Zenélni tanít majd a Rock Band 3?

  • Írta: Ghost
  • 2009. november 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Dhani Harrison elárulta, hogy egy olyan megoldáson dolgozik, amelynek köszönhetően a játékosok valóban megtanulnak zenélni, nem csak gombokat nyomogatnak.
Dhani Harrison elárulta, hogy egy olyan megoldáson dolgozik, amelynek köszönhetően a játékosok valóban megtanulnak zenélni, nem csak gombokat nyomogatnak.

Ugrás a galériához


Egyre népszerűbbé válnak a különböző zenés játékok, köszönhetően a Guitar Hero világméretű hódításának. Nem sokkal a Guitar Hero után megérkezett a Rock Band, amely hasonló alapokon nyugszik, csak más a zenei felhozatala, mint a riválisnak. Egy interjú során Dhani Harrison, aki segített elkészíteni a The Beatles Rock Bandet elárulta, hogy egy olyan megoldáson dolgoznak, amellyel még élethűbbé tehetik a zenélést, amelynek köszönhetően a játékosok valóban megtanulnak játszani a hangszeren. Véleménye szerint ez néhány éven belül bekövetkezhet. Kíváncsian várjuk, hogy milyen is lesz majd az új vezérlő.
28.
28.
FeroxX
btw én csak egyszer játszottam iylennel, haverokkal ZP-ben befizettünk egyet, a KoRn-tól a Freak on a Leash-t 96%-ra kitoltam :) igaz énekes vagyok.
27.
27.
FeroxX
am nekem nincs is azzal bajom, hogy partyjáték meg stb. csak az a baj, hogy sok az olyan retardált arc aki azt hiszi, hogy ha guitar hero-n eltudja gitározni meg énekelni az adott számot, akkor már ő igazi zenész meg énekes meg stb. és így LOL !
26.
26.
Pestoo91
Semmi gond Huszti, a jószándék a lényeg ;) :)

24: Az is igaz :DD
24.
24.
huszti
20nál több bund van a gitárokon :D
24.
24.
huszti
ja bocs,látom már megválaszolták, elnézést.
23.
23.
tombar
csak nehogy elszakadjon egy húr a gitáron... szar lenne cserélni :D
22.
22.
Unrad
#22 Lehet hogy csak marketing fogás, és arra számítanak hogy többen veszik. Vagy lehet hogy komolyan gondolják, de akkor meg csak elrontják, mert olyan értékre úgysem tudja emelni a hangszeroktatást, és akkor meg csalódás lesz a vége a vevők oldaláról.
21.
21.
Quent1n
Hát nem tom. Szerintem ez elsősorban egy fergeteges party játék. Nem hiszem hogy ezzel kéne oktatni a hangszerek használatát. Maradjon meg annak ami. A ritmusérzéket és a zenei hallást így is tudja sztem fejleszteni, főleg a dob része. Mindig jönnek a nagy zenészek fikázni, hogy tanulj meg gitározni stb. stb. sztem ez marhaság. Ez egy játék, partykra tökéletes haverokkal ökörködni. Ahhoz vagy vki megtanuljon mondjuk eldobolni egy Hot For Teachert igazi dobon, ahhoz jó pár év tanulás és nem kevés ráfordított pénz szükséges és még lehet hogy akkor se fog menni. Nem tom miért kell ezeket a játékokat állandóan összemosni az igazi zenéléssel... :S
20.
20.
Mathia$
Hát egy elég gyenge fokon megtaníthatnak bárkit, de az igazi zenésznek füle van a zenéhez amit nem lehet utánozni. :)
18.
18.
FeroxX
jól zenélni nehéz, szal nem hiszem, hogy sikere lesz akkor a játéknak :D
17.
17.
peterpal7
A Guitar Risingbe elektromos gitárral kell majd játszani.

