Star Wars: Skywalker kora filmkritika

A Star Wars: Az utolsó Jedikre rázúdult népharag gyakorlatilag megpecsételte a Disney ambiciózus Star Wars-projektjét. A Skywalker korának így nem kisebb feladattal kellett szembenéznie, mint a rajongók kibékítésével.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#156
#155: Bár tökéletesen egyetértek a véleménnyel, azért kiváncsi lennék, hogy vajon a boldog gyermekkor szépiti-e meg az emlékeket, vagy tényleg az első 3 Star Wars volt a legjobb az egész sorozatból.
Egy agyturkász biztos tudna disszertációt irni belőle.
#155
Párommal a napokban végig néztük az összes filmet, újra. Nálam ez amúgy is egy hagyomány, hogy évente újrázok egyet. Nos, mivel Ő nem látta ezt a 3 új borzalmat, úgy döntöttem adok neki egy esélyt, hátha az idő múlásával jobban fogom értékelni. Hát nem sikerült. Nem is akarom külön részenként emliteni ezt a disney trilógiát, fölösleges. Sajnos még most is egy förmedvény főleg, ha sorban nézem a filmeket és közvetlenül ott a viszonyitási alap, nem csak az emlékek. Sajnos a lezárással sikrült meggyalázni mindent, ami Star Wars, ezt még mindig igy érzem. Meglátjuk mit hoz még ezen a fronton a jövő, de igazán ráférne egy rendes vérfrissités a csapatra és olyanokat ultetni vezetői poziciókba akik értenek is ehhez a világhoz.
#154
Én is megnéztem. Nem lett egy akkora nézhetetlen pocsék fos, mint az Utolsó jedik, de nagyon messze van, még egy közepes filmtől is. Eddig volt egy klasszikus trilógia, meg egy előzmény trilógia, most már van egy REMAKE trilógia is. Megköszönöm a Disneynek, hogy a sárba tiporta azt az univerzumot, amiért mindig is rajongtam.
Majd ha Star warst nézni lesz kedvem, akkor megnézem 1-6-ig a filmeket, ezt az új trilógiát instant át fogom ugrani, meg még a 2 spinoff-ot, legalább azok tetszettek nekem.
#153
Hab
#135: Szerintem is rosszabb a Rise of Skywalker, mint a Last Jedi. Eddig minden filmet védtem, ez még csak nem is akarom, összecsapott fércmunka lett sajnos.
#151
#150: De megint csak pusztán belém kötsz. Akkor is baj volt, Boba nem is nagyon volt kánon, Mault pedig meggyalázta a saját apja. Szóval nézz utána a dolgoknak. Buek
#150
#149: Megint csak nem kötekedés, de amikor "kiderült" anno hogy Boba Fett mégsem halt meg ( vagy teszem azt Darth Maul ) az teljesen "normális" volt....
#149
#148: Hosszú évtizedekig úgy tudtuk, hogy Vader megölte az uralkodót. Erre most jön ez a szar és rombol maga körül. Luke-ot tönkrevágták, Vader örökségét szintén. Taps a disneynek, akarva se lehetett volna jobban elkúrni a dolgokat.
#148
sokna azon picsognak, hogy Vader feláldozása lényegtelen lett és, hogy Ő volt a kiválasztott aki egyensúlyt hoz az erőben.
Arra senki nem gondolt, hogy milyen tettel hoz egyensúlyt?
A prófécia soha nem mondta, hogy jó cselekedettel.
Ha belegondolunk az 1-3. részben az erő mérlege keményen a Jedik felé fordult, 2-3 sithre jutott vagy 10-szer annyi Jedi.
Mi van ha Vader pont azzal hozott egyensúlyt az erőbe, hogy szépen kinyírta őket? :)
Nem kell feltétlenül jó cselekdett az egyensúlyhoz.
#145
#144: Mikor már csak személyeskedésre futja... Ritka toxikus figura vagy. Több mint 10 éve követem a gk-t, de te és pár másik toxikus figura durván lezüllesztette az értelmes párbeszéd lehetőségét az oldalon. Az adminok is csak némán asszisztálnak ehhez a zülléshez, bár szerencsére máshol még van normális közösség ha már itt nincs.
#143
#142: Vigyázz mit beszélsz, mert jön áltimét főmegmondó atyaúristen, hogy szerinted ez a legrosszabb film a trilógiában, mert jön aztán jól megmondja, hogy hülye vagy...
#142
Törölt felhasználó
Szerintem látványra is igen gyenge, nagyon müanyag hatású az egész, szinte mindenhol érezhető a befejezetlenség hatása, az akciók pedig minden koncepciót nélkülöznek.

Én úgy voltam vele, hogy tegnap megnéztem és egy korrekt kis mozira vágytam csak, de szerintem a trilógia legrosszabb darabja lett ez végül.

Mindenhol hozza ezt a Tv sorozat hatást, a bolygók, helyszinek kicsinykék és kidolgozatlanok, lényekből is gyengéket kapunk, a történetvezetés pedig még elmenne, de ez is epizódhatásúvá válik igen gyorsan.

Kapkodnak és a filmbe nem lehet nézőként bele élni magadat.

MIndemellett a frusztráló szájbarágások nagyon fárasztóvá tették a párbeszédeket is.
Képi történetvezetés nincs a filmben, szó szerint mindent pépesen, kiskanállal adagolnak belénk.
#141
Szépen kezdi éleszteni a bizalmakat. Kasszasiker lessz, de messze nemanyira mint remélik. Marketingel egybe. 350 millió rúg.
#140
#138: Csak azért mert Snoke azt mondta hogy az erő egyik oldalán megjelenik valaki, annak megjelenik a méltó ellenfele is.
Gondolom az egyensúly miatt.
És most csak Rey van.
#139
#137: Ennek maximum csak akkor van értelme, ha arra célzott, hogy a valaha élt(még így is szar) összes sith tudásával rendelkezik. Másképp újfent csak azt mutatja, hogy ez a marha nem járt utána rendesen a kánonba tartozó dolgoknak.
#138
Törölt felhasználó
#137: Egyenlőre úgy tudni nincs több sith.De bármikor lehet.Rey elkezdi tanítani azokat a gyerekeket akikben megvan az erő, felidegesíti őket, és lesz is egy sith :).
#137
Kérdés:
Ha Palpatine volt az összes sith akkor most kihaltak a sithek?
Nem értek a star wars univerzumhoz, ha hülyeséget kérdeztem bocsánat.