Negatívan hatnak a játékok vezetési szokásainkra

  • Írta: fojesz
  • 2008. november 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár lehet néhányak számára nem újdonság, sokan nem ismerik el, hogy a videójátékok negatív hatással lehetnek a vezetési szokásaikra, a valós életben.
Bár lehet néhányak számára nem újdonság, sokan nem ismerik el, hogy a videójátékok negatív hatással lehetnek a vezetési szokásaikra, a valós életben.



Német kutatók szerint az emberek - leginkább a férfiak -  egy-egy kör verseny után valamelyik videójátékban hajlamosak vakmerőbben, kockázatosabban vezetni: míg a játékban egy rossz kanyar vagy ütközés után újrakezdheted a versenyt, a valós életben egy-egy ilyen baleset akár halálos is lehet. A kollégák azt javasolják, vigyázzunk az utakon és vonatkoztassuk el egymástól a kontrollert és az autó kormányát!
28.
28.
IceColdKillah
A baj akkor kezdődik ha az oktatónak egy X-et kell rajzol a gázra, és egy Kockát a fékre hogy tudjon oktatni!!!!!XD
27.
27.
NereusLaceee
Az új Swift-esek, pláne amelyik Kopasz is/ nagy darab, nem fogja fel hogy mit vezet... multkor kanyar előtt bevágódott elém egy ilyen tipikus Swift-es... mert neki 1,6Benzin +gyárkémény+ füstüveges hátsó lámpák, én meg 1,4 Benzin, és 200kilóval gyárilag nehezebb...

Ez eddig okés menyjen, de én csak mosolyogtam előre, mert neki csak az Isteni jószándékon múlik hogy egy kanyart mennyivel tud bevenni, a 155-ös kerekein, amik a 98-as Swift-en is pont ekkorák voltak, nekem meg azért valamileg kiegyensúlyozottabb a helyzetem, a gyári 195mm felfekvésen
26.
26.
fourgee
Azért van ami jó hatással is van a vezetésre. Pl. a Richard Burns Rally. Természetesen amikor minden reálisra van benne állítva. Régen nagyon rá voltam kattanva. Persze eleinte mindig lecsúsztam az útról és jól összetörtem az autót benne, aztán szépen hozzászoktam, hogy nem kell a pedált tövig benyomni, hanem finoman, érzéssel. Aztán egyszer éles helyzetben, csúszós úton egy kedves tipikus Suzukis bevágódott elém. Én mentem kb. 90-nel (országúton), és ijedtemben padlófék, autó csúszik, aztán a "játékban" berögződött reflex jött, hogy elkezdtem felengedni a féket, pont annyira hogy ne csússzon meg, hanem lassuljon. Aztán épp hogy nem mentem bele...

Azóta 2 dolgot megtanultam. A Richard Burns Rally egy momo racing komránnyal nagyon f.sza dolog, a másik meg az, hogyha Suzukist látok, akkor csak óvatosan. :)
25.
25.
huszti
hát ez most olyan, hogy nem rég odajön hozzám haverom:

Hú geci a rendőrök majdnem lekapcsoltak, a faszom kivan velük...szidja őket minden...1 perc múlva rákéredezek h mégis mit csináltál te arc? "Úton gurultam deszkával...".. Há mondom az még nem bűn, azrét nem kapsz semmit. "..1 irányű utcán a rendőrrel szembe" folytatja.
24.
24.
MT Raze
31: biciklivel és lehet őrült száguldozni higgy nekem... az a vicces amikor lehagyod az utcán a ladát :D De a tárgyról: aki őrülten vezet az valószínüleg nem az autós játékok miatt teszi hanem mert szereti vagy fel akar vágni (v mind2).
23.
23.
huszti
Hát én 1x vezettem kiskoromba, aztán le is mondtam róla. NEkem maradt a gyalog, bicikli, gördeszka meg tömegcuccos. Motorba gondolkoztam de az meg hideg meg veszélyesebb... =) Szóval 1 őrült száguldozóval kevesebb...
22.
22.
Callation
23:Sajnos mindig a baleset okozója éli túl és az áldozat meghal vagy örökre lebénul:-(
21.
21.
Scyle
Egyszer apám megpróbált vezetni kormánnyal a N4S-be és mindenbe belement, nem tudott rendesen kormányozni :D
20.
20.
MT Raze
Én biciklizek... mint egy őrült de akkor is így bicigliztem amikor még nem játszottam autós játékokkal :D Apropó: ha az NFS rossz hatással van a vezetésre, akkor a GTA-val mi van? Kigyullad az autó az úton, semmi baj kiugrok és csórok egy másikat? XD
19.
19.
NereusLaceee
Rájöttem mi hat a leg negatívabban a vezetésre: a "Heló, van egy kis gond elakadtunk/meg kéne nézni" kezdetű telefonok... hna ezek igazán megemelik az előzéskényszer és gáz taposás ösztönét
18.
18.
b1oh4z4rd
A legnagyobb problémát itt az ilyen hulladék szintű nfsek okozzák, ahol az a lényeg hogy 300al is ugy vedd be a kanyart mint 40el. Most játszottam az nf legujabb részével, és ugy lehet irányitani a kocsit mint egy darab sajtot...

Az iylen játék komolyan mondom inkább meg se jelenne...csak a szépség számit semmi más. Ha játszott valaha valaki raceel GTRel STCCvel akkor tudja miről bezsélek, ugyis meg leht csinálni az autó fizikáját, csak az az amerikai balhere gyereknek nem áll a kezére, mert gyp-s még az analog órát se tudja leolvasni..



