Peter Molyneux pesszimista, de a PCGA nem az

  • Írta: fojesz
  • 2008. október 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokat nyilatkozik mostanság Peter Molyneux az egyes platformok jövőjével kapcsolatban: a mester legutóbb a PC-s ipar kilátástalanságáról beszélt.
Sokat nyilatkozik mostanság Peter Molyneux az egyes platformok jövőjével kapcsolatban: a mester legutóbb a PC-s ipar kilátástalanságáról beszélt.



"Elnézve a jelenlegi a PC-s piacot, a számítógépes játék jövője nagy bajban van. Alig van PC-s megjelenés, s ha néha érkezik is egy-egy gyöngyszem, mint például a Crysis vagy a Blizzard játékai, az egész ipart akkor is a Sims és a World of Warcraft uralja" - nyilatkozta nemrégiben a Fable folytatásán ügyködő mester.

Persze mire volna jó az idén megalapított PCGA (PC Gaming Alliance), ha nem az efféle vészjósló gyászbeszédek megcáfolására? A Microsoft, az Intel, az AMD, az Nvidia, a Dell, az Acer, az Activision, az Epic Games és a Razer szövetségének célja, hogy segítse a PC-s játékipart, így a minap egy hivatalos levélben válaszolt az úriembernek:

"Nagyra tartjuk Peter Molyneux munkásságát, de mi úgy gondoljuk, hogy téved a PC-s ipar helyzetét és jövőjét illetően. Egy augusztusban megjelent kutatásunk szerint a PC jelenleg is a világ vezető játékplatformja, a piac pedig a maga 10,7 milliárd dolláros bevételével erősebb, mint valaha. Számos nagyobb cím jelent meg az utóbbi időben PC-re, így például az Age of Conan, a Warhammer Online vagy a Spore, illetve rengeteg kisebb figyelmet kapó játék érkezik, melyek felhívják magukra a közönség figyelmét a konzolos rajongótábor mellett. S bár rengeteg AAA-s cím készül jelenleg is számítógépre, egy ipar sikerességét nem csupán az ilyen címek mennyiségében lehet mérni." Igazi, ami igaz - ez így van, a srácok valószínűleg nem a levegőbe beszéltek.
65.
65.
Alexgame
Szerintem PC-én jobb játszani játékokat mert több funkció van mint például egy playstation-ön. Na meg ki akarna venni egy konzolt a gépe mellé? A gépen legalább van internet meg ilyesmi.
64.
64.
jtrencsenyi
LOL! Epic Games! Akik pár napja nyilatkozták, hogy PC-re nem lesz GoW2, mert warez, meg sok-sok különböző hardware. Erre pár nap múlva: mi teljes mellszélességgel kiállunk a PC-k mellett. Ez egy vicc, de minimum hiteltelen. :)
63.
63.
G Logan
Evel az a gond hogy csak 2 játék kiadot látni a szövetségben a többi hardver gyárto cég, nekem ez csak uj méreg drága konfigokat sugal. A kiadok nem hiszem hogy dolár milliokat kockáztatnának meg pc-s portokal.
62.
62.
killi
Ez badarság! Majd biztos felhagynak a PC-re való game fejlesztéssel, amikor ez a számítógépgyártók egyik bevételforrásának jelentős százalékát teszi ki! Nem véletlen fognak össsze az Intel,az nVIDIA..stb..

Mer' ugye kik vásárolnak PC-t? A cégek, és a gamer-ek. A sima "otthoni" felhasználók MacOs-t, már akinek van egy kis sütnivalója.

És még csak az sem igaz hogy nem vesznek játékokat az emberek!

Én ami kell nekem azt szeretem megvenni, és nem töltögetek gányolt fosokat mindenféle vírussal teli gagyi torrenoldalról!

