Gran Turismo 5 - eddig 60 millióba került

Eddig 60 millió dollárba került a Gran Turismo 5 fejlesztése, amivel a világ valaha készült egyik legdrágább játékfejlesztés projektje.
Kazunori Yamauchi Sony istenség és a Gran Turismo vezető fejlesztője elárulta, hogy a GT5 fejlesztése eddig 60 millióba került a Polyphonynak.

Az adat különösen annak ismeretében megdöbbentő, hogy a PS3 egyik legnagyobb sztárjátéka, az iszonyatosan sokáig és hatalmas büdzséből készülő Killzone 2 fejlesztése mindössze 21 millióba fájt.

Érdemes belegondolni, hogy a Polyphony a GT4 megjelenése óta dolgozik a következő epizódon, s amíg ezen hosszú évek alatt iszonyatos mennyiségű fejlesztő kalapált a projekten (körülbelül kétszer annyian, mint a Forzán), addig ugyanezen idő alatt Forza-sorozat elindult az első résztől és megjelent utána még két epizód. Ennyire grandiózus projekt a Gran Turismo 5, nem véletlenül, hiszen a Polyphony Digital és a Sony vállán minden új résszel ott a hatalmas nyomás, hogy megfeleljenek a világ legjobb autós-sorozatával szemben támasztott hatalmas kívánalmaknak. Hiszen amellett, hogy ez a Playstation legnagyobb húzóneve, egy jelentős réteg ezért az egyetlen címért képes akár magában konzolt vásárolni.
47 komment - szólj hozzá!