Pro Evolution Soccer 2010 - az első stúdiólátogatás

  • Írta: wolf15
  • 2009. július 16.
  • Hír
Link másolása
Tokió, belváros, Konami stúdió - eljött az első stúdiólátogatás ideje, amely során a Konami nemzetközi termékmenedzsere fog minket körbevezetni.
Tokió, belváros, Konami stúdió - eljött az első stúdiólátogatás ideje. A Konami nemzetközi termékmenedzsere, Aki Saito fog minket körbevezetni és sok dologról kapunk felvilágosítást.



Először csatlakozik hozzánk Shingo Takatsuka, közismertebb nevén Seabass, a Pro Evolution Soccer csapatának fejese. Első állomásunk a grafikai részleg, ahol az egyik fejlesztő elmondja, hogy idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a fényekre, ezáltal növelve a játékosok, valamint az arcuk részletességét. Egy új szűrőt is alkalmaznak, aminek köszönhetően még élethűbb színeket tudnak előállítani és szemmel látható, hogy a grafika már-már az élő tévé-közvetítésekkel vetekszik.

A következő részlegen a taktikai újításokat mutatják be. A fejlesztő megmutatja, hogyan fog működni az új "csúszkás" rendszer. Ezeken a csúszkákon 0-tól 100-ig lehet megadni a nekünk tetsző számot: például a "Játékos támogatásnál", ha csökkentjük az értéket, a csapat sokkal inkább a biztonságos játékra törekszik. A "Pressing" magasra állításával a csapat agresszívabb nyomást gyakorol az ellenfél labdát birtokló játékosára. Ezen csúszkák beállításával a saját szájunk íze szerint alakíthatjuk a csapat taktikáját.

Szintén bemutatják az új kártyarendszert. Ez fogja helyettesíteni a korábban megszokott különleges képességeket. Vegyük példának a Keresztező Futás kártyát, amelyet Messinél alkalmazunk; ha a kártya aktiválva van, akkor a játékos bevág a szélről közép felé a tizenhatoson belülre úgy, ahogy csak az igazi Messi tenné. Minden játékos más kártyákkal rendelkezik, és a mi döntésünkön múlik, hogy alkalmazzuk-e vagy sem.

A látogatás végén Seabass elmondja, hogy a PES 2010 alapkoncepciója a csapatjáték és a játékosok egyénisége. Sok mindent megtudtunk, és majd a demó kiadása után meglátjuk, hogy is néz ki ez játék közben.
21.
21.
Jocilus
Ha egyszer lenne benne magyar kommentár akkor úgy érzem vinnék mint a cukrot...Most biztos nem fogom megvenni,mert megvan a fifa09 és évente nem szeretem cserélgetni a focis játékokat.De ha vki megvenné a pes-t akkor biztos kipróbálnám...
20.
20.
wolf15
#20: Hidd el,semmit nem vesztesz vele....sőt. =)
19.
19.
Jocilus
Jajjaj,úgy érzem,hogy akkor vkitől elkérem a pes-t mert ez nem állapot!:D
18.
18.
damien!!!
Én jópár évig fifáztam és kb 3 hónapja váltottam PES-re és azóta fifával még egy percet nem jáccotam. A fifának SEMMI köze az igazi focihoz. A PES se teljesen olyan de sokkal inkább hasónlit rá mint a fifa.
17.
17.
wolf15
Hehh...rosszul érzed ^^

Én az eddig látottak alapján azt mondom,,h a pes-nél látszik,h próbálnak jobbak és jobbak lenni,de ugye sok akadályba botlanak mindig(EA kizárólagossága).A fifánál meg...ezt nem kell magyaráznom.A next-gen-esítés óta alig-alig van fejlődés,Pc-n pedig még mindig hulladék a játék.

Szeptemberben jön a fifa.Kipróbálom és játszogatok vele amíg nem jön októberben a pes.Mint ahogy eddig is tettem.=)

Ezért ajánlom mindenkinek,h huzamosabb ideig próbálja ki a másik játékot is és utána mondhat amit akar...
16.
16.
Jocilus
Húha...feszült a hangulat!Úgy érzem,hogy wolf15 lassan közbelép!XD Amúgy majd októberben megtudjuk,hogy melyik lett a jobb.Addig kár ezen vitatkozni.
14.
14.
Kriccs
jeti93, egy korúak vagyunk. Kicsi értelmezést ha kérhetném. Én a PES 2009ről beszéltem, mert herlius "barátunk" azt mondta, hogy őt az fogta meg. Én nem játszom többet heti 2-3 óránál. Ennek meg vannak az okai, a focis játékokra meg azért vagyok igényes mert focizom és a kedvenc sportom is. Egyik se üti meg azt a szintet amit vártam és tény ami tény a PES közben sokkal többet káromkodtam, mint a FIFÁban, azt inkább csak kinevettem. És az azért tényleg hülyeség, ha te vagy Európa legjobbja, de a csapattársad -aki rosszabbul teljesít, mint te- a világ legjobbja.
14.
14.
Kriccs
Amúgy egy olyan EIZO monitort elfogadnék amin dolgoznak. :)
13.
13.
jeti93
Kriccs: Mi köze vannak a PES 10-nek ahhoz, hogy te hányadik szezonban vagy a become a legendben, és, hogy téged választottak európa legjobbjának, de Torrest a viléág legjobbjának???