Mindigis vettem és vennék is, de nincs mit! Nem adnak ki jót mostanság! Az UNDERCOVER-t és a GEARS of WAR-t várom ez utóbbi állítólag nem lesz PC-re, de ez megint hülyeség, mert épp ez a cikk taglalja hogy az EPIC pátyolgatja a PC-s játékipart! Tehát LESZ. Reményeim szerint! :)
61.
61.
Metal fiú
60.
60.
kenny22
65: Azzal, hogy valaminek lejjeb viszik az árát nem az következik, hogy a programra kevesebb időt és pénzt fordítottak, hanem ha nevetséges áron adják a játékokat, akkor sokkal több ember venné meg, mert többe kerül bekapcsolva hagyni a gépet és fizetni a villanyszámlát, mint megvenni eredetiben...
59.
59.
Aramisz93
#64: najó persze. De azért még igyis a boltok 80%ban egy új pcs játék, olcsóbb mint egy új konzolos. Persze le lehetne vinni az árát. Le kéne. Mindennek. Legyen az konzol vagy pc. De akkor ott van a veszély, hogy nem azt a minőséget kapjuk amit elvárnánk.
58.
58.
watto
63: nem arra gondolt hogy 2342 évvel a játék megjelenése után.. hanem a kezdőárukat......
57.
57.
Aramisz93
#61: Hova lejjebb? XD Egy Age Of Empires 3-at, vagy egy Splinter Cell: Double Agentet már 1990 ftért árulnak.
56.
56.
tombar
akkor a fejlesztők nagy része hülye?
53.
53.
metafenomÉN
58# VAn benne valami de itt inkább arról van szó hogy nehéz a csúcson abba hagyni, és hogy ennek fényében túlvan -e már a fénykorán és lassan leáldózban van a csillaga így egyre veszteségesebb vagy éppen ellenkezőleg megtölthet még egy két hangárt pénzel.
52.
52.
kenny22
Senki se mondta, hogy bukás lett a crysis! Lehet tippelni, hogy miért jelent meg utána a warhead, ugyan úgy pc exkluzívként, biztos azért mert még több veszteséget akartak, nem? Az egész szórakoztató ipar arra épül, hogy a sok zsidó tömhesse a külön pénznek fenntartott hangárokat, nem azért, mert jótékonysági szervezetet akarnak alapítani és legfőképp nem azt nézik, hogy a jónép jól szórakozzon, hanem azt hogy minél gazdagabbak legyenek!



Tessék gondolkozni! Amíg valami megéri anyagilag addig lesz, ha a pc-s játékipar nem érné meg, akkor nem lennének olyanok akik támogatnák (pcga), pusztán az anyagi veszteségek növelése érdekében.
51.
51.
Aramisz93
Nem tudom miért lett volna bukás a Crysis...több mint műsfél milliót adtak el belőle. NAgyon szép szám.
50.
50.
tombar
ez sztem attól függ ki mire gyűjt meg hogyan gondolkozik. Fo. ban asszem a legnagyobb a warez azt azok meg hol vannak. középkatosok meg mostanában jobban járnak. mekkora szopás lenne ha megismétlődne a '29es hitelválság.
48.
48.
tombar
ide-oda megy a sárdobálás. mindenki maga dönti el kinek a pártján áll de tele van a tököm h mindenki a másikra mutogat. a pcések a konzol midig érzékenyen érintette a konzolosok meg azon siránkoznak h miért bántják őket a pcések holott nem tudnak semmit se. én nemrég nyomattam boxot de maradok a pcnél. nem azért mert annyira ellenzem hanem azért mert én így látom jól.

aki meg töltöget az meg egy farok. nem azt modom h soha semmit de az igazi kedvenceket érdemes megvenni. nagyobb élmény.
47.
47.
Gael
En speciel egy jatekat sem szeretem ennek a fazonnak,viszont hasonloan latom a helyzetet mint o.Teny es valo,hogy meg szamban jok a pc-s eladasok bizonyos jatekok eseten,de valojaban ezek nem termelik ki a legtobb esetben a rajuk forditott osszeget.Az,hogy azt nezzuk,mennyit termelt a pc az elmult evekben,elegge regiofuggo.Bizonyos piacokra megeri csak strategiakkal,mas helyekre mmorpg-kel vagy eppen fps-el betorni,viszont semmi sem garantalja a sikert.Ott van meg a pc-s hozzaallas,hogy nagytobbseguk leszedi torrentrol,majd nem tetszik neki,es telekiabalja a netet,hogy ez vagy az mekkora ganaj.Moralisan is gond van a csak PC-s korokben.nekem sok bajom nincs a WoW jatekkal,viszont szerintem oriasi negativ hatasa van a PC-s piacon.Mig ez a Sims-rol nem mondhato el.Holott hasonlo sikereknek orvend mindketto.A jatekfejlesztok az aranykorban elegge "tokos" sracok voltak es egyszeruen jobb jatekot akartak csinalni a konkurencianal.Most meg esetleg egy ember az esetenkent tobbszaz fos csapatbol akar jo jatekot csinalni a tobbi csak haza akar menni minden munkanap vegen,meg hetente egyszer felvenni a penzet.Szoval hosszu evek alatt elkurvult az ipar,koszonheto sok mindennek,de legfokepp az egesz eluzletesedesenek.Ugyanigy felhigult a jatekosok kozossege.Nem mas ez,mint ket erosen demoralizalt csapat egymasra talalasa.

