Rekordméretű veszteségekkel zárt az EA

  • Írta: fojesz
  • 2008. február 1.
  • Biznisz
Link másolása
A világ második legnagyobb kiadója, az Electronic Arts is közzétette a tavalyi naptári évre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését: a cégnek ezúttal nem volt minek örülnie.
A világ második legnagyobb kiadója, az Electronic Arts is közzétette a tavalyi naptári évre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését: a cégnek ezúttal nem volt minek örülnie.



A 2007-es év bevételei emelkedtek az előző évhez képest, hiszen a 2006-os 1,28 milliárd dollár helyett ezúttal másfél milliárd zöldhasú folyt be az óriáskiadó konyhájára. Mindez szép és jó, ám ez a pénz még arra sem volt elég, hogy megtérítse az elkészített játékok, a marketingkampányok és más kiadások költségeit. A cég így tavaly 33 millió dolláros vesztesét könyvelhetett el - ez rekord az Electronic Arts történelmében, mely 2006-ban például 160 millió dolláros plusszal zárt. A sajtóközleményből kiderül, hogy számos EA-cím - köztük a Rock Band, a Need for Speed: ProStreet és a The Simpsons Game - nagyon jól szerepelt tavaly.
22.
22.
felegyi
Aki hülye,haljon meg!Ktyából nem lessz szalonna!
21.
21.
DAud_IcI
26:A lényeg, h egyáltalán kiadják(a la DeathSpank)!:D

Amúgy az a név is sokat számít, mert garancía(akár negatív is) és ugye te is szivesebben veszed az ismert brand-ű termékeket, mint a T3Sc0-sat, pedig néha ugyanaz, csak a cimke más...



Mindenesetre talán ettől az EA észheztér, bár inkább nem, mert fenn is gyak azt írják, h jók vagyunk, csak nem vették meg a gémeket, amiből az lessz, h mégtöbb "sztárral" és hasonlókkal illusztrált reklámot kapnk meg marketingfogást játékok helyett...
20.
20.
Ryo
Nem teljesen mind1 ki adja ki a játékot, vagy ki fejleszti, a lényeg az, hogy jó legyen. Sosem azt nézem egy játéknál, hogy ki csinálta és ki fejleszti, mert teljesen lényegtelen.
19.
19.
Aramisz93
#23: Inkább a GK, mint az 576...
18.
18.
joykiller
az 576on pont az ellenkezöjét irják, hogy nyereséggel zárt az ea. akkor most mi az az igazság?
17.
17.
mcwolf
Nem csoda,ha ilyen "fantasztikus" produkciókat csinálnak,mint az NFS:PS.

A PS3 játékaikról nem is beszélve.

Meg is érdemlik. Ha szart csinálnak,akkor ne várják,hogy azt az emberek meg is vegyék.

VESSZENEK!!!! AZ EGYIK LEGUNDORíTÓBB ÜZLETPOLITIKÁJÚ KIADÓ!!!!
16.
16.
FeroxX
jobban szeretik a pénzt a játékoknál...



szerintem kb ennyivel le is lehet írni az egész EA probléma kört..



szvsz :P ha javulnak én örülök neki..mert amugy régen még az 'electronic arts' név idején csináltak jó dolgokat !
15.
15.
Mythic
Peti amit itt írtál az a agytompítás egyéb kategóriái. :) Hát igen, minden játékról hírt kell adni, hogy készul meg ilyenek. Csak a sajnos az EA 4x akkora standot foglal le, meg 4x tobb sajtókonferenciát tart mint egy arra érdemesebb játék. Például a Fifa08 az egyetlen játék, ahol játszhatok teljes minoségében kedvenc csapatommal (angol csapat). Órákig próbáltam megszokni a játékot, de annyira de annyira szar hogy nem lehet basszus. Hihetetlen milyen rossz játékéléményt nyújt. Elképzelhetetlen, hogy lehet ilyen elonyszabályt alkalmazni. Ezek az emberek még nem láttak egyben egy mérkozést. Elolvasták a szabálykonyvet és az alapján csináltak egy játékot. Erre fol jon egy sokkal kevésbé hypolt PES ami játékmenetben ezerszer jobb, csak sajnos a szupergazdag EA kisajátítja a licenszeket! Koszonom EA, hogy ha már egy rendes játékot készíteni nem tudtok, a tobbieket is akadályozzátok, hogy a játékosok kedvében járjanak!
14.
14.
Petike x
Criss Source, Mythic:

Reklám alatt nem azt értem hogy ott van a tévében hogy "ezt vedd meg", ne higgyétek hogy csak ez a reklám.



Reklám az amikor trailereket adnak ki, lefizetik a fontos médiaorgánumokat a hype-ért, hatalmas placcot bérelnek az expókon hatalmas kijelzőkkel, demókat állítnanak össze, sztárokkal reklámozzák a játékokat, sajtókonferenciákat gyűjtenek össze, és persze egy rakás PR szakembert eltartanak akik ezt mind szervezik.

Ilyen reklámja igenis minden játéknak van, ami csak kicsit is ismert.

13.
13.
ironwill
Nem értem ezt a hangnemet... szerintem is az EA nagyot hibázik, amikor nem teljesen készen adja ki a játékait, DE az EA játékok alapvetően jók (lennének) csak a kapkodás miatt benne maradt hibák teszik sokszor "kuka-töltelékké". Szerintem, igenis van helye a piacon és az elmúlt években valami elkezdődött.



