The Mandalorian sorozatkritika

Egyetlen sorozat kellett ahhoz, hogy létjogosultságot nyerjen a Disney+, a The Mandalorian pedig jól végezte a dolgát. A Skywalker-saga véget ért, ezzel együtt pedig eljött az élőszereplős Star Wars-sorozatok kora.
  • Írta: szlav

Kommentek

#23
#22: Iiiiiigy bizony
#19
#15: A TFO-s utolsó bekezdést leszámítva (mivel még nem volt szerencsém hozzá) teljesen egyet tudok érteni.
Egy valamennyire jobb budget-tel rendelkező youtube fanfilmet láttunk a részek nagy százalékában, túltolt cukiskodás, és fejfogós megoldások közepette.
(pl utolsó rész: értem, én hogy a stromtrooperek nem tudnak célozni, de a végén az a 100 vs 1, a droid ellen nagyon kellemetlen volt)

ui: horror lista idén amúgy nem lesz srácok? Már borzasztóan várom :(
#18
Én még nem láttam egy részt sem belőle, de lenyűgöz, ahogy úgy csinál a sajtó, mintha ez valami kötelező alapműveltség és emellett szenzáció lenne. Persze, oké, hogy mindenkinek Star Wars hiánya van a Revenge of the Sith után. De most tényleg, egy ilyen...? Olyan ez, mint az RDR2. kapod a nagy média-divat bullshit-et, aztán szenvedj vele. Ja hogy az egy tizede jó? Az mindennek jó.
#17
#15: "Nincs érdemi központi narratíva, egy mondatban összefoglalva csak annyi van, hogy nesze, itt van Baby Yoda, aztán védd meg."

Mondjuk ilyen alapon a filmeknek meg az hogy "itt a birodalom , harcolj, és döntsd meg". Azért a legtöbb filmnek lehetne ilyen egyszerűen definiálni a narratíváját.
#16
#14: A Witchernek legalább van egy olyan egyedi íze, egy olyan különleges hangulata, ami a The Mandalorianból hiányzik. Plusz előbbi esetében el tudom képzelni, hogy a sorozat csak javulni fog, most, hogy már nem fognak idióta módon ugrálgatni az időben, mivel a három cselekményszál összeért az első évad végére.
#15
Sok ezért a sorozatért a 8-as. Jóindulattal is inkább egy 7-es (IMDB-n annyit pöttyintettem rá), realistábban nézve pedig egy 6-os.

A dialógusok rettenetesen faék egyszerűségűek és sokszor borzasztóan megírtak - olyan, mintha egy tanuló scriptwriter első piszkozata lenne.

Minden rész története egy huszadrangú mellékküldetésnek felel meg valami középszerű open-world játékból.

Nincs érdemi központi narratíva, egy mondatban összefoglalva csak annyi van, hogy nesze, itt van Baby Yoda, aztán védd meg.

Az egész sorozatot áthatja egyfajta érzelmi sterilitás és ellentmondásosság, képtelenség megfelelően azonosulni a karakterekkel mélyebb szinten, illetve igazán aggódni értük.

Az utóbbi években annyi hulladék jött ki az SW nevével fémjelezve, hogy az emberek hajlamosak immáron bármi középszerűt felmagasztalni a franchise-ból, pedig nem kellene.

Az utóbbi években az egyetlen igazán érdemleges alkotás a Star Wars világában a Fallen Order.
#14
SLi
#3: witcher? egy erős 6-os, de nagy adag jóindulattal egy gyenge 7-es ( az idősíkok keverése és hogy ezt nem rágták a szánkba nekem dob rajta ennyit), tisztes iparos munka és 1-2 jó alakítás,a jobb kosztümös sorozatok közé tartozik, de semmi több. Mondjuk ahogy hallom az első könyvből többet nem is nagyon lehetett kihozni.
Én ennyit vártam tőle, egy percig se untam, várom a következő évadot.
#13
Jo volt. Nem az a sokszor ujranezos, de legalabb van koncepcioja, ami az uj filmekre nem igazan mondhato el.
#11
#10: Kár lenne érted (nem)
#10
Törölt felhasználó
#9: Nem zavarhat senkit, mert akit mégis az náci.Tipikus válasz egy tipikus fajtától.
Be is fejeztem, mert nincs kedvem kitiltatni magam.
#9
#8: Max az olyan kis fotelnáciknak, mint te, mindenki más leszarja, hogy van-e benne.
Amúgy volt benne egy fekete karakter, aki ráadásul pozitív szereplő volt, a főszereplő meg chilei születésű, jujj most mi lesz? 6 pont?
#8
Törölt felhasználó
A 6.rész tényleg elég gagyira sikerült.Ahogy néztem rögtön ez ugrott be.
https://www.youtube.com/watch?v=mSLb4BVe7SM

8 pontot szerintem megérdemli.Ha figyelembe veszem, hogy semmi LMBTQPRSCPC sem volt benne az önmagában +2 pont.
#7
A 6. rész talán felfogható egy “kitekintésnek” amiben az ember valamennyit megismer az új köztársaságból.... Egy sorozat minden része nem lehet mestermű.
#6
Engem nem fogott meg. Csak az első kettőt néztem meg, de már ott is sokszor kattingattam a folyamat sávra, hogy még hány perc van belőle hátra.
#5
Szerintem teljesen korrekt a kritika.... igen lehet hogy sok a 8 pont, de akkor is minimum 7.5. A 6. rész valóban felejthető, de ha az összképet nézem akkor teljesen rendben van a sorozat. Ha csak ilyen jó lesz minden jövőben érkező SW élőszereplős sorozat, akkor én már elégedett leszek.