A Valve szerint erősödik a PC-s játékipar

  • Írta: fojesz
  • 2008. február 8.
  • Érdekesség
Link másolása
"A PC haldoklik, a PC nem játékra való, a PC-t nem éri meg fejleszteni" - az ilyen és ezekhez hasonló siránkozásokra cáfolt rá a Steamet fejlesztő Valve.
"A PC haldoklik, a PC nem játékra való, a PC-t nem éri meg fejleszteni" - az ilyen és ezekhez hasonló siránkozásokra cáfolt rá a Steamet fejlesztő Valve.



Napjaink egyik legjelentősebb PC-s fejlesztőcsapata ugyanis a minap bejelentette, Steam névre hallgató szolgáltatásuk állandó felhasználói létszáma elérte a tizenötmilliós álomhatárt - ekkora közösséget még a World of Warcraft sem tudott összetoborozni. A srácok a siker ellenére nem ülnek ölbetett kézzel, hamarosan újabb fejlesztéseket eszközölnek a Steamen.

"A PC-s játékipar erősödik, egy olyan korszakba lépett, ahol lehetséges az állandó kapcsolattartás - ez teszi lehetővé számunkra, hogy sokkal közelebb kerüljünk a játékosokhoz. Nem csupán a játékainkat juttathatjuk el így gyorsabban nekik, mindez fontos szerepet játszik a programok tervezésénél, fejlesztésénél és a későbbi támogatásnál is" - nyilatkozta Gabe Newell, a cég fejese.
19.
19.
Hablaty
Azt vettem észre ebből a régóta folyó konzolháborúból, hogy a konzolosok szarozzák a pct, a pcsek meg védik.Na már most a pcseket megértem, mer, mért ne védenék, de a konzolosoknak mért jó, ha valamit fikázhatnak?Ha annyival jobbb a konzol, akkor maradjanak annál de ne fikázzanak másokat

9:Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy gyengébb gépen is elfutnak a játékok, aztánjön a jaaaaj, nem megy a crysis 256 mb rammal nvidia 3500as vidikarival, aztán mennek a konzolhoz.(lásd gyurka)
17.
17.
Callation
Éljen a Pc!

Bárki mond bármit én akkor is a Pc szeretem!
16.
16.
jtrencsenyi
PR duma a Valve részéről. Nem az a lényeg, hogy hány előfizetőjük van, hanem hogy mennyi játékot adnak el. De még ha folymatosan egyre több játék fogy a Steam-en keresztül, akkor sem arról van szó, hogy a PC-s játékipar erősödik, hanem arról, hogy a PC-s játék szegmensben egyre erősebb a Valve. Ettől az éves eladási statisztikák borzalmas képet mutatnak a konzolokhoz képest - sajnos.
15.
15.
ACDC 4ever
13.
13.
MikeReem
a sims az egyik legjobb pelda arra, amit masoknak is kovetni kellene abban a tekintetben, hogy sokkal nagyobb hangsulyt kapott az otlet. kitalaltak egy mondhatni zsenialis jatekot, ami rengeteg embert le tud kotni nagyon hosszu idore. aki simssel jatszik, senki sem a grafikaja miatt teszi. nyilvan mindig lesznek es kellenek olyan fejlesztok es jatekok, amik iranyt mutatnak, de jelenleg en azt latom, hogy nagyon sokan azon versenyeznek, hogy ki tud a masiknak jobb motort irni. aztan 3 ora jatek utan vagy vege az egesznek es arra sem jo, hogy ujra vegignyomd, vagy egyszeruen megunod. es akkor csodalkoznak, hogy mennyien letoltik ahelyett, hogy megvasarolnak. rengeteg penzt beleinvesztalnak a fejlesztok, de az energiajuk nagy resze nem kreativ munkara megy el. persze lehet, hogy egy modellt hetekig keszitgetnek, az azert megiscsak robotmunka.

