A Nintendo küzd a kalózkodás ellen

  • Írta: fojesz
  • 2008. február 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Napjainkban ijesztő méreteket ölt a kalózkodás, különösen a könnyen feltörhető Nintendo DS és Wii esetében - a Nintendo az amerikai kormány segítségét kérte.
Napjainkban ijesztő méreteket ölt a kalózkodás, különösen a könnyen feltörhető Nintendo DS és Wii esetében - a Nintendo az amerikai kormány segítségét kérte.

A tavalyi év során közel egymilliárd dollárt buktak a Nintendo-platformokra fejlesztő cégek, a konzolok gyártója szerint pedig ez az állapot tarthatatlan. A helyzet Kínában a legrosszabb, de Koreában is virágzik a tört játékok internetes terjesztése, továbbá rengeteg a hamisítvány Mexikóban és Brazíliában. Mindez ráadásként fokozódik, az említett országok a világ egyre több pontján, egyre nagyobb mennyiségben árulják az illegális cikkeket. A Nintendo agresszívebben akar fellépni a kalózok ellen, keményebb törvényeket és büntetéseket szeretne - a cél érdekében már az amerikai kormány segítségét is kérte.
22.
22.
ARTURUS
Hát.

Bevalom az én dsemen is 22 játék van. mivel egy kazetán nem nehéz kitalálni, hogy nem tejesen legálisan. De msot kinek van 250 ezer forintja játékokat vásárolgatni?

jo a megoldás nem tökéletes mert a maroio party egyeik mini játékánál lefagy de edig mindenen másal tökéletesen ment söt még a régi game boyit meg a colort is viszi amit normálisan a ds nem tehát arra még nics is legális verzio ráadásul ki fog 20ds kazit meg 10 advance kazit cserélgetni még ha van is rá lovéja.
21.
21.
t.roli
De mondom, ez olyan mintha újságot olvasol. Ha elolvasod a tescoban azt az egy cikket ami érdekel, már nem veszed meg az újságot, de az újságosok mégsem kezdenek el mindenféle lépéseket tenni, h ne olvashassák el... Bár ha belegondolok én tuti tennék olvasás védelmet az újságomba ezek után...
20.
20.
asadasad22
3 (huszti): ez így ebben a formában mondjuk nem igaz, és hülyeség. Áruld már el légyszi, hogy mi káruk van a készítőknek abból, hogy aki amúgysem venné meg, letölti és játszik vele! Nem veszítenek eladást. Az nekik kár, hogy más ingyen élvezheti a játékukat? Szép kis világban élünk, ha a más ember szórakozása is kárnak számít mások számára, amikor senkinek semmi kára nem származik belőle.
18.
18.
brolin10
"Lehet magyarországon másolt WII játékot venni, menj ki egy piacra és már meg is látod miről beszélek "



na akkor megyek az orcira :D
17.
17.
Glek
PS3? Miért állná? :D Már rég feltörték... Csak nem kifizetődő a warez rá. De ez nem a másolásvédelem diadala, hanem a drága BR lemezeké/íróké... :P
16.
16.
t.roli
"Amúgy meg attól hogy néhány warezforradalmár megalkottja itt a saját törvényeit a lopás fogalmával kapcsolatban..."

kár reagálni...
14.
14.
wargapityu
#16# igen én is teljes mértékben egyet értek veled adnák 1-2000 ft ért a gamekat és senki se panaszkodna persze akkor is lenne aki letöltené, de a mostaninak a tizede... bár az se érdekel engem, engem csak az hogy akkor én megvenném... 16ezret 1 játékért amit pár óra alatt végigjátszol hát vicc
13.
13.
Glek
Hihi, parázs vita! :D De teljesen egyetértek veletek, Obi és Roli! :)



Én még annyit fűznék hozzá, hogy nekem nem is azzal van bajom hogy nem teszik összhangba a játékok árát a magyarországi fizetésekkel, hanem még DRÁGÁBBAN is adják, mint a gazdag nyugati ficsúroknak... Hát akkor anyátok!
12.
12.
Obi1
Büntess meg uram, mert vétkeztem.Letöltöttem Britney Spears legújabb számát.Ó uram, akkor most hogy lesz meg neki a kenyérre való?Nem csoda hogy leborotválta a haját, samponra sincs pénze.Mi lesz a világgal ha nem tud Merzedesekből dominót építeni?Ez mind a mi hibánk!



