Az elmúlt 20 év legobb játékai Molyneux szerint

A Black and White és a Fable sorozat atyja egy interjú során elárulta, hogy szerinte melyek voltak az elmúlt 20 esztendő legjobb és legmeghatározóbb játékai.
  • Írta: Ghost

Kommentek

#87
Egyértelmű, hogy ha FPS, akkor a Doom volt a legmeghatározóbb, ha stratégia, akkor StarCraft, ha autó, akkor Need For Speed. Ezt mindenki tudja, aki nem tizenéves.
-dj-
#86
Szerintem a világ legjobb játéka a Neverhood.Az egy hihetetlen játék.
Rengeteget játszottam vele.Ha nem kérsz segítséget sehonnan nagyon nehéz kivinni.A története is nagyon jó!Másodiknak a Fifa 98-at tenném
Az az elfelejthetetlen a fifák közül!Harmadiknak az Age Of Empirest rakom ami remek stratégiai játék!
#85
Kedvenc játékom 2 éve a team fortress 2, próbáltam, de nem lehet megunni... :) Régen még az Age of Empirest is nagyon jó volt.
#84
Én csak pár éve játszok ezért nem nagyon ismerem a 10 évvel ezelőtti játékokat :) Mario vízvezeték-szerelő bácsit viszont szerettem!
#83
#82:
Ezek mind új játékok viszonylag....
#82
Törölt felhasználó
#88:
szerintem nem buta.
jó eséllyel ez az ember már akkor játékokat fejlesztett, amikor te még tervbe sem voltál.
szerintem legjobb lenne, ha a mostani 12-18 éves korosztály elgondolkozna az élet rejtelmein, mert vkit láltatlan igy megitélni az nagyon nem ok...
#81
Ez az ember szerintem nagyon buta.
Kifelejtette a Final Fantasy sorozatot. Ami szerintem a legmeghatározóbb! Nem csak a játékélménye miatt, hanem azért is számtalan sikeres játéknak a példája is volt.

Nah de mit várunk egy olyan embertől aki ezt mondja: "amelyben megismerhettük a szabadon bejárható területek fogalmát"
Ekkora sületlenséget, már előtte is rengeteg ilyen játék volt.
#80
Szerintem meg csak a 2Ds gtakat shenmuesítették a gta3al.
#79
Szerintem a legnagyobb fejlődés a GTA3 volt.
#78
Az én listám:

1 Age of Empíre
2 Half-Life
3 Quake
4 F1 GP
5 Wing Commander
6 Operation Flashpoint
... a teljesség igénye nélkül...
#77
Diablo 2, Commandos 2 Men of Courage, Desperados
#76
amik szerintem stílus alkotó játékok voltak és nagyban befolyásolták a játékipart: C&C 1 annál pörgősebb stratégiai játékal még nem játszotam mostanába:), Grand theft auto sorozat és Driver szerintem egyértelmű ők azok akik megalkodták a mai nyelven sandbox játékstílust! szabadon bejárható területek és stbstb. Grand tourismo és toca. gt és a toca ez az a 2 játék ahol a legrealisztikusabbra csinálták és csinálják az autós játékot :). world of warcraft. Korszakalkotó mmorpg. black and white. igen black and white ők is egy kicsit másfele terelték a stratégiai játékokat és nagyon is jóó felé szerintem:). Diablo. ez is egyértelmű hamár hack & slash akkor DIABLO! mario party. a party játékok ős attya szerintem:) hát szerintem ezt még lehetne sorolni 100 évig is de szerintem ezek azok a játékok amik tényleg még mai napig látszik 1-2 játékban a gyökerük. jah és QUAKE és Half-Life ! :)
#75
Nem sorrendben...

Gears of War
Call of Juarez
Prince of Persia Sands of Time
Prince of Persia (a legújabb)
Assassin's Creed
Sims (az első rész!)
Settlers 2
Call of Duty 2 és 4
GTA 2, 3
Mirror's Edge (az fps nézetű platform játék forradalmi mivolta)
Batman AA
Bioshock
Fallout 3
Secret Files Tunguska
Indiana Jones and the fate of atlantis
#74
77:
ps1: 1995
Ps2: 2000
PS3: 2007

5-6-7 év :)

Eszerint a ps1-en gond nélkül lehet játszai a ps3-ra írt játékokkal!"
Ezt honnan szedted?? :)
És azt csak egyszer kell megvennem, szinte nevetséges áron, és 5-6 évig mindenféle fejlesztgetés nélkül futnak rajta a legújabb játékok! :)"
Tehát, vettél 2000-ben egy PS2-t, 7 évig elvoltál vele, majd 2007-ben jött a PS3, amivel kb 2012-2015-ig elleszel, kb ekkor jön a "PS4"(Ha jön :)).


79:
Nagyon szomorú lennék, ha a játékok csak olyan ritkán fejlődnének amilyen ritkán a konzolok!"
Én is szomorú lennék :).
A konzolokba megjelenésre a legerösebb cuccokat pakolják bele, így oldják meg azt, h a késöbbi játékok is fussanak rajta!
Pl: PS3 8 magos, 3,2 Ghz procival rendelkezik, ebböl is csak hetet használ :) Így futnak el a legújabb gamek :)

Nem akadályozza a játékfejlesztést semmi se! :)
Csak, ha megcsinálnának egy 100% valósághü játékot, az kevés ember konzolján/PC-jén futna, tehát nem venné senki se! :)

A játékfejlesztésnek csak a képzelet szab gátat! :)
#73
Még valami! Nagyon szomorú lennék, ha a játékok csak olyan ritkán fejlődnének amilyen ritkán a konzolok! És IGENIS a játékfejlesztés gátja maga a KONZOL! ...5-6 ÉV!.... Legközelebb csak 2014-15- ben cserélhetnék hardvert?! A pc-k félévente lépnek egyet előre! Pedig nem játékra készültek.
#72
Más, a listával én sem értek egyet!
#71
Egyetértek a pc munkagép, amivel játszani is lehet! A konzol játékgép. Viszont: ugyan már! 5-6 év! Ezt te sem mondod komolyan. Eszerint a ps1-en gond nélkül lehet játszai a ps3-ra írt játékokkal! Ez butaság! Ha ez igaz akkor minek a ps3??
#70
Látom megy a szájkarate ezerrel...
#69
Penisenlarger?De szar.
Érdekes,ezzel a primitív félig angol félig magyar internetes nyelv használattal pont te tűnsz olyan tizenéves hülye gyereknek.
Én nem kezem el a hülye pc konzol háborút mert nem vagyok olyan korlátolt debil mint te de én nm is tudnék gépen játszani.A konzol a jövő nálam.Ezzel most nem azt bizonygatom,hogy ez így is van és ez így szent hanem,hogy nekem ez a véleményem.
Nekem sokkal kényelmesebb.
Ja,játékok:
Assassin'creed
Pop 2-3
Prototype
halo
Gow
sw:FU
Sw :republic commando
gta sanandeas
gta 4
És még biztos van amit kihagytam.

#68
egyszer az a baj hogy a konzol miatt kell ue3mat bámulni, máskor az a baj, hogy jajj ne ha a konzolokon is fut a cryengine 3, akkor megint gépet kell fejleszteni, ki esti ezt...