Microsoft: nem lesz Blu-ray lejátszó az X360-hoz

  • Írta: dareal
  • 2008. március 13.
  • Hír
Link másolása
Az utóbbi időben több helyről hallhattuk, illetve olvashattuk, hogy a HD DVD halála miatt a Microsoft is elérhetővé teszi a Blu-ray lejátszót konzoljához.
Az utóbbi időben több helyről hallhattuk, illetve olvashattuk, hogy a HD DVD halála miatt a Microsoft is elérhetővé teszi a Blu-ray lejátszót konzoljához.


A mai napon Aaron Greenberg, a Microsoft X360-as termékmenedzsere ezt cáfolta, idézem: "Az Xbox 360 az egyetlen konzol, ami szórakoztató tartalmak digitális disztribúcióját kínálja" - aki ezt érti, illetve konkrétan erre a következtetésre jut a kijelentésből, jelentkezzen nálam egy csokiért! Egy biztos, idővel elválik, hogy miként alakul az X360 és a Blu-ray lejátszó házasságának sorsa.
30.
30.
huszti
hát...vagy szülnek vmit kurva gyorsan, vagy beadják a blu-rayt :D
29.
29.
szab92
Eggyet értek veled venybaby ezek hazudoznak össze vissza ugyis lessz :D
26.
26.
dareal
vlmi nem ok az oldallal, ez a 3. postom :) vlmelyik csak felkerül már :))



afene, írtam egy nagyobb postot, oszt az elveszett.

no mindegy, kb ezt írtam, a lényeg, az ugyan az:



azt ne felejtsétek, hogy az ms-nek vajmi köze egy hardver elterjedéséhez.

ez azon múlik leginkább, hogy adott termék mennyire keresett. a lényeg az, hogy adott eszköz rendelkezzen egy az

ms - nevezzük operációs rendszernek, kis túlzással - rendszerein működő driverrel. drivert nem az ms készít, az a gyártó sara. ha driver van, akkor az eszközt sok minden nem hátráltathatja, csak az eszköz iránti kereslet (csatolófelület is adott ugye, legyen az sata, e-sata, ieee1394, stb).

erre van egy jó példám, anno írtam egy rendszert, ami túlképp dos alapokra épül. igazán 386-tól felfelé használható (elindul az xt-n is egy butított kernellel, de az nem az igazi :)), bár a multimédiás képességeihez egy legalább pentium 1 (divx esetén p2 :)) gép ajánlott. szal a lényeg, ez egy dos alapú rendszer, többek között képes hálózat vezérlésére (tcp/ip, ipx-spx), teljeskörű multimédiára (cd/dvd írás, divx/xvid/mpeg4 és mp3 és egyéb zenei fájlok lejátszása), usb/ieee1394 csatoló kezelése stb.

szal igazán a meghajtó szoftvereken múlik az egész, ezt meg szerencsére nem az ms készíti. (példa lényege, hogy míg egy alap dos semmit sem tud kezdeni a mostani eszközök nagyon nagy részével, addig egy dos alapokkal rendelkező, túlképp dos disztrib ezt le tudja kezelni, lévén rendelkezik a megfelelő meghajtó szoftverekkel és a hozzá szükséges felhasználói felülettel)



szokásos írásos berzenkedésem tömör lényege (mindenről tudok oldlakat írni :D): a blue-ray pc-s terjedésében az ms-nek sok köze nem lesz
26.
26.
dareal
király, ezt már megette :)
25.
25.
27

ebben lehet vmi azért.

vsz a m$ kivárásra játszik, sony sem adhat örökké magas áron.

nem fogja mindenki megvenni úgysem, nem mindenki milliomos.

m$ meg benn van a pc iparban, és ha vmi nem winfos vizsla vagy xp kompatibilis, akkor max a mac ill a linux marad - jóval gyérebb felvevőpiaccal. persze most is van bd-rw ill bd-r, de horror áron.

a bluray-ről még annyit, hogy az online mókesszel oda lehet vágni neki, másrészt olvastam vmi dvd2 szabványról is, ami full kompatibilis a jelenlegi olvasókkal. panasonic és m$ okoskodja, meglátjuk!