Büntess meg uram, mer vétkeztem.Másolt játékokkal játszok Xbox 360-on.BILL GATES ÉHEN FOG HALNI, és ez a Mi hibánk!
11.
11.
t.roli




UI mindenkinek, aki az ördögöt pillantotta meg bennem, aki a világjátékosgyárait szánt szándékkal tönkreteszi: Minden játékot megveszek ami tetszik és ami megérdemli. Ha végigjátszottam (ami a megszerzett játékok 5%-a) és tetszett, meg is vettem.



Ui2: Az lehet h ti elvetitek azt aki letölti. Én viszont azt vetem el aki a másolt játékokat árulja, mert tényleg úgy terjeszti, h aki készítette, nem látja az eladott példányok utáni nyereséget. Ezen is elgondolkozhatnátok, h akkor kika a rosszabbak, akik használják, vagy akik eladják a másolt játékokat



UI3: Nem kell sajnálni azokat akik letöltik, mert a játékok online részlege 80% ban nem működik csak eredetivel, és így már nem a teljes játékkal "élhet vissza". Márpedig a mai játékok nagy része direkt az online mókára megy, direkt azért h megvegyék....



UI4: Lehet magyarországon másolt WII játékot venni, menj ki egy piacra és már meg is látod miről beszélek
10.
10.
t.roli
Avium: "igy te is csak egy kis mocskos tolvaj vagy. mar elnezest..."

Ja, h már ki is derűlt h tolvaj vagyok. Vigyázz, jól zárd be az ajtód mikor elmész otthonról mert letöltöm a tvdet...



fity: "Pont az ilyen leöltők miatt találták ki a szerzői jogok védelmét"

Milyen letöltők miatt?

Hír: "egyre nagyobb mennyiségben árulják az illegális cikkeket."

Ja, ha én a boltban veszem a másolt árut, már megint csak tolvaj vagyok, és letöltő!! Vigyázat, a felelősség nem az eladóé, hanem az enyém mert tudatlanúl vásárolok



Na szóval, ti díszpintyek, akik látatlanban is tolvajnak kiáltanak engem és mindenkit. Kezdjük ott, h nem hiszem azt el, h ti az illegális cuccokat, keresztel és fokhagymával megvetitek mint a vámpírt vagy a sátánt.

Ó milyen érdekes.

Szerzői jogot kell fizetnem minden megvásárolt üres CD ért DVD ért, mégha nem is én használom... De ez más tészta...

Nézzetek már utánna, mi a lopás, rablás jelentése. Az inkább beletartozik ebbe, ha valaki ismétlem magam, ellopja més autóját, pénztárcáját pénzét, ékszerét stb. Miért? Mert ez van, azt soha többé nem kapod vissza ha nincs meg a rabló. De gondolkodjunk már emberek! Ha én letöltök vagy megveszek valamit (nem legális árustól) nem elvettem ami az övé hanem engedélye nélkűl használtam, de azt is úgy, h semmi kárt nem okoztam neki max bosszúságot, h miért nem tudott engem rávenni arra h megvegyem. Azt amit letöltöttem, azt ugyanúgy használhatja és árusíthatja tovább ahogy akarja. Én meg ha leszedek valamit, és nem tetszik úgyse játszok vele, szal "elvettem" egy olyan dolgot amit nem is használok mert nem is kell, tehát meg sem vettem volna mert minek nekem egy olyan valami ami ahsztalan, főleg ennyi pénzért.

Ilyenkor sír a szájuk, de 80% uk nem is képes normális játékot összedobni, csak pofátlan áron rád akarják sózni.

Az a lopás, ha bemegyek egy üzletbe, és leemelem a polcróla játékot, és azzal "garázdálkodok". NA AZ A VESZTESÉG!!! Mert az előállítási költség és a tok borító stb árát nem fizettem ki, loptam!

De nem vagyok tolvaj, főleg nem "csak egy kis mocskos tolvaj", bár a kis mocsok kifejezést használhatj az, akitől lemásoltam.

Most akkor az is rablás ha elolvasok egy újságot a boltban, anélkűl h megvenném? Most kérdem? Teljesne ugyanaz a kettő. Azt megírta valaki, és én azért mert elolvastam az írását nem fizettem, hanem inkább a Tescoban elolvastam azt ami érdekel. Most aki aztmondja nincs igazam, az elötte gondolkodjon el ezen is...
9.
9.
brolin10
Szerintem Magyarországba nem is lehet wii játkot másoltatni.



