Öngyilkos lett a Star Wars Galaxies dizájnere

  • Írta: fojesz
  • 2008. október 1.
  • Gyászhír
Link másolása
Jeff Freeman a Sony Online Entertainment és a Spacetime Studios munkatársa harminckilenc évesen öngyilkosságot követett el a napokban, személyes okokból.
Jeff Freeman a Sony Online Entertainment és a Spacetime Studios munkatársa harminckilenc évesen öngyilkosságot követett el a napokban, személyes okokból.

Ugrás a galériához

Freeman legismertebb játéka és egyben pályafutásának legnagyobb baklövése a Star Wars Galaxies, mely az előzetes hírek szerint ugyan forradalmi játékmenetet ígért, ám nem volt több egy átlagos (sőt a kritikák szerint inkább rossz), Star Wars világban játszódó MMORPG-nél. Rajongók ezrei dühösen tekintettek Freemanre, aki 2006-ban elhagyta a Sony-t és újra csatlakozott a Spacetime Studios csapatához (először itt munkálkodott az Ultima Online-on). A The Escapist számolt be a 39 éves úriember haláláról: testvére elmondása szerint az öngyilkosság személyes okokból történt, nincs köze a Galaxies bukásához.
18.
18.
LonGleY
Tényleg gász volt ez a hír... Ha a játékhoz kapcsolódna a letargiája, akkor is személyes okokról beszélhetnénk.
17.
17.
Xhaba
Mivel amerikai volt, magyar létemre is megtisztelem Őt halálában azzal, hogy azt mondom:



Rest In Peace Mr. Jeff Freeman.



Sajnálom, hogy még évekig forogni fog a sírjában az NGE miatt, és méginkább sajnálom, hogy nem a JTL miatt fognak rá emlékezni a játékosok.
16.
16.
3D
#15, igen kár...én is csak annyit tok mondani, amit az előttem írók, R.I.P.
15.
15.
NereusLaceee
Sikerült neki? Megszabadult kínjaitól. Isten nyugosztalja, és közhelyesen azt mondom: kár hogy halálában ismertük meg csak a nevét.
13.
13.
koffein
mennyire gagyi már ez a r.i.p szarság itt, ha valakit is érdekelne hogy meghalt valaki akkor megtisztelhetné Magyar létére, hogy kiírja, nyugodjék békében. Mindenki a szaros amerikaiakat majmolja, fúj
11.
11.
Obi1
Szerintetek egy designernek mennyi köze van ahhoz hogy milyen rossz lesz a játék? Semennyi, mert nem miatta lett olyan, amilyen.
10.
10.
kasy
Akármilyen játék is lett (bár én nem játszottam) természetesen kár ért és dettó R.I.P.
9.
9.
laca009
hát ettöl a játéktol nem csodálom. nyugodj békében.
8.
8.
rokakoma
Tényleg szar MMORPG lett de Nyugodjon békében...
7.
7.
pstomi
R.I.P majd a kotor 3 MMO lesz az igazi sw mmo
5.
5.
dareal
afene, kéne ide is egy szerkeszt gomb, hogy javítsam a helyesírási hidakat :D
4.
4.
dareal
3 utána kb fél évvel. akkor jött az első komoly rendszer változtatás, CU (combat upgrade néven). azt még úgy ahogy lenyelték a játékosok, de 2005 nov. 15.-én (swg fanoknak ez a dátum beégett a tudatába....) jött az NGE, ami teljesen hazavágta az addig hőn szeretett játékot, rengetegen hagyták ott (én is és az egész guild). én azóta visszatértem, játszogatok, de csak az emlékek és a star wars lore miatt. egyébként a mostani köszönőviszonyban sincs a régi swg-vel.

az egyébként teljesen egyedi volt, nem a ma megszokott kaptafa. rétegjáték volt, de épp emiatt aki szerette, az a mai napig első szerelemként éli meg az SWG-t.
3.
3.
SWBF2
R.I.P.

Az SWG inkább a Jump to Lightspeedtől kezdve ítéltetett bukásra az új harci rendszerrel (ha jól tudom)
2.
2.
Aramisz93
rip.



off: A képről ami kinn van a hír mellett, mondom uristen ez tényleg nagy star wars fan lehetett. XD
1.
1.
dareal
uh, RIP. most is épp az swg-ben vagyok :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...