VGA 2009 összefoglaló, díjak, leleplezések

  • Írta: InGen
  • 2009. december 13.
  • Hír
Link másolása
Véget ért a videojátékok Oscar gálája, a VGA 2009. Számos nagy nevet lelepleztek, de tetemes mennyiségű új trailert is láttunk a jövő év sikervárományosairól!
Véget ért a videojátékok Oscar gálája, a VGA 2009. Számos nagy nevet lelepleztek, de tetemes mennyiségű új trailert is láttunk a jövő év sikervárományosairól!

Habár a show már véget ért, a menet közben kifelejtett apróságokkal, képekkel és információkkal folyamatosan bővítjük a hírt!

A díjak:

Legjobb eredeti zene: Halo 3 ODST - Marty O'Donnel
Legjobb akció-kaland:
Assassin's Creed 2
Legjobb játékfejlesztő stúdió:
Rocksteady Games
Legjobb csapatos sportjáték: NHL 10
Legjobb női főszereplő: Megan Fox
Legjobb férfi főszereplő: Hugh Jackman (Wolverine)
Legjobb szereposztás: X-men Origins - Wolverine Uncaged Edition
Legjobb független fejlesztés: Flower
Legjobb egyéni sportjáték: UFC Undisputed 2009
Legjobb szerepjáték: Dragon Age - Origins
Legjobb letölthető játék: Shadow Complex
Legjobb DLC: GTA IV - The Ballad of Gay Tony
Legjobb shooter: Modern Warfare 2
Legjobb multiplayer játék: Modern Warfare 2
Legjobb verekedős játék: Street Fighter IV
Legjobb kézikonzolos játék: GTA Chinatown Wars
Legjobb autós játék: Forza Motorsport 3
Legjobb soundtrack: DJ Hero
Legjobb zenei játék: The Beatles Rock Band
Legjobb játék TV-sorozat/film alapján: South Park Tower Defense
Legjobb PC játék: Dragon Age - Origins
Legjobb Wii játék: New Super Mario Bros. Wii
Legjobb Xbox360 játék: Left 4 Dead 2
Legjobb PS3 játék: Uncharted 2
Legjobb grafika: Uncharted 2

Az év legjobb játéka:
Uncharted 2
A jövő év legjobban várt játéka: God of War 3


Leleplezések:

True Crime Hong Kong - Az előző rész enyhén vegyes fogadtatásai nem riasztották el a készítőket attól, hogy nekiessenek a folytatásnak, egy jó darabig most úgysem lesz új GTA. A képek alapján az új grafikus motor eléggé tápos, Hong Kong pedig kiváló alapanyag egy ilyen stílusú cucchoz.

Batman: Arkham Asylum 2 -
Bizony, a Rocksteady hatalmas sikert aratott Batman játéka folytatódik. Meg is kapták az én fejlesztőstúdiójának járó díjat is, teljes az öröm.

Tron Evolution - A legendás filmből nem először készül már játékadaptáció, a mostani nagyon-nagyon ígéretesnek tűnik. A filmre jellemző fénymotoros versenyzés és az egész látványvilág lenyűgöző. Ha minden rendben megy, akkor 2010. vége felé meg is érkezik.

UFC Undisputed 2010 -
Túl sok mindent nem láttuk belőle, a bemutató alapján pont ugyanolyan lesz, mint az előző, csak teljesen más. Meg jobb. Meg szebb. Meg minden.

Star Wars: The Force Unleashed 2
- Samuel L. Jackson leplezi le a Force Unleashed folytatását. Az első epizód csavaros története után a kőkemény Sith apprentice visszatér, hogy rendet tegyen. A bemutató alapján az első részhez hasonló büntetően cool játékmenet vár minket. In-game bemutató nem volt, csak egy render.

Prince of Persia: The Forgotten Sands - Jake Gyllenhaal, a PoP film főszereplője mutatja be a játék következő részét. Eredetileg arról volt szó, hogy ez visszatér a Sands of Time-trilógia történetéhez, de egyelőre nem úgy néz ki. In-game bemutató itt sem volt, csak rendert láttunk, ami alapján nagyon hangulatosnak tűnik, de konkrétan semmit nem tudtunk meg. A Herceg is Gyllenhaalra hasonlít.

Spec Ops: The Line - Folytatódik a Spec Ops-sorozat. Nagyon kemény, lepusztult világban, cinikus hangulattal. Túl sokat megint nem tudtunk meg, már azon kívül, hogy készül, aminek eléggé örülünk így is. A videón a keményarc főszereplőnk fél percen keresztül lőtt géppuskával egy felhőkarcolót, biztos mérges rá.

