Itagaki perelt, de a Tecmo sem hagyja annyiban

Tomonobu Itagaki, a Ninja Gaiden és a Dead or Alive atyja június elején jelentette be, hogy elhagyja a játékait fejlesztő Tecmo-t és 150 milliós kártérítést követel.
Tomonobu Itagaki, a Ninja Gaiden és a Dead or Alive atyja június elején jelentette be, hogy elhagyja a játékait fejlesztő Tecmo-t és 150 milliós kártérítést követel.Itagaki a Dead or Alive 4 megjelenése után állítólag semmiféle anyagi juttatást nem kapott, s mikor ezt felhozta a Tecmo fejese, Yoshimi Yasuda előtt, azt válaszolta, ha nem tetszik neki, mondjon fel vagy pereljen, de pénzt nem fog kapni. Itagaki mindkettőt megtette egyszerre: május közepén 150 millió yen kártérítést követelt, két héttel később pedig felmondott - mindez nagyban hozzájárult bejelentéséhez, miszerint nem fog több Ninja Gaiden és Dead or Alive játékot készíteni, visszavonul.

Persze a Tecmo sem hagyta annyiban, a cég is beperelte a neves játékdizájnert. A vád szerint Itagaki céges titkokat szivárogtatott ki a készülő játékokat és az üzleti hátteret illetően, újságokban és az internet kritizálta a céget, hátráltatta a Tecmo munkásságát a kiadókkal különféle nemkívánatos megjegyzésekkel, valamint céget érintő interjúkat is lemondott. Érdekes történet vette tehát kezdetét, kíváncsian várjuk a végét!
5 komment - szólj hozzá!