E3 2009: SONY konferencia LIVE BLOG!

  • Írta: InGen
  • 2009. június 2.
  • Hír
Link másolása
Vajon mi lesz a Sony válasza a Microsoft újdonságaira? Lesz meglepetés a PSP GO-n kívül? Élő LIVE BLOG tudósításunkból mindenre fény derül!

ÖSSZEGZÉS:
a Sony ezekben a vészterhes időkben ahhoz fordult, amiben mindig is a legjobb volt: a belsős fejleszőihez és a Playstation legenda játékdesignerekhez. Jön a Gran Turismo 5, Fumito Ueda mester megvett kilóra a The Last Guardian-nal, a God of War 3 egyszerűen csak szétbünteti a világot, a Metal Gear Solid: Peace Walker pedig egy igazi AAA+ MGS epizód a kézikonzolra. Ez az előadás számomra visszahozta a PS2-es idők emlékét és mindazt, amiért ezt a konzolt és a Sonyt szeretjük és szeretni fogjuk! Úgy vélem Jack Tretton nem hazudott a show elején, amikor azt mondta, 2009. lesz a Playstation legerősebb éve. Én azt mondom, 2009. lesz az év, amikor végre tényleg kötelezővé válik egy PS3 beszerzése!


21:59 -
Itt a God of War 3 élő bemutató a Sony legjobb belsős fejlesztőcsapatától.  Kratos egyetlen célja, hogy kinyírja  Zeusz fatert, és ennek érdekében meg is fog tenni mindent. A játékmenet a már megszokott darálás feltápolva, a hangulat az egekben, a zene és a hangok, na meg persze a mindent négyszer körbebüntető grafika viszia a játékot. Kratos keményebb, mint valaha, íjjászkodik, mint Legolas, de persze régi klasszikus fegyverét sem hagyta el. Éppen egy akkora boss mászott elő lentről, hogy három pályát is betöltene egy "normális" játékban. Kratos hentel tovább, a látvány már a PS2-n sem volt semmi, de itt egészen hihetetlen. Az atmoszféra és a brutalitás egy újabb szintre lépett. Kratos éppen egy félig Diablo, félig kutya lénnyel vív élet-halál harcot, a speed kill eventek fenomenálisak, most éppen lenyeste a szörny farkát. Megjelenés 2010. márciusában.

21:56 -
Gran Turismo 5 trailer. A Sony egyre inkább bekeményít, úgy érzem mégis van félnivalója a Microsoftnak! A rövid bemutató kissé semmitmondó volt, de úgyis tudjuk, hogy ha a játék végre valahára megjelenik, mindenki elköszönhet.

21:51 - UEDA BEJELENTÉS JÖN!
A mester az ICO és a Shadow of the Colossus után ismét odacsap, a játék címe The Last Guardian. Jézus ereje, ez úgy néz ki, hogy menten összecsinálom magam! A zene gyönyörű, valószínűleg ismét mélyen szomorú és megható történetet kapunk egy nagyon érdekes világban. Nem jutok szóhoz, ez valami döbbenet!

21:42 - Modnation Racers bejelentés
, mely a LittleBigPlanet nyomdokain halad tovább, vagyis központban az alkotás, és alkotásaink megosztása áll. A készítők minden idők leginteraktívabb autóversenyét ígérik, melyet a játékosok alakítanak. Állítólag nagyon durván kihasználkák a PS3 erejét, ez látszik is, hiszen valóban remekül fest az anyag, mondjuk jelenleg még szaggat is, dehát nagyon sok idő van még hátra a megjelenésig. Épp a pályaépítést mutatják, ami nagyon egyszerű, kreatív és intuitív. Hihetetlenül durván néz ki, ahogy fél perc alatt összerakott egy pályát, és hegyeket emelt köré. Félelmetesen hangulatos és király ez a játék, igazi közösségi mókának tűnik! RACE, CREATE AND SHARE!

21:40 -
Itt a LittleBigPlanet, melyhez rengeteg mindent kapunk majd 2009-ben is, többek között egy PSP verziót is.