Nem tartassz attól, hogy túl sokat játszottál, és kezded összekeverni a FIFA-t a valósággal?

Az tény, hogy a FIFA tavaly sokat fejlődött. De mi történt az azelőtti 6 évben, kérem szépen?! Az utolsó nagy változás talán a FIFA 2003-ban volt vagy még azelőtt! Egészen a 09-ig csak annyit változtattak a játékban, hogy a játékosokat a megfelelő csapatba tették, és valami MINIMÁLIS 1-2 hetes munka árán javítottak a grafikán! Hol lehet a FIFA-ban rendesen helyezkedni a játékosokkal, meg egyáltalán a kívánt felállást beállítani???

A PES-nek 2 komoly hibája van: a menürendszere és az, hogy a játékosok-nak nincs eredeti neve, de maga a játék SOKKAL élethűbb. A FIFA 09-ben legnehezebb szinten csak akkor tudsz gólt rúgni, ha teljesen kijátszod a kapust(bill+egér), a többi szinten meg félpályáról belövöd. Az ezelőtti FIFA-kban meg legnehezebb szinten is gond nélkül lehetett nyerni 10 góllal.

És szinte biztos, hogy a FIFA 10 is ugyan az lesz mint a 09, csak a játékosok más helyen lesznek. AZAZ egy nagy rakás k@ki
12.
12.
Kriccs
Ja és még a legjobb az egészben, hogy szerinted mennyit fizettek neki azért, hogy ezt mondja? Dettó mint Ronaldinhonál, ő se ingyen reklámoz. Térj már kicsit észre, az a jobb, aki többet fizet neked... Meg egyébként is a become a legendben ez a 6 szezonom asszem és mindegyik évben jobb voltam a spanyolnál, mellesleg a csapattársa voltam a 'Poolban, de attól még ő lett a világ legjobbja. Mert ő a promo ember. Az volt a vices amikor én voltam európa legjobbja és ő meg a világé, no comment...
11.
11.
Kriccs
7, És kit érdekel a Torres?? Szerinte az realisztikus, hogy a játékos nem reagál arra amit nyomok neki? 2 méterről kihagyja a helyzetet és még sorolhatnám.
10.
10.
Kriccs
9, Neked pont a tavalyi PES jött be?? Az egy ugyanolyan romhalmaz volt, mint a FIFA. Egy normális focis játék sincs a piacon.
9.
9.
herlius
Hunszi, te konkrétan milyen tesztekre gondolsz, ahol a FIFA "megverte" a PES-t? Arra ugyanis a nyakamat tenném, hogy nem a játékélmény volt a fő szempont ezeken a teszteken. A FIFA-nak ugyanis a nevén kívül köze nincs a labdarúgáshoz. Én jópár évig FIFA-ztam, tavaly váltottam a PES-re, de most már erőszakkal se tudnának rávenni, hogy újra FIFA-val játsszak. Engem őszintén szólva teljesen hidegen hagynak a FIFA eladási statisztikái, ez egyedül a marketing részlegüket dícséri, a játékfejlesztők ugyanis évek óta ugyanazt a szánalmas bughalmazt ontják magukból más-más csomagolásban.
8.
8.
Hunszi
egy dolog h nem sokat valtozik a FIFA viszont PES tavaly mitvaltoztt az azelottihez kepest?? mert sztem nem sokat nagyon minimalisat + BL szoval...kar ezert fikazni a FIFA-t es tobb oszagos teszt alapjan is a FIFA tavaly megverte a PES es teljes joggal sztem



Nem fogom eggyiknek se a partjat mert mindkettovel jatszom ezek csak meglevo tenyek...
7.
7.
damien!!!
Én már nagyon várom az új PES-t. A 2009 az nagyon király. Sztem a fifa 10-et már ki se próbálom mert ugyaz lesz mint a 09 csak más névvel. Kár hogy akkora reklámja van a fifának...csak ezért veszik ilyen sokan. Ha a PESnek is ekkora lenne a reklámja mint a fifának akkor azt már nem is csinálnájuk. És amugy maga Torres mondta h a focis játékok közül a PES a legrealisztikusabb.
6.
6.
Mathia$
Az már biztos hogy jobb lesz mint a pes2009
5.
5.
Game Fan
Ezen legalább látszik (a Fifával ellentétben) hogy fejlesztenek is valamit...
4.
4.
Jocilus
Nem tűnik rossznak...biztos jó lesz.
3.
3.
bergkamp
jah:D igaz,de sajnos ahogy írtad nem túlságosan kivehető:s
2.
2.
wolf15
#1 : Ott volt pedig :D Amikor magyarázza az 1ik fejlesztő a taktikai újításokat,ott megy a másik monitoron.

Igaz,nem vmi kivehető,de gameplay.^^
1.
1.
bergkamp
én gameplayt akarok látni:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...