Gyengülőben a zenei játékok piaca

  • Írta: InGen
  • 2010. február 11.
  • Hír
Link másolása
A legtöbb zenei- és ritmusjátékot kiadó Activision-Blizzard 286 millió dollárt veszített a piac gyengülésén. Nincs már akkora igény a Guitar Heróra, mint régen.
A legtöbb zenei- és ritmusjátékot kiadó Activision-Blizzard 286 millió dollárt veszített a piac gyengülésén, ennek megfelelően idén egy kicsit változtatnak a stratégián.


Tavaly ugyanis irtózatos mennyiségű Guitar Hero jelent meg. Ott volt a Van Halen, a GH5, a Metallica, a Modern Hits, a Smash Hits, a Band Hero, és ugyan nem gitáros témában, de a DJ Hero is a zenei játékok piacáról szipkázta fel a vásárlókat. S persze nem szabad megfeledkezni a konkurens Rock Band anyagokól sem.

A tervek szerint idén egy darab Guitar Hero jelenik majd meg, valamint jön a DJ Hero 2. Ráadásul az Activison nagyfőnök Bobby Kotick szerint egyre kevesebb igény mutatkozik a drága bundle csomagok iránt, azaz egyre kevesebben vesznek nagy Guitar Hero szetteket dobbal, gitárral, mikrofonnal, s egyre többet értékesítenek a sima, különálló játékokból. Ez pedig még tovább csökkentheti a bevételeket.
12.
12.
dudeface
Én képtelen lennék bármilyen Guitar Hero stílusú játékra annyi pénzt adni, mennyit kérnek érte, szerintem messze nem érik meg az árukat...
11.
11.
X-Master
Csodálkoznak? Hát ha valaki egyszer megvett egy teljes szettet, az nem fogja megvenni az új gitárt meg dobot, stb. csak mert dizájnos.Örüljenek hogy a játék fogy.
10.
10.
Ragnarök
Eddig mindegyik GH-t kiprbóáltam... de igazán csak a 3 jött be, meg a World Tour... A többi nagyon összecsapott volt, még a MEtallicás elment.



Jöhetne az az állítólagos Megadeth-es GH...
9.
9.
Áko10
Szerintem itt az a probléma hogy nem ilyenekre van igény mint például a Band Hero vagy DJ hero, mert ezek úgy szólván elég silányak a Metallica igen király volt szóval szerintem megint valami Metált kéne elővenniük hogy valami profitot termeljenek
8.
8.
Kyuubi
Igen, az a baj hogy újabban mennyiségre mennek és nem minőségre...
7.
7.
hakydakillah
10. jah igen, csak a COD MOH játékokból nem jelenik meg évente több mint 6 rész :-)

Eltúlozták ezt az évet. Én se győznék 1év alatt 6 új COD játékot megvenni :-) Rengeteg gyorsan összecsapott rész lett, egyre gyengűlőbb zene felhozatallal. Elég lett volna max. 2 játékba belefoglalni az egészet, és kész.
5.
5.
bzsp
#2: azé az túlzás h rettenet, nekem a GH3 volt meg és nagyon tetszett. a többit meg nem volt kedvem megvenni az új számokért.
3.
3.
DanThomas
nem számolták bele hogy az ember csak max egyszer versz bundle-t? -.-

és még csodálkoznak
2.
2.
SzajmonTemplar
még jó,h.csak a demot próbáltam,(már nem is tudom talán a Metallica volt) és nem vettem meg,ez a GH ez valami rettenet
1.
1.
Sulphur
"kevesebb igény mutatkozik a drága bundle csomagok iránt"

Hát igen, főleg ez a DJ Heronál nagy kitolás szvsz. Azért még pluszba venni egy műanyag kis bisz-baszt hogy játszhassl vele elég nagy hülyeség... És ez igaz a TH Ride-ra is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...