"Az elnök-vezérigazgató beismerte: nem elég jók a saját fejlesztésű programjaik."



"Épp a minőségi problémák miatt határozott úgy az EA, hogy elhalasztja a Battlefield: Bad Company és a Mercenaries 2 megjelenését, amelyeket eredetleg a március 31-én záródó pénzügyi évre ígértek. A két cím legkorábban áprilisban érkezhet, mivel még szükség van a csiszolgatásukra."



Hát reméljük ezek után felébrednek és minden játékot csak akkor adnak ki, ha kész, és nem utólag a patch-patch-ének a patch-ével akarják javítani. (de az is sok esetben, csak "ragtapasz a törött kéznek")



(Forrás: HWSW)
12.
12.
Optimus Prime
Hát én ezen nem csodálkozok. Hellgate, Crysis, NFS - nagy bukás volt.

Mindegyiknek nagy reklámot csaptak, mindehonnan ez folyt. És nem azt lehetett hallani "haj, de jó is!". Hanem hogy milyen über, a Crysis a Crytek 2.0 miatt, az NFS, mert NFS. És Hellgate, hát én a csalóka cinematic videók után elégé lesúlytó volt a demó. DS2 szörnyekkel.

Azért anno adtak ki j játékokat, mint MOHAA vagy BF. Csak sajna időközben ezek a címek is mélypontra kerültek.
11.
11.
Mythic
10 Petike x



Sok minoségi fejlesztonek nem kell a reklámra annyi pénzt kiadni, mert a szaksajtó és az internet megcsinálja nekik a reklámot. Csak sajnos a pozitív reklámhoz minoség kell. Az EA a tipikus amerikai mamutvállalat. Az emberek tobbsége gondolkodás nélkul koveti a reklámokat és egyéb agytompításokat. MInél tobbet látjuk, annál tutibb hogy meg is vesszuk. Szerencsére, ez most kicsit visszautott. Hol volt Half Life reklámhadjárat és hasonlók? Mégis szinte nincs olyan játékos aki ne ismerné a játékot. Remélem az EA ezek után kicsit tobbet bíz a minoség keltette hírnévre, mint a pénz uralta agymosásra. Annyi de annyi jog van náluk, hogy sajnos másokat megakadályoz, hogy egy-egy világban maradandót alkothasson. Ha már elvállalták és pénzt fektettek ebbe a hatalmas uzletbe, orulnék ha végre fel is nonének hozzá.
10.
10.
szocs08
#12:Az Ubit nem szidni sokkal jobb játékokat adnak ki mint az EA. Az EA-nek csak jobban kéne a játékokra öszpontosítani nem pedig a marketingre és egyből nem lennének olyan szarok a játékaik.(Tisztelet a kivételnek)
9.
9.
reaper.1911
Az EA a legjobb ez nem vitás!!! Ha ők nem lennének akkor most hol lenne a játékipar???............SEHOL!!!
8.
8.
JBaker91
11# Mért a WoW az már a "nagyobbaknak" való? Egypk lehet szídni az EA-t de amiket kiadnak (elsősorban nem fifa és társaira gondolok) szerintem nem olyan unalmasak mint pl a Ubi-nak némely játékai.
7.
7.
Gery8
Ahogy nézzük... Szerintem a Blizzard közel sem költ ennyi pénzt a reklámokra, és mégis világhírű játékokat dobnak piacra. Nekik mondjuk nem igazán kell a reklám, hiszen arányokban töbszörösen nagyobb hasznot hajtanak mint az EA. Természetesen sok játékot gyártanak, de pl. az NFS sorozat az utóbbi időben a reklámok nélkül nem lett volna ennyire kelendő. Nézzétek csak meg! Ráadásul a 12 évesek igényeire épít, nem mondjuk az enyémekre. A carbon meg tele van buggal, és összesen 1 nap alatt végig vihető, ami nem ad sok játékélményt... Szerintem az elmúlt években valóban lejjebb adték.
6.
6.
Petike x
#6, fity:



Ugye tudod hogy akkor vinnék magukkal a játékipar 90%-át?



Egyébként mi bajotok azzal hogy sokat költenek hirdetésre? Ha azt a pénzt a jáékokra költenék, akkor lehet hogy jobb lenne a minőségük, éppcsak a világon senki nem ismerné őket, beleértve minket is, szóval sokra nem mennétek ezekkel a játékokkal.
5.
5.
tjames
:) Azért itt a reklémok mellett számolni kell azon költségekkel, amiket kisebb cégek felvásárlására költöttek. Bár tényleg kicsit túlzásba viszik a marketinget, más csatornákon is folyik a pénzük.
4.
4.
JBaker91
mindegy mire költik nem?

akkor sem fogja meg venni a hülye skót meg sváb! Hanem inkább letöltik.
2.
2.
FeroxX
Ezzaz ! Pusztuljon az EA !
1.
1.
k_mark93
Hát ja, komolyan mondom "többet" költöttek ezeknek a játékoknak a reklámozására mint a fejlesztésére,ha több időt szánnának rá akkor minden más lenne de ezt nem fogja "soha" megérteni az EA,mert nekik csak a profit számít ami most nem jött be.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...