Crackdown 2 - Oké, nem éppen világpremier, viszont egy annyira cool és tökös trailert vetítettek belőle, hogy érdemes megemlékezni róla. Emberünk egy Lambóban száguldozva ütögetett el az embereket, aztán ide-oda röpködött és rendet rakott a jónép között, miközben keményen káromkodott. Szerintem ez a játék 2010. egyik legnagyobb dobása lehet.

Green Day Rock Band
- Folytatódik az együttesre szabott Rock Band játékok sorozata. A Green Day valami emopunk rockbanda, szerintem fojesz szokott ilyeneket hallgatni. Bemutatni gondolom nem kell, mert jobban ismeritek nálam. Talán azért a Band Herónál jobb lesz.

Medal of Honor - Az EA feltámasztja a sorozatot, ami azóta nem megy igazán, mióta az eredeti Infinity Ward csapat otthagyta őket. A grafika félelmetesen durván néz ki, a játékmenet pedig követi a Modern Warfare hihetetlenül interaktív, pörgős stílusát, s persze itt is terroristákra vadászunk.

Halo: Reach - A gyönyörű és csodálatos Tricia Helfer a színpadon, újra és újra szerelmes leszek belé. Nem elég, hogy a világ legjobb sorozatában, a Battlestar Galacticában szerepelt, szinkronizált az ODST-ben, és a Mass Effect 2-höz is a hangját adja. Létezik a tökéletes nő? Kicsit elkalandoztam... szóval volt Reach bemutató, az ODST, vagy a Halo 3 elejéhez hasonlóan az in-game engine-nel készült átvezetőt láthattuk. Lehet, hogy a stream gyenge minősége miatt, de nem nézett ki olyan brutálisan jól, mint ahogy vártuk, de azért elég keményen fest. A hangulat pedig világbüntetően, atomikusan durván, odavágósan, odanemzősen, hihetetlen módon király! A Halo ismét elvitte a show-t, de ez már csak egy ilyen Halo szokás!

SPARTANS NEVER DIE! THEY'RE JUST MISSING IN ACTION!

87.
87.
tomy88trance
Hát igen Mw 2 :) Mondjuk nem értem mért van holtversenybe a Dragon Age-el :S Nah erről az Unchartedről viszont nem hallottam nagyon, pc-re is megjelent? Nah mindegy nekem a cod mw2 az év játéka :)
86.
86.
Ra1D3n
#88: Szerintem próbáld ki az Assassins Creed 2-őt, mert, hiába vittem végig, azt a fajta epikus érzetet nem éreztem az Uncharted 2-ben, ami átövezte az egész Assassins Creed 2 élményemet. Másodszorra hasaltam már neki az Assassins Creed 2-nek, csoszogva haladok, bámészkodok, mindent megcsinálok és egyszerűen képtelen vagyok letenni! Imádom!
85.
85.
rolodinye
#88: Hát igen de díjátadon úgy szokták, hogy általában mindenkinek 1-2 győzelem az UC2 meg már akkor 3-mal büszkélkedhetett volna :D
84.
84.
drat576
á tudtam hogy ott lesz a Dragon Age (már megjelenés előtt :)
83.
83.
Tilla25
Nem azért hogy vitatkozak de az Uncharted 2 véletlenül nem akció-kaland kategóriába sorolható? Ha már az év játéka cimet elvite akkor szerintem akció-kaland kategóriában is nyernie kellett volna.
82.
82.
bencsizy
Uncharted 2 Év Játéka! :)

Legfontosabb kategóriákban tarolt :)



MW2 legjobb multiplayer???

8-an vagyunk a lobbyban, 10 perc után 6 emberrel elindul a játék, utána még 2-t kidob, azt 5 perc és vége

Simán a legsz@rabb multiplayer!!

Sorolhatnám még a hibákat, de nem teszem!

Bezzeg SOCOM: Confrontaion-nél meg minden apró hibát megemlítettek!



Inkább KZ2-nek vagy Halo 3 ODST-nek adtam volna azt a díjat, de nem ennek a szutyok MW2-nek!!
79.
79.
Giga0509
#83: lol.Force Unleashed 2,Batman AA2,True Crime,MoH,Crackdown 2,pop? 1ik se? O_o
79.
79.
Giga0509
Ja a Crackdown 2 is boxos.
78.
78.
Kyuubi
#82: Ez a csávó tényleg hatalmas fasz... Egyébként a listából a Green Day Rock Band és a Halo Reach érdekel, de mivel a Halo boxos, a GD RB-t meg nagy eséllyel elbasszák, nem tartogatott számomra sok mindent az idei VGA.
77.
77.
Giga0509
#75: Te annyira hülye vagy hogy az már fáj...
76.
76.
Giga0509
F*szomat....gears of war 3 sehol :@
75.
75.
Mathia$
Jó kis bejelentések, Batman, SW, true crime, halo és Moh jöhetnek :D!







