Tenet filmkritika

Habár nem reformálja meg az eddigi munkásságát a Tenettel, Christopher Nolan így is az egyik "legkevésbé hollywoodias hollywoodi" rendező maradt, és ennek köszönhetően az idei év egyik legkellemesebb moziélményét szállította.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#24
Nem rossz film, de kicsit olyan érzésem volt utána, hogy valahogy nem sikerült igazán kibontani az ötletet érdekes irányokban, helyette kaptunk egy akció filmet ami látványos, de sajnos amint gondolkozni kezd az ember rájön, hogy film által felvetett világ működésének szabályai nem következetesek. Egy egyszerűbb időutazós történet lehet jobban működött volna, itt az inverzióval ugyanis sikerült a szokásos időutazós problémák mellé egy köteg újat behozni.

Az említett Quantum Breaket sokat lehúzták mint játék, de nekem tetszett - főleg a törnéte és a világa - ami ugyancsak eredeti ötlet volt és a plot szemben a Tenettel teljesen logikus (vagy legalábbis abban gondolkodás után sem találtam komoly problémákat).
#23
Szerk: #14, #21
#22
Ez a film nekem borzalom volt pedig szeretem Nolan munkásságát. Sötét lovag-trilógia, Eredet, Csillagok között mind kiemelkedő filmek de ennél már a 15. percben elvesztettem a fonalat és a végén se találtam vissza. Rohantak az események, ugráltak a helyszínek között, közben meg vajmi kevés magyarázat jutott bármire is hogy éppen mi miért történik. Látványilag rendben volt, a színészek is jól játszottak, de a történet olyan katyvasz volt hogy a végén mikor felálltam a székből, konkrétan dühöngtem hogy ez mi volt. Amúgy lehet bennem van a hiba, bár általában fel tudom fogni mi történik de itt hiába figyeltem...
#14, #16: teljesen egyetértek, bírom az olyan kritikusokat akik valószínűleg soha nem képesek úgy beülni egy filmre hogy önfeledten élvezzék, mert a képregény-filmek egyébként erre vannak (nem mellesleg szvsz történetileg is jók). Felesleges állandóan szidni őket, nincs olyan sok azért belőlük, ha meg nem tetszik akkor ne nézzed, én személy szerint mindig tűkön ülve várom a következőt.
#21
SLi
#16: pedig igaza van, tényleg baromi unalmas ez a duma, jön évente 4 ilyen film miközben több száz filmet vetítenek, minden évben van min 10-15 olyan film ami minimum 8-9 pontos, úgyhogy ja baromi unalmas ez a duma
#20
Tökéletes IMAX élmény. Ha valaki otthon nézi meg, semmi nem valósul meg amit a filmmel el szerettek volna érni.
#19
ReTENET
#18
Ezt most kihagyom... az Eredet sem jött be, a leírás alapján pedig ez se nagyon fog. A Csillagok között viszont nagyon tetszett.
#17
Ha valaki el tud vonatkoztatni a számtalan logikai ellentmondástól és hagyja h torkán csak úgy lassú megfontolt ízlelések nélkül lecsússzon a rendezői akarat, valamint szívesen megüli a film semmitmondó , énközpontú , üzeneteinek nyerítő lóerejét, akkor ez egy látványokban dúskáló , pokolian jó mindfucking blockbuster és csak ajánlani tudom.
#16
#14: Hagyjad már magad...
#15
Kedvelem Nolant a Batman filmek ès a Csillagok között nagy kedvencek, majd ezt is megnèzem.
#14
"...hanem mert Christopher Nolan akciófilmje minden hibája ellenére is kimagasló filmes élményt nyújt a mostanában futószalagon érkező Marvel/DC-féle képregény-adaptációk és Disney élőszereplős remake-ek tengerében."
Most komolyan? Mint ha kötelező volna, úgy picsog minden "újságíró", legyen egy önjelölt blogger vagy egy szakmáját művelő agyoniskolázott sznob, aki mellesleg Réz András és Rubovszky Kálmán szerelemgyereke. Mint ha attól félnének nem veszik őket komolyan, ha nem szúrnak legalább egy kicsit oda a Marvel/DC-nek. Meg futószalagon érkező? Hány filmes cég van? Hány film készül egy évben? Ebből mennyi a képregényfilm? Nem azért dohogok, mert "bántsák" a nekem kedvest, hanem mert egy baromság. Van a Marvel Studios ami a Disney-é, a DC Entertainment meg a Warneré. Még a Warner sem csak képregényfilmet csinál, hanem a Warneren belül a DC Ent, esetleg gyártóként a Legendary Pictures. Könyörgöm, hány új film kerül bemutatásra világszerte minden héten -most tekintsünk el a covid helyzettől. És akkor az évente 2-3 Marvel, meg a még kevesebb DC az az a tömérdek, ami miatt megy a picsogás? Tornádó egy biliben...
#13
#9: Annyi csupán, hogy ez most nem kiváló, "csak" egy jó film Nolantől. Ettől függetlenül bőven az átlag mozis blockbusterek felett áll, szerintem simán tetszeni fog neked, a cikkíróhoz hasonlóan én is olyan 7-8 pont köré helyezném. Minimum egyszer biztos megnézem még. Több ilyen film kellene:)
#12
YanezModerátor
#11: Pedig én azt hittem neked nem muszáj látnod egy filmet ahhoz, hogy kritizáld. :) A tv előtt nálam is ezek mennek plusz a videojátékok. Híreket már csak hírből olvasok, ergo minden másra ott a teló.
#11
#10: Csak azt akartam ezzel mondani hogy filmekkel nem vagyok annyira kritikus, mint a játékokkal és csak egyszerűen végig nézem őket. Egy jó évben, amikor nagyon sok filmet nézek, lehet akár 10-15 db is, amit megnézek. Sorozatok és egyebek, sőt TV sem semmi. Abszolút nulla nálam a szórakoztatás ezen formája. Szóval ha egy olyan évben, amikor szénné filmeztem magam látok mondjuk max 15 filmet, vagy hasonszőrű hivatalos mozgó képet, akkor nem képzelem azt, hogy nagy filmkritikus lennék.

