Kiugró eredménnyel zárt tavaly a Square Enix

  • Írta: fojesz
  • 2010. február 8.
  • Biznisz
Link másolása
Közel 68 százalékkal nőtt a Square Enix nyeresége az üzleti év első kilenc hónapjában, s ezúttal nem csak a japán címeknek köszönhetően.
Közel 68 százalékkal nőtt a Square Enix nyeresége az üzleti év első kilenc hónapjában a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest, s ezúttal nem csak japán címeknek köszönhetően.

A japán Square Enix 21.4 milliárd yen (egy yen durván két forintnak felel meg) profittal zárta a tavalyi naptári év utolsó, illetve az idei üzleti év első kilenc hónapját, ami 67.7 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A teljes bevétel 135 milliárdra rúgott, ami 30 százalékkal több, mint korábban volt.

Hogy tovább bonyolítsuk, elkülönítjük a játékokra vonatkozó adatokat: a játékbizniszből bejövő bevételek 73 milliárd yenre rúgtak, a profit pedig 18 milliárd volt - ez előbbi esetében 97, utóbbiéban pedig 99 százalékos növekedést jelent. A szédületes számok olyan sikercímeknek köszönhetők, mint a Dragon Quest IX, a Final Fantasy XIII, a Kingdom Hearts 358/2 vagy a Batman: Arkham Asylum, ami egyúttal igazolja azt is, hogy a Square Enixnek megérte felvásárolnia a nyugaton tevékenykedő Eidost.

A teljes üzleti évre való előrejelzés szerint a Square Enix 180 milliárdos bevételre és 25 milliárdos nyereségre számít március 31-ével bezárólag. A cég bejelentette, hogy a jövőben összevonják online és offline játékaikkal foglalkozó csapataikat, valamint külön merchandising részleget hoznak majd létre.
19.
19.
zola2000
Van még pcre grandia 2 (nagyon jó próbáld ki).
17.
17.
fojesz
#15: Nem véletlenül írtam, hogy az érintett időszak előtt. A hírből kiderül, hogy áprilistól vannak itt adatok.
16.
16.
zola2000
Gu3st: tudod mi kell neked? A pcsx2 nevű ps2 emulátor. Onnan ajánlom a final fantasy x-2t, a dragon quest 8at, meg persze a suikodent.
13.
13.
zola2000
Pedig igaza van, a last remnant az egyik legrosszabb SE rpg, mégis a legjobb pc játékok között van.
12.
12.
fojesz
Arrról nem is beszélve, hogy a Last Remnant 2008-as játék, a PC-s verzió is az érintett időszak előtt jelent meg, ezért nem került bele a hírbe.
11.
11.
Batri
#10: nem, nem az ismerőseim, hanem a szaksajtó és a Square rajongók egyaránt, meg sem közeliti az FF, LO és a többi fantasztikus jrpg szintjét...

részemről vita lezárva, neked tetszik, játsz vele...
9.
9.
Batri
#8: FAIL... játszottál te azon kivül más jrpg-vel? nem csak én mondom ezt, a The Last Remnant nagyon gyenge lett a Square többi jrpg-jéhez képest...
7.
7.
Mathia$
Én meg új infot a Batman AA2ről.
6.
6.
zola2000
ÉN MEG DRAGON QUEST 9ET ÉS INAZUMA ELEVENT ANGOLUL MOST!!! sajnos mindkettő csak nyáron jön ami egy örökkévalóságnak tűnik :(
5.
5.
dareal
gyerünk, FF XIV-et akarok! :) (legalább egy beta invite pllllssss :))
4.
4.
Batri
#1: a Last Remnant? lol a Square egyik legrosszabb jrpg-je lett...
3.
3.
OneWingedAngel
A külföldi gamerek elég begyöpösödötten rajonganak az olyan játékokért amikben ugye nem kell gondolkodni, szép, könnyen játszható és jó a piára, sztem ennek tudható be a batman sikere. Bár nem hentelős játék de sokat gondolkodni se kell benne. Én ezt tapasztaltam első kézből míg kint éltem és mást nem láttam csak hogy mindenki cod-ik meg nfs-ik a maradék meg fifázik. Talán mára már nagyobb keletje lett ott is más stílusoknak. Mindenesetre most készüljünk arra h már egy hónap sincs hátra és jön a Final XIII, remélem lesz gyűjtői kiadása is :)
2.
2.
Chavez
Kiugró? inkább kimagasló
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...