Meg Amerika ugy se sigt a többi országon.
8.
8.
felegyi
A rendőrségnek előre be kell jelenteni 2 nappal hogy átfogják kutatni a házat,és a számítógépet hogy nem-e történ kalozkodás!Higyjétek el hogy ez így van!Egyik szomszédomat vki felhuzta hogy illegális dolgai vannak a gépén,a rendőrség előre be is jelentette hogy átkutatják!
7.
7.
Avium
#1. most jol felb*asztal idegileg. mi az h nem lopas ha letoltod? ha en irok egy zenet es masok letoltik akkor ellopjak. mert a jog szerint csak MEGVASARLAS utjan juthatnanak hozza. igy te is csak egy kis mocskos tolvaj vagy. mar elnezest...
5.
5.
Rod
Criss Source:

Vegyél ösztöndíjból játékot, én is azt szoktam. Viszont annyit tanulok, hogy nincs időm játszani, szóval jó sokáig kitart egy gamma :D

t.roli:

A Wii új piaci szegmenst hozott létre, ahol szülők és nagyszülők veszik a konzolt, akiknek szerintem elenyésző hányada van tisztán a kalózkodással. Szóval ez a "negyed annyian vették volna meg" nem jó teória. Azért veszik ilyen sokan, mert jó.
5.
5.
Rod
4.
4.
ios008
a megoldás a warezra: durva másolásvédelem.

mint a sony pl ps3 esetében. ennyi.

ha nem raknak a gép alá jobb rendszert és kidolgozott másolásvédelmet, akkor persze hogy hackelhető, és persze hogy meg is hackelik.

nem hiszem el, hogy a nintendo komlyan is gondolta, m$ is tesz rá magasról...

másról sem olvasni, mint hogy mennyi wii-t adtak el.

persze hogy jó volna, ha mindre csak eredeti gamékat vennének a userek :D:D

a várt profit szép dolog, sztem 10ből 10 embernek van várt, eltervezett bevétele havi lebontásban, de vmi mindig közbeszól, egyszerűen azért mert az emberi tényező ott van a tervekkel szemben és kész!

persze kitalálhatják a nintendonál, hogy megcsináljuk, aztán csak tartjuk a markunkat, mert a sok hülye úgyis megveszi... hát persze, az emberek már csak olyanok, hogy minden után fizetnek :):)
3.
3.
huszti
t.roli: úgy fogd fel, hoy ők palimadárnak néznek, és meg kell venned a játékot, de te nem veszed meg, hanem fogod és elviszed fizetés nélkül.



Most őszintén, hogy esne neked, hogy csinálsz egy marha jó játékot (pl cod4 vagy amit a legjobban szeretsz) és örömöd leled benne, és sok ember csak hanyagul letölti és kész, nem fizet neked érte stb (már ha persze pénzért árulod boltba stb kiadók blabla)? Csak gondolj bele...Na ez a kár nekik, értem?
2.
2.
DAud_IcI
A jogban létezik egy oan fogalom, hogy várt nyereség, nár tényleg eléggé fiktív dolog.:P És általában nagy mértékben túlzó is, viszont aki csak azér vesz konzolt, hogy hekkelje, az meg vegyen Xbox-t vagy Dreamcast-ot...

Amúgy ez a Wii feltörhetőség ez konkrétan modcsipet jelent? Mer az naon gyér , mert le fogják tiltani, mint boxnál, és akkor csak nézhet a sok láma, aki jól elb*xta a gépét...
1.
1.
t.roli
"A tavalyi év során közel egymilliárd dollárt buktak a Nintendo-platformokra fejlesztő cégek"

Ezt mégis melyik okos elemző mondja meg? Most mondja már meg nekem valaki, honnan lehet tudják, h mennyien vették volna meg a játékot ha eredetiben veszik meg meg, mi az h BUKTAK? Lehet a negyed Wii tulajdonos vette volna csak meg a konzolt, ha nem lehetne rá másolni. Akkor meg bukásnak itélik azt h nem tudják eladni vagy mi, én máér télleg nem értem, mert ha én letöltök valamit a netről, nem okozok anyagi kárt, nem lopok, mert a lopás az ha elviszem a ház elől más autóját, és soha többé nem látja, na az anyagi veszteség mert volt nincs autója. De így van is lesz, és max annyit érnek el h kevesebb játékos lesz, de nem sokkal kevesebb original vevő... Áááá, ez a téma mindig felhúz....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...