PES 2010 - új Master League információk

A Konami a minap közleményt adott ki a Master League kibővített menedzseri részeivel kapcsolatban, mint például az új pénznem, a támogatások és az ifi csapat menedzselése.
A Konami a minap egy hivatalos közleményt adott ki a Master League kibővített menedzseri részeivel kapcsolatban, mint például az új pénznem, a támogatások és az ifi csapat menedzselése.

 

Ugrás a galériához

A Master League egyértelműen a PES egyik sajátossága, és a PES 2010 rengeteg új elemet fog bemutatni ezen a téren, amik hozzá fognak járulni a játék teljes realizmusához és a hosszabb, tartósabb játékélményhez.

Ezután, ha kiválasztjuk a ML opciót, akkor a játékosok elé három új lehetőség tárul majd: Klubház, Stadion-séta és az Iroda. Mindezek lefedik a menedzser szerepkörének a különböző részeit. A Klubházban a taktika, a Stadion-sétánál a fő játékbeállításokat, az Irodában pedig a szponzori, játékos megfigyelő, valamint az átigazolási lehetőségek találhatóak.

A játékon belüli menük most már sokkal átláthatóbbak. A Klubház résznél láthatjuk az új Ifi csapat lehetőséget, ami az első csapattal párhuzamosan működik. A játék előrehaladtával a játékos úgy is dönthet, hogy pénzt fektet a tehetségesebb játékosokba, ezáltal felgyorsítva kissé a fejlődésüket. Az ifjú titán bemutatkozhat a felnőtt csapatban, ahogy a való életben is, a futball-akadémiáknál.

Az Iroda az igazolások és más pénzügyi dolgok színhelye. Végre valódi pénznemet használ a PES 2010 és a további pénzügyi lehetőségek szintén elérhetőek. A szponzori támogatásokat, valamint a játékosok és a vállalatok közötti megállapodások révén befolyt összeget a csapatba vagy az ifik neveltetésébe fektethetjük. A pályán elért eredmény is befolyásolja a klub iránt érdeklődők táborát, és a szurkolói klubok a csapat sikerességével párhuzamosan nőnek vagy csökkennek.

A kezelőfelületen lévő nagy változások szembetűnőek, első pillantásra sokkal rendezettebbnek tűnik. Jó látni az aktuális hónapokat és az Euro logót, ami végre felváltja a pontrendszert; egy összértéket mutató szám is megfigyelhető, ami a játékosról ad gyors képet, hogy hol is helyezkedik el a képességeihez mérten a csapaton belül. Az ifi csapat egy remek újítás szerintem és remélhetőleg segít majd olyan játékosokat kinevelni, akik még nem elég jók, hogy az első csapatban játsszanak, amikor csatlakoznak a kerethez, de idővel akár világklasszisok is lehetnek.

Azért be kell látnunk, hogy pár újítás a FIFA menedzser-módjából lett átemelve, majd kicsit átalakítva - nem szégyen a jobbtól lesni, hiszen a FIFA menedzser módja sokkal inkább volt 'menedzseresebb', mint a PES Master Ligája. A végső döntést úgyis a játékosok, azaz Ti hozzátok meg: októberben egymásnak feszül a két játék és játékosai - persze csak átvitt értelemben.
8 komment - szólj hozzá!