21:36 -
Egy kardos emberkét irányít, ami nagyon szépen, pontosan követi a mozgását. Ismételten csak úgy tűnik, hogy az MS NATALjával ellentétben ez alkalmasabb lesz HC játékok megvalósítására. A bemutató egyelőre mindesetre elég meggyőző, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nagyon kezdetleges az egész. Megjelenés 2010. tavasz.


21:29 - Itt a sokat emlegetett Magic Stick kontroller? Beépített mozgásérzékelővel, és a végén egy világító golyóval, melyet érzékel a Playstation Eye. Élő bemutatót látunk: a játék rárenderel egy a stick digitális képmására egy teniszütöt, vagy most épp egy hatalmas STOP táblát, amivel emberünk labdákat próbál elütögetni. Az Eye nagyon gyorsan és pontosan követi a Stick mozgását, kiváló irányításra adva lehetőséget ezzel. Humorérzékük van a srácoknak mindenesetre, a közönség jókag kacag a különböző humoros jeleneteken. A Stick kontrolleren van ravasz is, meg egyéb gombok, így különböző HC játékokra is lehetőséget ad, pl. FPS elég frankón tolható vele.

21:28 - Motion Controller bemutató következik. A PS2-vel behozták az EyeToy kamerát, majd a PS3 Sixaxis gamepadjával még tovább is mentek, most pedig még erre is rá szeretnének tenni egy lapáttal.


21:25 - Versus 13 nincs, FINAL FANTASY 14 bejelentés viszont annál inkább van! PS3 exkluzív és 2010-ben jelenik meg. A grafika és a hangulat egy pillanat alatt elvarázsolja a nézőket, majd a cím alatt egy ONLINE felirat is megjelenik. Ezek szerint érkezik a legújabb Final Fantasy MMORPG!


21:21 - Végre Final Fantasy 13 jön! A renderek és a játék továbbra is büntetvényesen néz ki, a történet pedig az eddigiek alapján csúcsminőségű, ráadásul aranyos kislánykák is kapnak főszerepet. Ez bizony továbbra is nagyon durva, de jöjjön már egy Versus 13 bemutató is, kérlek szépen Sony bácsi!


21:16 - Ubisoft fejlesztők érkeznek a színpadra, élőben fogják bemutatni az Assassin's Creed 2-t. Fő vonaluk a fejlesztés során, hogy még több lehetőséget és változatosságot biztosítsanak a játékosoknak. Az olasz reneszánsz idejében tevékenykedünk ezúttal. Az anyag továbbra is betondurván néz ki, egyre inkább megmutatkozik a PS3 ereje. Az olasz helyszín még nagyobb tereket, tömeget és megmászható épületeket biztosított a készítők számára. Kipróbálhatjuk Da Vinci híres repülőgépét, végigszállingózva vele Velence épületei között. Csak ilyen módon, a levegőből juthatunk be a palotába, hogy elérjünk a lividálandó célszemélyhez. Elvehetjük az ellenfeleink fegyvereit, összesen több, mint 30-at, és ellenük használhatjuk. Az Assassin's Creed 2 megjelenése az ünnepi szezonban várható, még idén!



21:15 - Új Rockstar North bejelentés, AGENT címmel, exkluzív PS3-ra! A kései 1970-es években játszódik, lopakodós ügynökös cuccnak néz ki. Ezen kívül sajnos mást nem tudni, de már az is nagy szó, hogy a Sony ismét visszacsábította a R*-t az exkluzív fejlesztői közé!

21:03 -
PS Network PR. A szolgáltatás rengeteget fejlődött a megjelenése óta, és mivel ingyenes, a Playstation tulajdonosok nagyrésze rendszeresen használja valamilyen formában.


20:50 - Az ISTENSÉG HIDEO KOJIMA VÉGRE A SZÍNPADON! Snake egy újabb rész erejéig visszatér a kézikonzolra, ez lesz a Metal Gear Solid: Peace Walker. 10 évvel a Metal Gear Solid 3 után játszódik, 1970-es években, ezek szerint a főszereplő Naked Snake alias Big Boss lesz újra, a Metal Gear univerzum legkirályabb karaktere! Kojima írja a forgatókönyvet, ami szerves részét képezi majd a történetnek, nem csak egy spinoff.