vannak alternatívák, még közel sem kell temetni a dvd-t, főleg ilyen blu árak mellett.
24.
24.
tjames
Sony úgyis a MS által dicsőülhet meg végül. Ha lemegy az írók ára, (és persze az olvasóké is) akkor a PC-iparba be kell törniük! Hisz a formátumháborúban a DVD-nek és a DL-DVD-nek hatalmas előnye van. Sony-nak úgyis tárgyalóasztal mellé kell ülnie a MS-al, mert a SONY érdeke: eladni, eladni, eladni. MS-nak még nem égető a vásárlás :)
23.
23.
Aramisz93
Szerintem a Sony nem akartam eladni nekik a Microsoft meg erre azt mondta, hogy mi vagyunk a királyok nem kell az a blu-ray.
22.
22.
dareal
mármint az eszmefuttatás logikájához passzol :)
21.
21.
dareal
nem kell ahhoz új box, lásd hd dvd drive ;)

oszt majd a köv xboxban már az lesz az alap. addig tuti kiforrott lesz, optikai meghajtó para tuti kizárva, az már pipa a todo listán ;)
20.
20.
Glek
Végülis nem kizárt ez a feltevés Dareal... és még meg is érteném, hogy nem akarnak közösködni a Sony-val.

Csak úgy elárulom, hogy még csak el se kezdték az új Xbox fejlesztését (már ha hihetünk nekik, de én vagyok olyan naív... amég olyan konzolt adnak amit imádok minek reklamáljak... :P)

Amúgy a tömörítési technikák is javíthatók... szal nem kell beszarni azonnal, nem lesz itt 5 lemezes Halo 3... :)
19.
19.
dareal
20: szal azt mondod, hogy az x-en nem véletlen oly könnyed a warez. van benne vlmi, a warez szoftverekre is nyilatkozta vlmi ms fejes, hogy ha szoftvert warezolnak, akkor inkább az legyen ms szoftver, mintsem vlmi konkurens. :)
18.
18.
koffein
Ez a hapsi egy igazi bunkó. Ez aztán a kiállás az xbox tulajok mellett. Ebből is látszik, hogy mekkor egy pénzlopó egy fos cég az egész.

Meg is érdemelnék, hogy elpártoljanak mellőlük és az x tulajok vennének Ps-t.
17.
17.
Pain
18: De sokan csak a warez miatt vette 360at! Ha nem lehetne másolni, lehet, hogy ps3ba ruháztak volna sokan
15.
15.
dareal
eszembe jutott valami, ez csak egy eszmefuttatás, semmi alapja.

évekkel ezelőtt elég sok cikk jelent meg a holodisc-ről (manapság is, de jóval kevesebb). ms-t ismerve, az sem kizárt, hogy felvásárolnak, vagy beszállítónak leszerződnek az egyik holodisc fejlesztő céggel, ezt az ágat jól megtömik pénzzel és 1-1,5 év múlva bemutatnak a sony-nak egy ilyen lejátszóval. elég rég fejlesztik ezt a holodisc-et, már kint kéne lennie (először asszem 2001 körül olvastam róla, akkor 2004 környékére volt tervezve a megjelenése).

az első lemezek asszem 300 giga környékére tehetőek, az elején jó ideig tuti másolhatatlan (nem a szokásos cd/dvd eljárás, hogy pitek-ben 0/1 tárolási elvet használja, hanem több rétegben fényvisszaverődést (színváltozás) alkalmazza az adatok tárolására).

a tervezett legnagyobb lemez 1TB (2001-ben asszem :)), az átviteli sebesség a több réteg miatt iszonyatosan gyors.

