Darth Vader és a gulyásleves - SW kalandok MO-n?

Ne tévesszen meg a cím, nem gasztronómiai kirándulást teszünk egy Csillagromboló fedélzetén. Arról van szó, hogy talán hazánkban forgatják az új Star Wars sorozatot!
Ne tévesszen meg a cím, nem gasztronómiai kirándulást teszünk egy Csillagromboló fedélzetén. Arról van szó, hogy talán hazánkban forgatják az új Star Wars sorozatot!

Régóta foglalkoztatja a rajongókat, hogy vajon Lucas készít-e élőszereplős sorozatot népszerű eposzából, avagy sem. Nos, az animációs széria sikerén felbuzdulva úgy néz ki, belevág végre a nagy rendező guru, az új sorozat pedig a harmadik és negyedik rész közti időszakot dolgozná fel. Forgatókönyvről vagy szereplőkről még nem tudni, viszont a mester már helyszínt keres.

Zseniális koponyájában két lehetőség is felmerült, az egyik Prága lenne, a másik választás pedig éppen hazánkra esett. Egyelőre Prága azonban túl drága, hazánkat esélyesebbnek tartja, viszont mivel száz részt szeretne leforgatni, részenként 4 millió dollár ráfordításával, így lehet megenyhülnek a prágai vezetők, és engednek az árból. Ekkora bevételtől azért ők sem akarnak elesni.

Reménykedni azonban lehet, hiszen kis hazánk macskaköves, múltidéző utcáit sok nagy produkció nem kicsi sztárja koptatta már. Ha a mi javunkra dőlne a dolog ebben a produkcióban, akkor sem ismernénk fel saját ablakunkat, vagy a teret, ahol nap mint nap elhaladunk munkába menet. Hacsak nem a Halálcsillag konyháján dolgozunk esetleg, de szerintem ezen olvasók tábora viszonylag kicsi lehet. Jó hír azonban, hogy míg nálunk nőtt a külföldi filmekből származó bevétel, addig Prágában csökkent a kedvezőtlen adók miatt. Ennek fényében csak remélni tudjuk, hogy Vader nagyúr gulyást fog szürcsölgetni a forgatási szünetekben, nem pedig Cseh sört iszogat majd.
23 komment - szólj hozzá!