Én megnéztem az utóbbi két Terminator filmet is és ilyen körülmények között nekem elmentek úgy, hogy elvileg T rajongó vagyok és azért néztem, mert van hasonló film. Köze nincs az egészhez, de érdekesnek találom, hogy próbálkoznak. Star Wars 9-et is most láttam múlt hétvégén csak, azt is laptopon, pihenés közben. Neten olvasom, hogy olyan szar a film, hogy kvázi tönkre tette az egész SW nevet, de megnéztem és nekem nem tett tönkre semmit. Persze, hogy egyáltalán nem veszem komolyan az egészet, de mégis, ha már a többi részt is láttam, ezt is látni akartam. Tudom én is, hogy nagy szar az egész, de nekem egyszer megérte megnézni, jobb volt mint bármelyik youtube videó, amit eddig életemben láttam. Innentől kezdve a filmes véleményeim teljesen beszámíthatatlanok és ezt hívom én casual-nak. Film+Sorozat+TV előtt eltöltött időm, már több, mint 10-15 éve, kb 30-40 óra évente. Talán szakavatott profinak kéne neveznem magam?
#10
YanezModerátor
#9: Játékoknál is az vagy meg biztosan úgy mindenben. Szerintem te egy újfajta szuperhős lehetnél, Casualman. :D
#9
Valamikor szeretném megnézni, de már felröppentek olyan hangok is, hogy hiába marha jó és látványos a Tenet és jó a színész is, maga a film, talán Nolan eddigi leggyengébb filmje. Persze előre nem könyvelem el semminek és ha csak egy jó akciófilm, nekem már vélhetően akkor is be fog jönni, mert filmeknél halálosan casual vagyok.
#8
Alig várom a Blu-Ray release-t.
#7
Majd jó lesz ez a nagy karanténok közepette itthon is
#6
#3: igen, de szigorúan csak Nokia N95-ön