Perel a Hasbro a Dungeons & Dragons miatt

  • Írta: fojesz
  • 2009. december 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Atari és a Hasbro között mindaddig kiváló volt az együttműködés, míg előbbi állítólag meg nem sértette megállapodásukat - a Hasbro nem hagyja annyiban, perel.
Az Atari és a Hasbro között mindaddig kiváló volt az együttműködés, míg előbbi állítólag meg nem sértette megállapodásukat - a Hasbro nem hagyja annyiban, perel.

Ugrás a galériához

Szinte hamvaiból támadt fel a Dungeons & Dragons Online, mikor az Atari és a játékot fejlesztő Turbine úgy döntött, teljesen ingyenessé teszik az MMORPG-t. Nyilvánvaló, a sikerből a D&D jogait birtokló Wizards of the Coast is busás hasznot húzott, a cég anyavállata, a Hasbro azonban a minap mégis panaszt nyújtott be az Atari ellen a Rhode Island-i bíróságon, miután szerintük a kiadó öt ponton is megsértette a közöttük lévő megállapodást.

Az év elején például az Atari leszerződött a Hasbro riválisának számító Namco Bandai-jal, miszerint az Államokon kívül a japán kiadó terjesztheti 2014-ig az Atari játékait, beleértve a Dungeons & Dragons Online-t is (ami pedig közvetve ugye a Hasbro tulajdona), ezzel pedig felrúgta a játékgyárral kötött szerződést. Gred Leeds, a Wizards of the Coast elnöke szerint nem maradt más választásuk: hónapok óta próbálják jobb belátásra bírni az Atarit, mostanra viszont szükségessé vált jogi útra terelni a dolgot a brand védelme érdekében. Az Atari szintén sajnálkozott, ám némileg más okból: a kiadó csalódottnak tűnik, hogy a Hasbro ilyen lépésre szánta el magát, mikor az Atari által pénzelt Dungeons & Dragons videójátékok jelentős hasznot hoztak a játékgyárnak is.

1.
1.
Bbogesz
Kérdés akkor hogy vajon meddig marad ingyenes a játék?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...