a pc-re fejleszto cegeknek inkabb fantaziadusabb jatekokon kellene torniuk a fejuket. egy remek hangulatu jateknal az ember fantaziajaban ugyis kialakul egy sokkal egyedibb kep, mint amit valaha kepesek lennenek megrajzolni es lemodellezni. ha meg csillogo autokkal akarok szaguldozni, akkor elo lehet venni a konzolt.
12.
12.
Hycker
en nem ertek egyet. manapság sztem 3 csapat az akik meghatározzák hogy milyen hardvered legyen. unrealék, cryteckék meg carmackék. ők szolgáltatják az etalont, de nem tehetik olyan magasra a mércét. nem vitás hogy ha a két platformot nézzük (pc vs konzol) ők hozzák az etalont. de a siránkozás hogy straégia vagy menedzser játk vagy netezésre nem jo a konzol. már minden géphez lehet venni billentyűzetet meg egeret. a pc sek körében meg nem feltétlenül az a legnagyobb dolog hogy egyszer megveszel 200k ért egy gépet hanem a régi géped folyamatosan fejleszted. FOLYAMATOSAN. igaz még akkor se kifizetődőbb mint egy konzol, de aki abba van belebuzulva hogy mindig barkácsolgatja az a büdös életbe nem fogja a konzolt többre tartani.



mellesleg sztem igaza van steaméknek. elég ha csak a jatékeladásokat nézzük. wow, cod4, sims etc.
11.
11.
Mythic
Szerintem amíg a PC lesz, addig játszani is fognak rajta. Inkább rétegjátékok fognak kialakulni. Lesznek játékok a PC fanok számára (4 magos CPU, 3xSLI stb - kb konzol szintu játékokkal), valamint szerintem egy budget kategória lehet PC-n rohadt eros, foleg stratégia, menedzser, uzleti játékok. Hiába van egy X360-m, természetesen minden új játékot csak ezen indítok, de azért mindig visszatérek egy PC mellé, ha kicsit gondolkodni, nyugodtan játszani szeretnék (FM, Port Royale, Baldurs Gate, NWN stb). Ezeket a játékokat átultetni konzolra nem nagyon lehet (legalábbis, úgy hogy az nekem praktikusabb legyen), másrészt egy csomó PC tulaj van aki játszana a gépén, csak egyszeruen nem hajlandó félévente fejleszteni, ezért a PC-s fejlesztoknek kicsit vissza kellene fogni magukat. Régebbi grafikus motor stb, sokkal kisebb koltség, olcsóbb eredeti játék, sokkal tobb ember élvezheti mert nincs hatalmas gépigénye és PC-s korokben szép uzleti sikereket is érhet el.
10.
10.
Obi1
Nem erősödik, egyre többen térnek át a konzolokra.Az új felhasználói réteg pedig leginkább a Wii-t támogatja, szóval ez a szöveg a Valve-tól enyhén ferde.
9.
9.
Glek
Én meg pont hogy a másik véglet vagyok Gula! :) Tegnap CoD4-eztem PC-n... Hát sokkal gagyibb volt mint 360-on :D Az irányítás, jah azt ne is említsem hogy nem maxon futott. Pedig lazán drágább az a PC mint a 360-om... :P Az meg hogy PC multifunkcionális HÜLYESÉG! Egy gamer PC nem tud többet mint egy olcsó valami. PC-je mindenkinek van, szóval itt nem a PC vs konzol témáról folyik a vita, hanem a gamer PC vs konzol. :)

Ez is egyéni ízlés kérdése, hogy sok gomb... Hát spec én 100x jobban szeretem, hogy kombinációval kb 0,1 mp alatt elérek bármit, minthogy keresgessek egy gombot a jó sok közül (sötétben főleg nagy kihívás :D).
8.
8.
Gula
Szerintem vélemények és pofonok :D

Ami engem illet sokkal jpbban szeretem az egért és a billentyűt mert a konzolon (nekem)már az irányítással is bajom volt de ami igazán nem tetszett az volt hogy az olyan játékoknál amiknél nagyon sok gombot kell használni a billen megvan ez a lehetőség mig a konzolos cuccon ez kombinácioval van megoldva:(

ez a nagy pc utálat onnan van hogy sokan egyszerűen letöltik a netről crack stb ..... de sztem kár azon aggodni hogy kik nem veszik meg mert emellet nagyon szép kis suska gyül össze az oanoktol akik megveszik és amig vannak ienek kár a többivel foglalkozni vagy csinaljak meg mindkettőre úgyse tudják egyikről a másikra rakni

akárhogyis a pc sokkal sokoldalúbb

huhh ezt ki kellett adnom "a pc ét körüljárja az erő"
7.
7.
huszti
nekem is van steam accom, de nem használom :P cshez emg day defeathoz kaptam
5.
5.
girgosz
én nem szeretem a steamet. nem a pc-s játékiparban van a jövő de egyesek fenn tudják tartani pl a valve vagy a blizzard ;)
2.
2.
djdonci02
Igaza van bökjünk ki egy Áment!!!!!Éljen a STEAM!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...