Jön a trailer: IGAZI MGS3 HANGULAT!  Úgy tűnik a történet rátér végre a Metal Gear játékok egyik legfontosabb részére, Outer Haven megalapítására. Naked Snake hidegen szétbünteti a világot!


20:48 - Talán már látunk is valamit az anyagból, trailer következik. Elég keményen néz ki, talán még jobb is, mint a GT4 a PS2-n. Sokat nem mutatnak belőle, gondolom még legalább 10 év mire elkészül, ha a Poliphony tempóját nézzük. Bár most azt mondják, hogy a megjelenés október 1-én esedékes, a PSP Go startjakor.


20:43 - Végre valami bejelentés. A réges-régen eltűnt Gran Turismo PSP változata előkerül! A PSP hardvere nagyon erős, úgyhogy sikerült egy olyan enginet írniuk, mely képes megfelelő grafika mellett hozni az autós játékoktól elvárt 60 FPS-t. 800 autót, és rengeteg pályát várhatunk, ahogy azt megszoktuk a GT sorozattól. Mindenféle online meg adhoc szolgáltatás is elérhetővé válik, hogy teljesen lefedjék a PSP képességeit.

20:38 -
A MediaGo a Sony korábbi hasonló programjának továbbfejlesztése, mellyel a PC-n menedzselhetjük letöltéseinket, amiket a PSP-re szánunk.  Sok-sok új játék, film és  zene érkezik a PSP Go-ra, melyeket ezen program segítségével könnyen  letölthetünk, rendszerezhetünk és menedzselhetünk, ráadásul mindez egyébként működik a PSP-3000-el is. A kezdeti ár megegyezik az eredeti PSP eredeti árával: 249,99 dollinger.


20:35 - A tapasztalatok alapján kifejlesztették az új PSP-t, amely a PSP Go névre hallgat, és nem használ többé UMD lemezt. Viccelődik azzal, hogy nem igazán sikerült titokban tartaniuk az E3 előtt, így már jó korán tudomást szerezhettetek róla Ti is. A kütyü 50%-al kisebb és 40%-al könnyebb, mint a régi PSP, 16Gb beépített memóriával, bluetooth csatlakozással, teljesen a digitális letöltésekre kihegyezve.


20:34 - Régi kedvencünk, a Sony Computer elnöke, Kaz Hirai a színpadon.

20:32 - Áttértünk a PSP-re. Már több, mint 50 milliót eladtak a kis kütyüből, és olyan anyaagok jelentek meg eddig rá, mint a God of War,  a Crisis Core és a többi, ráadásul most érkezik a Guitar Hero is nemsokára. Kiadnak egy "csodálatos" lila Hannah Montana verziót a kézikonzolból, a nézők ujjonganak.


20:27 - Minden, amit hallani fogunk a távoli géppuska lövésektől, a légi támadásokig, mindent játékosok csinálnak a harcmezőn. A fejlesztők egy 256-os meccsbe kezdenek, ahol egy gyárat kell elfoglalniuk. A csapatvezető behív egy felderítőjárgányt, de az ellenfélnek légvédelme van, amit jó lenne kiiktatni, mielőtt bármilyen légitámadást kezdhetnek. A védekezők keményen beásták magukat, s a  bunkerekből lőnek, valahol a távolban hatalmas tűzharc megy, amiből eddig nem sokat láttunk, de már közelítünk az akció felé. A támadók kisebb csapatokban különböző helyekről ostromolják a gyár környékét, most beverekedték magukat az első légvédelmekhez, és bombákat tesznek le, hogy felrobbantsák őket. Helikopterek jönnek be, amit szintén igazi játékosok vezetnek, és persze beléjük is szállhatunk, hogy gyorsabban mozoghassunk a harcmezőn. Ez így ebben a formában elég durvának tűnik, bár a rövidke bemutatóból nem derült, milyen komplex is a játék. A cucc PS3 exkluzív, és idén ősszel jelenik meg.

20:26 - Jön a M.A.G. bemutató, élő játékkal! Lehet ütni fog?


