Harmincéves az MMO-műfaj

Október huszadikán töltötte be harmincadik születésnapját az MMO-műfaj: elképesztő, hogy mivé nőtte ki magát a játékipar egyik legmeghatározóbb kategóriája.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#14
Lenne egy kérdésem a lotroval kapcsolatban(azért ide írtam mert ez a legfrissebb mmos hír)
a mines of moria-t mikor lehet előrendelni?
#13
LOTRO A legjobb! :)
Jó társaság
jó q-k
és nagyon oda figyelnek a fejlesztők minden hozzányúlással egyre kiforrotabb
És szerencsére nincs idióta mellveregetős PvP benne amit eddig sehol sem tudtak normálissan megcsinálni talán Warhamer Online nek most sikerült de azt még nem láttam
#12
14: csak azt nee :DD
#11
darealModerátor
próbáltam :)
#10
darealModerátor
az item mall-tól függetlenül eddig egy olyan free mmo nem volt, ami megfogott volna. a rune tetszetős (tartalmilag), bár az is full item mall, ill ez az ázsiai mmo sablon nagyon nem jön be. tartalmilag még a perfect world tetszett, bár mikor becsaltam magam a maláj bétába, háááát, mondhatni rosszul lettem tőle :)
a mobok, meg úgy az egész egy nagy vicc volt, nem tudtam volna vele játszani, túl komolytalan volt (kis pingvinek, meg bohócok voltak a nagy ellenfelek, háááát. + az item mall behúzás, nem nekem való ez az ázsiai mmo stílus)

ami viszont nagyon jó, az a wurm online. ajánlom figyelmedbe.
kinézetre nem egy age of conan, viszont tartalmilag sem :) összetett, nagyon változatos, nagyon jó a craft rendszer, a felfedezés élményét meg szerintem nagyon jól sikerült prezentálniuk.
#9
#11: hát ha hülye az illető. Egy pár dolgot én is szoktam venni az Exteel-ben - bár az nem igazán MMO - , de max 1-2 dollár, azt is ritkán.
Az MMO-RPG-k sajnos manapság tömeg cikké váltak, havonta tuti megjelenik vagy egy tucat. A legtöbb F2P - item mall-lal persze - de két hét után felejtős, még ha játszol is vele.
#8
darealModerátor
10: ehhe, teljes ingyenesség nem igaz. item mall? f2p mmo-k esetében az a nagy behúzás. nem kötelező, de ha úgymond a über akarsz lenni, akkor biza sokat kell lecsengetni. nem egy f2p mmo player többet fizet havonta az item mall-ba, mint egy átlagos havidíj.
#7
Nem feltétlenül, bár kétségtelenül kisebb a kockázat egy fizetős MMO-nál, hogy nem buknak bele a fejlesztők. De egy fizetős játéknál sokkal magasabbak az elvárások is.
Például ott van a Runes of Magic, ami teljesen ingyenes, és van olyan jó, mint a WoW. És ezt tapasztalatból tudom mondani, mert már egy ideje részt veszek a béta tesztjén.
#6
nincs baj az MMO-kal csak nagyon idoigenyesek...viszont jo h van
#5
szivesen:)
#4
fojeszModerátor
1: köszi
#2
boldög szülinapot mmo-k tiszta süti hogy már 30 éve boldogítják az embereket
#2
boldog*
#1
a végén van egy kis elírás "meg tudnak maradnak"