Kb ennyit füznék ehez hozzá.
17.
17.
wargapityu
AZ ILYENEK ÁRAMOT VEZESSENEK NE PEDIG AUTÓT! akik játék, vagy más kedve miatt jampiznak 160-al a városban... azok azok akik igazán nem tudnak vezetni mert ha tudnának, akkor fölfognák mit csinálnak és nem tennék... ezek a jobbágytuningos autókról már nem is beszélve föltesz a szutyukira egy műanyagszpojlert meg egy kájhacső kipufogót meg ajtóra pár jólcsengő alkatrászmárka matricáit (amiről talán még azt se tudja micsodát gyárt) és akkor már úgy is próbál menni vele mintha versenyautó lenne nahát az ilyenek szánalmasak és persze ezen egyedek autóinak 90%-a MÁR törött itt-ott, a többi 10% meg majd csak lesz... mert ezek előbb vagy utóbb összetörik magukat csak ne másokat! és akkor tulajdon képpen nincs is gond. jah és ezeknek a gyerekét vagy anyját üssék el a zebrán aztán majd gondolkoznak hogy menő-e...
16.
16.
LonGleY
Amit én tapasztaltam, hogy a bicajozás is negatív hatással van az autózásra. A jogsim úgy raktam le, hogy a telepig mindig bicajjal mentem, nehéz volt hirtelen átszokni, hogy a pirost nem csak úgy be kell kommandírozni, hanem meg kell állni. :]
14.
14.
pwpw
egy egész napos colin mcray dirt után valóban kicsit furcsán vezetek.. nem is az, hogy gyorsan, csak kanyarba nem fékezek akkorát, meg előzgetnék.. a tuningolás meg egyértellműen az enefes játékok óta divat, azóta születnek itthon ilyen csodálatos sztritrészerek.. a biciklis srác alattam meg tipikus... kár, h az jár rosszul, aki egyszer elbassza.. imádom, mikor az ilyen hülyék, akiknek fogalmuk sincs a kreszről, de azért az úton tekernek, becikkcakkoznak elém hirtelen.. nem egyszer fordult elő.
13.
13.
Krekk
Egyébként ebben van valami, mert (bár én bringás vagyok, de ugye én is az úton nyomom) valahogy kezdem egyre inkább elfelejteni a lámpákat, zebrákat és csak azt nézem, hogy elférek-e, pont mint egy játékban. Mondjuk előtte se voltam nagy hive a lámpáknak, de ez romlott azóta és mikor ez tudatosult bennem rögtön a játékok jutottak eszembe, ahol sose néztem a lámpát, csak, hogy van-e hely aztán mentem.Azóta már nagyon figyelek, hogy észrevegyem a lámpákat és ne okozzak galibát. Mindenkinek ezt tudom tanácsolni. Vigyázzatok magatokra és másokra!
12.
12.
NereusLaceee
Hát... ez az Idiótákra© nem vonatkozik.

Akkor ezek szerint ha a játékban tuningolok, akkor a valóságban is egy idő után ráveszem magam?...

De pusztán a tények felől megközelítve a választ: nem. Nem szoktam vakmerőbben vezetni, mert ha kaparok: drága az új abroncs

Ha 5-6ezer között akarom tartani a fordulatot mintha benzines Rally autó lenne, 10-14 liter alatt nem úsznám meg a fogyasztást.

Ha neki megyek a korlátnak nem pattanok vissza, és reggelre sem lesz újra kijavítva a kocsi.

Másrészről, pont miután hazaérek, olyankor szoktam játszani, és másnapra kialszom az élményeket.

Sőt! Pont hogy a játékokban vagyok olyan mint élőben. Elakad a lélegzetem, ha hirtelen szűkös a hely, szembe jön valaki, vagy pont telibe is trafálom. Mondjuk inkább TDU-val játszom, és ott elég sok küldetés van ahol a "pontos" vezetés sokat számít.



Kössz Fojesz hogy megosztottad velünk, de ez hülyeség... aki sz*rul vezet az nem ettől teszi, aki menő, az csak azthiszi tud vezetni, és megvan győződve arról hogy mindenre felkészült... közben a záróvonalat és a zebrát is könyörtelenül kihasználja előzésre... apropó zebra, és zebra törvény... hamarosan ebből még bajok lesznek, tegnap két kislány majdnem elém lépett... egy körforgalomból kifele, mert ott a zebra, rögtön előtte :)... és akkor most ilyenkor mivan? Mikor egy új törvény, a régi felfestés és a kresz egymásba ütközik?
11.
11.
Dcrysis02
8:Ezen jót nevettem most.Asszem elő is kapom a régi 64-est karácsonyra :)
10.
10.
popely16
Nem tudom ,de nekem a flat out 2 volt hatással a vezetési stilusomra :)
9.
9.
tjames
Én ilyenkor télen szeretek vezetni, mikor a mazsolák ki sem mernek jönni, a "vérprofik" meg már az árokpartján vannak :)



8.
8.
Bally King
Carmageddon után vezetett már valaki? :D
7.
7.
SWBF2
Mögöttem senki ne jöjjön, én MarioKartozni szoktam, kaptok pár banánt a szélvédőre XD
6.
6.
Gubi
A probléma az, hogy leginkább azok kezdenek el menőzni az utakon, akik nem is tudnak normálisan vezetni, nincs tapasztalatuk. Az ilyenek mennek neki a jogsi megszerzése után néhány hónappal a fának (ha mákjuk van... ha nincs, akkor heteken/napokon belül).
5.
5.
Shadowsomi
a Galaktikában ennek pontosan az ellentétét olvastam -.-" na de há mind1. a lényeg, hogy az életben nem úgy kell vezetni mint egy játékban!!
4.
4.
wildláma
éppen ma volt hogy egy jót kapartattam :D
3.
3.
Pezsgõ
Biztos van benn vmi igazság de én akkor is hülyeségnek tartomxD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...