20:20 - A Eval Wells, a Naughty Dog elnöke érkezett, hogy bemutassa az Uncharted 2-t, amit mindenki hihetetlenül vár. Nemsokára indul a béta, most pedig in-game bemutató jön. A cucc kiválóan néz ki, éppen ügyességi részt mutatnak, emberünk megmászik egy falat, közben nagy sikongatások a háttérben. Fentről lenézve látszik az egész város, a látvány megdöbbentő, az animációk betondurvák. Látványos helikopteres jelenet megy, a karakterek durva dinamizmussal mozognak, a látvány és az akció büntet. A helikopter a gépágyúval szétdarál mindent, tetszetős fizikai mutatványokra képes az engine. Nem tudom ki játszik a cuccal, de néha elég bénán céloz, játszhatott volna több Gears 2-t. Nagyon komoly dinamikus játékmenet, ütős kezdés volt ez a PR duma után.


20:19 - Az inFamous jól teljesít eladásokban, PS3 exkluzív, és kiváló értékeléseket is kapott. Lassan ugorhatnánk.

20:16 - A PS2 már kilenc éves, de még mindig brutálisan jól fogy, hiszen az ára már csak 99 dollár, és egyáltalán nem tervezik, hogy megállítják a támogatását a közeljövőben. A PS2 mindenkinek tud még szórakozást nyújtani, főleg családi szórakozás tekintetében.


20:14 - Egyelőre unalmas PR dumát durrogtat, elmondja, hogy ma este oda szeretnének szexuálni mindenkinek. Szerinte 2009. a legjobb évük lesz eddig. A három platformmal (PS2, PS3 és PSP) minden igényt ki tudnak elégíteni, legyen szó játékokról, árakról, meg mindenféléről. Épp néhány PS játékot sorol, hatalmas taps a Heavy Rainnél.

20:13 - Jack Tretton Sony elnök érkezett a színpadra, hogy felkonferálja az eseményeket.

20:10 - Indulunk! A Sony animációból kiemelkednek a különböző kütyök, élükön a PS2-PS3-PSP kombóval. Eddig jól néz ki, most pedig trailer válogatást láthatunk éppen, zúzós zenére. Szeretjük.


20:07 - Nagy a dugó Los Angelesben, így jó sokan csak most értek be elfoglalni a helyüket az előadáson.

20:05 - A kedves néni a mikrofonból azt mondta, hogy két perc és indul a móka, úgyhogy biztonsági övek bekapcs.

20:03 - Egyelőre semmi, várunk erősen.


19:41 - Kevesebb, mint 20 perc és kezdődik a hejehuja a Playstation standon. A Microsoft tegnap csúnyán odavágott, de igazi hardcore játékbejelentésekkel és bemutatókkal a Sony is villanthat. Kíváncsian várjuk!

662.
662.
Jocilus
Legyen meg az 1000 komment!!!Hajrá!! xD
661.
661.
Batri
#672: csak nosztalgiázunk a retro hajú fiúval XD
660.
660.
gukkaboy
Hát ti aztán unatkoztok xD
659.
659.
Batri
Translator-san powaaaaa!
658.
658.
klemid
#669: De én kihasználtam az alkalmat.xD
657.
657.
Batri
#667: nem neked linkeltem retroboy XD
655.
655.
klemid
LÁLÁLÁLÁLÁ XD Gondolom ezt mindenki látja majd a főoldalon. :)
654.
654.
bishop02
653.
653.
koffein
engem 700adik kommentnek köszi.
652.
652.
koffein
helló,téged hogy hívnak?
651.
651.
hakydakillah
697. főleg ha megforditják a kontrollert, akkor kapnak egy jó kis vibrátort :-)
650.
650.
InGen
Bolondokháza feeling már az EyeToynál is megvolt, csajok oda voltak érte egyébként, szerintem a Natalt is imádni fogják, meg ezt az új sticket is :))
649.
649.
Tyebeca
Másrészt tuti megnől a Bolondok háza létszáma ha szomszéd fogja lárni az ablakon keresztül ahogy játszunk a Magic Stick kontrollerrel. :-D
648.
648.
Tyebeca
Nagyon jó volt a Sony konferencia. Mondjuk amikor előálltak ezzek az új motion controllerrel a végén azzal a világitó teniszlabdával akkor egy jót kacagtam gondolva a microsoft Project Natal azért picit előrébb jár. Viszont mikor belemerültek a tech demók működésének szemléltetésébe egyre csak arra tudtam gondolni hogy ez gy hansználhatóbb és könnyen elérhetőbb cucc. Lényegében az lehetsz ami akarsz lenni. A playstation eye például lehetővé tehetné hogy saját magunkat varázsoljuk egy játékba és mondjuk kardal kaszabolunk egy Heavenly Sworden.
647.
647.
hakydakillah
690. hát a játék hangulata tutira nem változott, majd meglátod, ez az új is király lesz :-)
646.
646.
645.
645.
Aramisz93
Nageryünk már gyerekek legyen meg a 700!:D
644.
644.
Batri
689: bár az ICO-t nempróbáltam...legalábbis nem emlékszem rá, de a SotC máig a a kedvenc játékaim között van..nagyon nagy hangulata van annak a játéknak és Ps2höz képest még a graf sem mondható rondának