74.
74.
Krekk
#67: Úgy ám! Én is azt néztem, hogy a fontos kategóriákban szinte mindenhol vagy multiplatform cím nyert. (kivéve az autót a forza 3 miatt, de azt jövőre szétkeni a gt5..) A legfontosabb kategóriában az év játékában, viszont tarolt a ps3 az Uncharted 2vel. No meg a másik presztizs katban, a grafikában is. Jövőre még dúrvább lesz a ps3 jelenléte,hisz jön a Heavy Rain (tuti kap díjjat), a gt5 (ennél jobb jövőre nem lehet semmi) gow3 (ide is jön a díj) nomeg a legjobb multi játék cím a MAG lesz gondolom én. Most így belegondolva a jövő év dúrva lesz Sony szemmel, de "civil" szemmel a többi platformra olyan nagyon sok jó cím nem jön. (most lehet jönni a Halo Reachel, de az is csak EGY)
73.
73.
ATi0021
Azta, micsoda ébresztő. A díjakat illetően legjobban a Rocksteady Gamesével értek egyet. Nagyon megérdemelték.



Az új True Crime egész jól néz ki. Ráadásul végre nem LA vagy New York, vagy más lerágott csontot vettek elő helyszínnek. Kína remek döntés volt, és bizonyára ezúttal se lesz kicsi a bejárható terep.



A Batman játék is remek lesz. Ebben az évben számomra ez volt a legnagyobb meglepetés. Nagyon bejött és várom a folytatást. Remélem ezúttal már kiléphetünk a városba is és vezethetjük a különféle járműveket. Ezt az elsőből nagyon hiányoltam.



Majd a Medal of Honor ami kegyetlenül jónak néz ki. Az új CODot megverték ez biztos. És bizony nem vagyok benne biztos, hogy köv. COD megtudja-e majd verni ezt a MOH-t. Ha jól tudom a elvileg most megint 2.VH-s COD jön a Treyarch-tól. Gondolom az IW is nézi a konkurenseket, szóval az MW3nál egy célpont lesz ennek a megverése is. Ami nem lesz egyszerű, mert végre az EA nem pénz nézte, hanem a minőséget. Legalábbis ebből a vidiből ez jött le. És persze remélem nem lesz rövid az új MOH.
72.
72.
Batri
ehh InGen...ha valamit nemismersz nem kell lemondani... GreenDay mint emopunk? lulZ



Halo Reach powaaaaaaaaaa
71.
71.
Dcrysis02
A MOH mozgóképek tényleg büntetnek.

De az AA2....wtf? Jokert most ennyire legyengítette a szérum, vagy látni fogunk egy veteránok találkozóját? Ez most meglepett...
70.
70.
Ezek hülyék.

Sztem az év legszarabb autós játéka volt a forza3.

Am a Halo ODST nem csak egy soundtrack? (mielőtt lehülyéztek, tudom hogy nem az, hane az ODST csak egy balfaszoknak kitalált játék. ÉJLEN AZ AUTOAIM!!!)
69.
69.
tjames
#73: Bizony én is így érzem. BC2, MW3 reszkess!
68.
68.
X360_FaNbOy
#72: kössz....csak kicsit fáradt voltam mégmost ébredtem és gyorsan kapcsoltam is be h láthassam a Gears of war 3 bejelentést de semmi :S

helyette viszot hangulatos videokat kaptunk....

ugyérzem megvan a COD MW3 (ha lessz ilyen) vetélytársa...
66.
66.
X360_FaNbOy
nincs Gears 3......:(((( MOH az jól hangzik!
65.
65.
tjames
Az EA MMA-járól semmi?
64.
64.
dante92
"meg is kapták az ÉN fejlesztőstúdiójának járó díjat". Nem te, hanem az év :)! Kár hogy arról lemaradtam...
63.
63.
dante92
Fú az új Medal of Honour...attól leesett az állam :)
62.
62.
InGen
Plusz érdemes megjegyezni, hogy a PS3 elég szépen odavágott a mezőnynek.



Mi lesz jövőre? GT5, God of War 3, Final Fantasy Versus meg még csomó minden más, ami nem jut eszembe.



GOGO SONY
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...