HWSW: Költségcsökkentés és megújulás és EA-nél

  • Írta: Daks
  • 2009. február 4.
  • Biznisz
Link másolása
A gyenge karácsonyi forgalom miatt nőtt az EA vesztesége, a megújulásra szükség lenne, azonban a körülmények ezt szinte lehetetlenné teszik - írja a HWSW.
A gyenge karácsonyi forgalom miatt nőtt az EA vesztesége, a megújulásra szükség lenne, azonban a körülmények ezt szinte lehetetlenné teszik - írja a HWSW.

A negyedik naptári negyedévre eső harmadik pénzügyi negyedévben az EA bevétele 1,65 milliárd dollárt tett ki, ez csupán 151 milliós növekedés egy év alatt és messze elmarad a piac 1,9 milliárdos várakozásától. A veszteség eközben 33 millió dollárról 641 millióra ugrott, főleg értékvesztési leírások miatt.

A vállalat ezért néhány kényszerű költségcsökkentési lépésről is döntött. Tavaly ősszel 1000 dolgozó elbocsátását jelentette be az EA, ehhez most további százan csatlakoznak.

Kérdés ugyanakkor, meg tud-e újulni az Electronic Arts, mely kifejezett célja. A céget már korábban is sok kritika érte, hogy a játékai lényegében kivétel nélkül jól bevált sorozatok (pl. FIFA, NBA, Madden, Need for Speed) folytatásai, illetve filmek adaptációi (pl. Harry Potter, Gyűrűk ura), amelyekért a szakma és a közönség egyre kevéssé lelkesedik.

Érdekel mi újság az Electronic Arts háza-táján?
Irány a Nagytestvér!
4.
4.
elite_hun
,,A negyedik naptári negyedévre eső harmadik pénzügyi negyedévben''

Na én ezt csak ötödszöri olvasatra értettem meg :P
3.
3.
peterpal7
4: XD Harmadik olvasásra tűnt csak fel, ááá XD



Mennyien dolgoznak ott ha ennyit már elküldtek???
2.
2.
KD
csak a dead space miatt drukkolok most nekik, meg a crysis miatt
1.
1.
Krekk
Én drukkolok nekik, tényleg szépen kezdik magukat összeszedni! Igaz, hogy az új nsf ratyi volt, de mostmár azon is változtatni fognak, viszont nekem mind a Mirror's Edge, mind a Dead Space nagyon tetszett. A Mercenaries 2 is jó volt. Az utóbbi időben meg egyre több kreativ,hangulatás játék trailere végén látom bevillanni az EA logót, úgyhogy én azért bizok benne, hogy sikerül ez a kivánt megújulás!:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...