http://www.youtube.com/watch?v=NVKhku23b_Q
Csak nagy a csönd mostanába körülötte.
16.
16.
Pestoo91
16: Oks, thx. Most már ezt is tudom :D
15.
15.
Kyuubi
14: Elektromos gitáron húronként minimum 21 bund.
14.
14.
Pestoo91
Ja, és akkor a CD ára se lehet sokkal olcsóbb. Ugyh, aki meg akar tanulni gitározni, az menjen zenesuliba, vagy magántanárhoz :) Magántanárnál biztos h könnyebb megtanulni, mint egy játékon. Bár, a ritmusérzéket azt tényleg fejleszti... ennyi előnye van :D Ugyh, ez sztem továbbra is a szórakozás része marad...
13.
13.
Pestoo91
Ez sztem se fog így működni. Gombos gitároktól tuti h nem tanulsz meg gitározni, hogyha meg tényleg elektromos gitárt adnak a játékhoz, akkor meg meg kell tanulni, h meik húr meik hang, vmint hogyan kell fogni a bundokat(asszem ez a neve, hirtelen nem tom :D). A jövőben + nem hiszem, h gombos gitárok lesznek, hiszen gitáron van 6 húr, mindegyiken (így saccra) 10 bund, ha nem több, és azt mindent így gombosra megcsinálni... Főleg, h a félhangok is ott vannak... Sztem nem lehetséges, max ha bevezetik a Zeneiskola nevü játékot, amihez adnak gitárt. A dob az még lehetséges, úgy ahogy, bár az se 1-2 év tanulás.

És ha be is vezetik, egy gitár amin tanulni lehetséges, min. 13-14.000 Ft... Plusz a vezeték, amivel bekötöd a gitár, akkor hangolgatni is kell a gitárt... Ugyh, ha ez sikerül, akkor nem szólok semmit...:DD
12.
12.
Dentis 360
Rock Band 3 50 000 HUF.Tartalma:Egy kezdő gitár és egy 10 w erősítő +a "Hogyan tanuljunk meg gitározni" CD.Na úgy eltudom képzelni,hogy tanulnak valamit.Mert ezekből a GH-ból csak max a ritmus érzékedet fejlesztheted egy kicsit...
11.
11.
Kyuubi
Jah, majd 1,5-2 éven keresztül fognak az emberek a Rock Banden gyakorolni, hogy el tudjanak játszani egy számot. El nem tudom képzelni hogy egy játék meg tudna tanítani mondjuk gitározni, szerintem ezt csak az mondja aki nem tud.
10.
10.
Hiroky
Látszik ,h ti mind nem fogtatok még életetkben egy hangszert a kezetekben:D így a játékban nagyon jóó ,h jee játsszuk el az xy-t az ab-től, aztán kezetekbe fogtok egy igazi gitárt és így most mi van..?:D

nah erre kíváncsi leszek, mert ez tényleg nem így működik..
9.
9.
Unrad
#9 Azért nem tartom elérhetőnek, mivel a Rock Band színes, csillogó mindenfélével ábrázolja az egészet, és pl.: a dob használatát sem 2 év alatt tanulja meg az ember, és hát az sok-sok gyakorlás. Nem hiszem hogy a Rock Band tartalmaz több száz óra anyagot :D habár lehet hogy tévedek :P



A lényeg az hogy a hangszereket jobb kézben fogva gyakorolni, nem pedig egy controllerrel helyettesítve tanulni.
8.
8.
Kocsis92
Miből gondolod hogy nem érhető el az, hogy megtanulják a játékokkal a hangszerhasználatot? persze most lehetetlennek tűnik, de nem tűnt-e annak a 3D vagy a Cryengine szintű grafika pár évvel ezelőtt?
7.
7.
ACDC 4ever
Unrad véleményén vagyok teljes mértékben
6.
6.
Noel Ryyka
Nem rossz ötlet, biztos jól megoldják, mert ugyebára Harmonix munkatársainak nagyrésze igazi zenész, és nem kevés együttesük van.
5.
5.
lesi20
XD. Elektromos gitár..... Hát. sztem ezt külon kéne választani az elektromos gitárokntol :(
4.
4.
lesi20
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...