En speciel azert tertem at konzolra,mert sokkal jobban idezi a kezdeti idoket az egesz.Mindenkinek ugyanolyan konfigja van,es legfokeppen a jatekok korul forog az egesz.Ez teremtett egy remek kozosseget is vilagszerte.

Termeszetesen nehez megfogalmazni mi is a baj a pc-vel,pc-s arcokkal,mindenkinek megvan a sajat teoriaja erre,de teny es valo,nem ugyanaz a sztori mint akar csak tiz eve volt.A jatekok minosege(leszamitva a grafikat)nem kepes meg sem kozeliteni az akkori jatekokat.Akkor mire kolt az ember szazezreket eves szinten?

Szoval a moral a picsaban van,a kerdes az,ki miatt,es miert eri ez meg nekik?
46.
46.
metafenomÉN
51# Mit értesz generáció váltáson? ezt nem igazán értem...
45.
45.
NereusLaceee
Nehéz igazságot osztani. Annyi igaz, hogy a jelenlegi PC platform, lassan lassan a végnapjait éli, ám nem mint eltűnő jelenség, csupán generációváltás lesz a jelenlegi kialakításban, a következő 7 éven belül.



Ám ez a PCGA... szövetség, mely a játékpiac segítéséért kűzd, mi mást mondhatna, ha nem szépen hangzó statisztikai adatokat, és a pecsétet, hogy ők bizony, összefognak, és együtt és minden...



Ahogy nagyapám szokta mondani a Politikusokra:

"ÁÁ neemhiszek éémáá ezeknek"



44.
44.
de2jay
#30 kenny22

Én veled értek 1et, A Crysis is hűűű, de mekkora bukás volt. Csak arra senki sem gondolt, hogy az nVidia bácsinak (is) rohadtul megnyomta az eladásait. Sőtt, a körül vettem én is új gépet. Szóval a hardveriparból tuti tunkolták a lét a fejlesztőknek... vagyis bocsánat a kiadónak.
43.
43.
laca009
47 a steam azért szar mert bármikor el rabolhatják az accotdat oszt uszik az összes cuccod vele együtt
42.
42.
Vikitiki
ezek barmok a multkor a konzolokat temették köcsögök
41.
41.
ThurGrek
A dobozos eladás valóban haldoklik, de meg kellene nézni hogy a Steam-en pl mennyi játékot adnak el csak azért mert kicsit olcsóbb, vagy, az idő múlásával, sokkal olcsóbb egy játék.
40.
40.
Pukhi-zik
akkor valaki hatalmasat hazudik.egyik mondja halott ,másik meg erősebb mint valaha az ipar.Vagy ha nem hazudik csak téved akkor h lehet ekkorát? valami nem stimmel.
39.
39.
suti_88
vagyen mindenki pc-t és konzolt, és nincs probléma:D - 200ért már megkapja mindenki - persze tv és monitor nélkül, de elég csak a moncsi, arra meg rákötöd a konzolt, vagy forditva..én a gépemen 148ért vettem, most már 130at se ér egy év elteltével..veszel egy xbox alapgépet, az mennyi, 50-60 között mozog, feltételezhetően van otthon nagy tv-d, vagy 17-es moncsid...és kész...mi kell még, semmi, 200ból megvan..el kell menni dolgozni, fél év..vagy még annyise, aztán hajrá...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...