Alig százezren játsszák az Age of Conan-t

  • Írta: fojesz
  • 2009. február 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A Funcom 23.3 millió dolláros veszteséggel zárta a tavalyi év negyedik negyedét, amelyből 22.8 milliót az Age of Conan gyenge teljesítményének köszönhet.
A Funcom 23.3 millió dolláros veszteséggel zárta a tavalyi év negyedik negyedét, amelyből 22.8 milliót az Age of Conan gyenge teljesítményének köszönhet.



Nehéz a World of Warcraft árnyékában élni, a legtöbb MMO-t futtató cég már nem is arra törekszik, hogy felülmúlja a Blizzard játékának 11 milliós rajongótáborát, bőven megelégszik ennek a töredékével is. A tavaly májusban debütált Age of Conan karriere szépen indult, egy hónap után már több, mint 1 millió játékossal büszkélkedhettek a Funcom munkatársai, akik rövidesen be is jelentették, hogy továbbra is szorgalmasan dolgoznak az Xbox 360-as változaton. Aztán a lelkesedés alábbhagyott: augusztusban már csak körülbelül 400 ezren játszottak a játékkal, mára pedig mintegy 100 ezerre rúghat azok száma, akik Conan világa mellett kötelezték el magukat. Bár a fejlesztők nem erősítették meg, elemzők ezt állítják. Kérdés, hogy ilyen teljesítmény mellett van-e értelme elkészíteni a konzolos verziót, illetve meddig húzza így maga a játék?
9.
9.
Mathia$
9: nem





Ez a játék már senkit se érdekel
6.
6.
Mast3rmind
4: Közel sem. Jelenleg egy WoW előfizetés egy hónapra kerekítve 4000 Ft.

Nah, már most ha beszorzod 12-vel ezt a számot akkor kijön, hogy egy átlag WoW játékos 48000 Ft-t perkál ki a Blizzard számára.



12e Ft az egész összes kemény 1/4 ami édes kevés szerver karbantartásra és új patchek kiadására.
4.
4.
laca009
4 milyen 12e? hülye vagy? mert a wow leguccso kiege is csak 10e volt a guild warsnak is csak 10e alatti.. ára volt... maradj csenben inkább...
4.
4.
Chavez
Szerintem nincs értelme konzolost kiadni, 100ezer ez őrjítően drasztikus.
3.
3.
HomoLudens
Szerintem drágák így az emberek könnyebben megelégelik az apró kis hibákat. Remélem átszoknak MMO-k a havídíjas előfizetésről valami másra. Pl megveszed és ész játszhatsz online évente kiadnak egy kieget 12e ért amire megvan a biztos vevő réteg ennyinemelégbevétel?
2.
2.
LiMiT
Ezzel már csak akkor fognak játszani, ha F2P lesz.
1.
1.
laca009
hát a warhammer is megy tönkre .. és ezt a játékot már a boxos verzio SEM mentheti meg...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...