márcsak 9 hsz gyerekek hajrá hajrá XD
643.
643.
hakydakillah
687. Hát az tényleg az volt. Még máig nem értem a sorozat szerencsétlen sorsát. Az ICO és a Shadow of the Colossuss is hivatalosan bekerült azon játékok közé, melyek a kritikusok szerint állat jók voltak, de mégse vették őket. Én játszottam mind2t, és tényleg különlegesek voltak, talán a játék stilusa a válasz mindenre...
641.
641.
Kocsis92
még mindig a Last Guardianon jár az eszem:) Gyönyörű volt
640.
640.
Giga0509
684: Én ezzel teljesen egyetértek,jobban nem is lehetett volna leírni :)
639.
639.
hakydakillah
Én független konzol-barátként azt mondom, hogy az idén Microsoft volt a nyerő.

Én csak a két fő konzolt nézem, és Xbox-ra PS3-ra egyaránt király játékokat mutattak. De a Sony konferencián nem történt semmi, amitől leesett volna az állam. Bemutatták azokat a játékokat, amikről már tudtunk, volt egy-két új játék is, de egy ütős új bejelentés nem történt. Persze király játékokat mutattak be Uncharted2, MAG, AC2, FFXIII,GOW3, GT5.

Ami új bejelentés volt az a Magic Stick, Agent, FFXIV online, The Last Guardian. Jók ezek is, de nem jött az a pofon, mint a MGS-al a Microsoft konferencián, pl: ha bejöttek volna az Epic Games-től egy PS3-ra készülő játékot bejelenteni, na attól lett volna vége mindenkinek.

A Microsoft-nál bemutatták az új Rock Band-et, Tony Hawk, Modern Warfare2, FFXIII, Splinter Cell Conviction, Halo 3 ODST, Alan Wake került bemutatásra.

És jöttek a jobbnál-jobb új bejelentések Left 4 Dead 2, Forza 3, Crackdown 2, Halo Reach, Metal Gear Solid, Last FM radio, Facebook, Naval, Twitter.

Ennyi új projektet eddig az összes cég nem leplezett le együtt. Nekem a MGS-től, és a Naval-tól van még mindig végem.

Ezek a konferenciák pont a nagy bejelentésekről, sokkolásokról szólnak, és ez ebben az évben igazán a Microsoft-nak sikerült. A wii nem durrant valami nagyot, ezért nem említettem.

638.
638.
Gael
681:Valahogy ugy tunt nekem,hogy a Natal megkozelitoleg sem adta vissza az ember mozdulatait olyan pontosan es gyorsan mint a Sony kutyuje.Majd,ha kiadjak oket,meglatjuk.
637.
637.
heavy rain-t hiányoltam nagyon.

nekem boxom van, és kb a rain az egyetlen ami érdekelne ps3-ra, többi mind szépen multiplatform lett. ( gow3, GT sosem hatott meg )

uncharted2 egész korrekt - de nekem a tomb raider a király, last guardian aranyos volt azért, motion controller techdemo szerintem nem elég innovatív a nulla kontrollerhez képest.

onnan már csak egy lépés a VR, és az az igazi móka!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...