E3 2009: Nintendo konferencia LIVE BLOG!

A Nintendo forradalmasította a játékipart, de vajon mivel készülnek idén? Mario? Zelda? Wii Fit Plus? Élő tudósításunkkal nem maradtok le semmiről!
19:13 - Véget ért a Nintendo konferenciája, amely szinte nyomába se ért a tegnapi Microsoft előadásnak. Persze nem is akkorát vártunk, de azért kicsit többet is mutathattak volna. Mindenesetre az újdonságok érdekesek, a Wii Motion Plus új lehetőségeket tár fel a fejlesztők előtt, a játékok folytatásai pedig már kellettek

19:11 - Feltűnt a Team Ninja és a Nintendo közös fejlesztése, a Metroid, amely egy sci-fi lövölde lesz, ígéretes történettel és remek hangulattal. Megjelenés 2010-ben.


19:06 - The Conduit bemutató. Úgy tűnik, hogy a Nintendo egyik legsikeresebb játéka lehet, ha az irányításával nem lesz komolyabb gond. Ezt követően Resident Evil: The Darkside Chronicles, amely szintén igéretesnek tűik. Harmadikként a Dead Space: Extraction trailere tűnik fel, amely nagyon hangulatos lett. Nagyon.

19:02 - Ismét Cammia Dunaway a színpadon, aki bejelentette következő Mario-játékát, a Super Mario Galaxy 2-t!


18:59 - Készül a Wii Vitality Senzor, amely a pulzust méri.

18:52 - Satoru Iwata lép a színpadra, aki elmondja meglátásait a játékosokkal és azok igényeivel kapcsolatban. Elmondása szerint az egyszerűségükkel hódítanak a Nintendo játékai, amelybe bárki belekezdhet, megfelelő előtudás nélkül is.

18:45 - Megtudtuk, hogy a Nintendo DSi eladásai elérték az 1 milliót az első hónapban, ami mérföldkőnek számít a másik két változat mellett. Nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a játékos magának és a közösségnek is készíthessenek pályákat több játékban is, amely nagy móka lehet bárki számára. Nyártól képeket is tölthetünk fel DSi-ről Facebook-ra.

18:40 - Ismét Cammia a színpadon, aki elmondta, hogy James Patterson író legújabb könyvének játékváltozata is megjelenik a DS-re, amely egy interaktív novellaként fogható fel. Készül a COP is DS-re, amely meglepően jól néz ki egy kézikonzolra készült TPS-hez képest.


18:35 - A Square Enix is játékokat készít a Wii-re, pl a Final Fantasy The Crystal Bearers alcímmel ellátott epizódját, valamint a Kingdom Hearts is Wii-re költözik, természetesen Motion Plus támogatottsággal. Új Mario and Luigi epizód is készül DS-re, valamint új Golden Sun is készül, szintén a kézikonzolra.

18:31 - Reggie elmondja, hogy már a következő Tiger Woods, Virtual Tennis és Grand Slam is használni fogja a Wii Motion Plust, ahogy a Red Steel 2 is.

18:24 - A videók után élőben is prezentálják, hogy mire is képes a Wii Motion Plus. Egy ejtőernyős játékon, ami a Wii Sport Resort része, mutatják be a vezérlő új képességeit. Utána céllövészet következik, amivel szintén a vezérlő képességeit prezentálják. Eddig ígéretesnek tűnik, fejlettebb, mint elődje. Az utolsó sportjáték, amin bemutatják a Wii Motion Plus képességeit nem más, mint kosárlabda. Így van, ezentúl ez sem lehetetlen. Jól elszórakoznak a srácok, azt meg kell hagyni.


18:22 Reggie Fils-Aime lép a színpadra,aki bemutatta, hogy új funkcióval bővül a Wii vezérlője, amely a már sokat emlegetett Wii Motion Plus, amelynek segítségével még élethűbb lehet a játékok vezérlése. Ehhez egy bemutatóval is készültek, ami el is indult a kijelzőkön

18:14 - WiiFit bemutató következik. Kezdésnek elmondta Cammia, hogy mennyire népszerű a termék. Ezennel azt is megtudhattuk, hogy készül a WiiFit Plus. Az új edzésprogramok mellett 15 új játék is készül a kiegészítőre.


18:11 - Már láthatjuk is a jeleneteket az új Super Mario Brothersből, ami egyelőre nagy mókának tűnik mind a 4 játékos számára. Együtt kell végighaladni a különböző pályákon, de egymás ellen küzdve. A játék idén karácsonykor jelenik meg.

18:08 - Mario tűnik fel a kijelzőn, akinek új kalanjdait 4 játékos játszhatja. És igen, ezzel együtt elmondták, készül az új Super Mario Brothers.

18:03 - Egy Wii-t népszerűsítő reklámmal nyit a show. Cammia Dunaway lép a színpadra, aki elmondja, hogy napjainkra mennyire népszerűvé váltak a videójátékok. Elmondása alapján a Nintendonál mindig meglepetéseken dolgoznak, hogy ezzel kiszolgálják a játékosokat.


17:50 - Még kereken tíz perc és kezdetét veszi a Nintendo konferenciája, ahol nem számítunk akkora bejelentésekre, mint tegnap a Microsoft esetében, de valami naggyal illene előrukkolni a japán fiúknak és lányoknak.


60 komment - szólj hozzá!