Vaják sorozatkritika

Amikor Andrzey Sapkowski 1992-ben útjára indította Ríviai Geralt legendáját, talán ő maga sem hitte, hogy egyszer még ekkora siker lesz a művéből. Pedig a videojátékos adaptáció után most a Netflix is beszállt a buliba.

Kommentek

#34
Hát nem tudom... számomra egyetlen gond van a sorozattal, őt pedig Henry Cavillnek hívják. Nincs különösebb bajom vele, na de mint Geralt?? Valahogy nem...
#33
SLi
#25: hát a xena amúgy jobb mint az azóta készült fantasy sorozatok 90 százaléka, ennél mondjuk pont nem, de amúgy ha lett volna rendes összefüggő átvezető történet szál (ami akkor kb elképzelhetetlen volt) nem pedig szinte teljesen epizodikus lett volna nagyon másként emlékeznénk rá
#28
Törölt felhasználó
#27: Ebben igazad lehet.Sokat vártak el tőle.De azt nem lehet rá mondani , hogy gagyi, vagy a párbeszédek rosszak.Lassu... a GoT -hoz képest ez egy duracell nyuszi.
#26
Törölt felhasználó
#25: Egy jó filmet , vagy sorozatot nem kell védeni. Talán ezért nem harapták még le a fejed :) .Persze nem tud versenyezni egy éjjel nappal judapestel, de nem rossz sorozat.
#23
#22: " például a következő évadban már kapásból nem kell az időbeli ugrásokkal tökölődni, mert a három cselekményszál az első évad végén összeért."

Nyugi utána megint szétválik, ráadásul Ciri elkezd majd térben és időben utazgatni :D
#22
Szerintem ez a sorozat gagyi... DE... a jófajta gagyi. :D Imádom, nagyon-nagyon hiányérzetem volt több hétig, miután befejeztem az első évadot.

A párbeszédek sokszor elég suták és már-már komikusak és az egész sorozatnak van egy afféle Xena/Hercules büdzsé show érzete.

Az események zanzásítása és a sok időugrás miatt pedig egyszerre tudunk meg túl keveset és túl sokat. Túl keveset, mert. a karakterek hirtelen személyiségbeli változásai nagyon érthetetlennek, követhetetlennek, és indokolatlannak tűnnek emiatt.

Túl sokat, mert túl sok háttérinformációt, kontextust és kapcsolati rendszert kell megérteni túl kevés epizód/játékidő alatt, és a sorozat nem hagy időt a nézőnek elmélyülni a világban.

De, mindezek ellenére, a sorozat... nagyon adja. Geralt és Dandelion (igen, én már csak így hívom) karaktere tökéletes el lett találva, meg a köztük lévő dinamika. Meg úgy összegészében nagyon jó a show hangulata és a második felére azért kimondottan összeszedi magát.

Nekem 7/10, de megvan benne a potenciál, hogy jobb legyen - például a következő évadban már kapásból nem kell az időbeli ugrásokkal tökölődni, mert a három cselekményszál az első évad végén összeért.
#21
Hát amit a mágiával műveltek (Nerf) az borzalom. A történetszál felesleges megváltoztatása se volt jó ötlet. Pár érdekes castingolás is volt de amúgy jó volt a sorozat. Bár a 9 pont az szerintem túlzás.
#20
#19: Pont ugyanezt akartam mondani. KB 2 hónapja futott le az évad.
#18
A film fasza, de a 9 pontot sokallom. Igaz, én nem olvastam a könyvet, a játék sem kötött le igazán, de gondoltam, ezt megnézem. A 2. részbe kicsit belealudtam, igaz. Henry Cavill király a szerepre. Jó a film humora is, tetszett, hogy vannak korhatáros jelenetek, néhol kimondottan kegyetlen. Várom a 2. évadot.
Ja, és engem nem zavar a sok színesbőrű.
#17
#16: Háttérben álldogálni jók lettek volna, pont mint a magyarok (elvégre az északiak szlávok), de tiritarka helyett hozhattak volna full fehér színészgárdát a britektől.
#16
SLi
#13: lol
ez komolytalan, nyilván finanszírozta volna a sorozatot a netflix szláv színészekkel, oké...
Ott van a Dark, az egyik legjobb sorozat valaha, szinte senki nem ismeri mert német nyelvű