi életükre és természetesen a kormány is fölfigyel a gyerekre, ahogy az lenni szokott. Még én sem láttam, nagyon friss cucc, ma jött ki a Netflixen, szóval nem tudom milyen, de érdekesnek tűnik, egy próbát megér.
#22
#14: A The Boys is baromi jó, számomra az idei év meglepetése.