ezek miatt nekem vlmiért bevillant, hogy nem kizárt, hogy az ms vlmi ilyesmin töri a buksiját, simán megérné nekik.
14.
14.
lac15
amugy 1 évig még biztos nem lesz szükség nagyobb adathordozóra

max külön dvd-re rakják a multi-t meg a single-playert
13.
13.
lac15
kicsit fellendülésböl irtam szal bocs dareal

ez csak 1 példa volt....nem a valóság

de am ps1nél talán 1-2 olyan cim volt csak és akkor még nem volt más választásuk mivel nem létezett nagyobb tárhelyel rendelkező adathordozó

de most az MS-nek ott lenne a BR de inkább tettek egy nagyképü kijelentést,

és az MS-nek is szüksége lesz a nagyobb adathordozókra

kifog majd töltögetni 10 gigán felüli fájlokat főleg ugy hogy még kise tudod menteni az adatot
12.
12.
amd33
Szerintem meg legyen blu-ray x360-hoz mert egy idő után akkor is szügség lenne rá és azért az a nextgen még jó pár év min 3-om de és 5-re saccolom hanem tovább...
11.
11.
Shoter
8.

Sikerült egy iszonyat barom példát felhoznod :DDD Grat!

Főként az rpg ill. fps játék lehet gond!

Kétlem, hogy a 360-nál találkozni fogsz hasonlóval, pár év múlva úgy is jön a következő generáció abba meg biztos nem sima dvd olvasó lesz.



Érdekes régen ps1 nél nem volt gond amikor ki írta kérem a 2. lemezt...?! és ott sem autós játékoknál írta ki hanem a szerepjátékok voltak több lemezesek! Erről ennyit! :D





További jó nfs-t! Te még képes vagy játszani vele? xD
10.
10.
dareal
8: nem loptam sehonnan, olvastam a pc world oldalán. egyébként, ha küldenél híreket, akkor tudnád, hogy van egy olyan mező, hogy forrás. a legtöbb hír származik valahonnan, így remélem megbocsájtod, hogy nem személyesen interjúvoltam meg azt a bizonyos termékmánágert :)
9.
9.
dareal
tjames én is hasonlóra gondoltam, de ez nemtom, elég hülye magyarázat, de mit várunk tőle, mánáger a csávó :) egyébként nem haragszom én semmiért, szal kapnál csokit :)) egyébként ez elég hülye kifogás, tod ki töltögetne 50 gigákat :) főleg, hogy usában nagyon sok helyen még dial up van, no nem azért, mert nincs lehetőség másra, hanem mert Steve Smith-nek elég :)



Dzsekk :D



Mr.Bean úgy tom, hogy a PS3 is erősen támogatja, javítsatok ki, ha tévednék
8.
8.
lac15
ezt a hirt a gamestarról lopták le

csak a lényeget lehagyták, az ucsó mondat lemaradt a végé-röl

ezt a kijelentést igy kell értelmezni:"A Microsoft tehát nem tart attól, hogy a HD DVD meghajtók gyártásának leállításával komoly hátrányba kerülnének versenytársukkal szemben."

hát szerintem ez nagyképüség

igy nemfog sokáig kitartani az xbox

amikor már nem fér majd rá 1 játék 1 dvdre mit csinálnak?

online letölthetővé teszik vagy mi? vagy esetleg 2 dvd-s lesz?

mondjuk legujabb nfsel játszol csak ugy kiválasztod a pályát azt irja ki rakd be a 2.dvd-t,utánna kiválasztod a kocsit erre azt irja rakd vissza az első dvd-t, mostmár ez milyen gáz nem?:D
7.
7.
westZsolt
6)ja kb ennyi de énse értettem:D(hajrá Sony:P)
6.
6.
Mr.BEAN
ezen nem tudom mit nem lehet érteni? azt mondta hogy a 360 az egyetlen konzol ami a digitális tartalmakat támogatja ergo tőccsed le a LIVE-ról...vegyél 120-500Gb-os vinyót:D
5.
5.
skiz0
Remélem nem lesz Blu-Ray... :) Nincs kedvem külön Blu-Ray olvasót venni...meg megoldják úgy, hogy több DL DVD-re férjen el a játék, ennyi. Persze kérdéses, hogy mennyire kényelmes ez a fajta megoldás, de legalább pénztárca kímélő..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...