Red Steel 2 - igazi hardcore játék Wii-seknek?

  • Írta: fojesz
  • 2010. február 23.
  • Hír
Link másolása
Nagyívű ígéreteket tett a Red Steel 2 fejlesztését vezető Jason Vandenberghe - szükség is van az erős marketingre, az új részen nagyon sok múlik ugyanis.
Nagyívű ígéreteket tett a Red Steel 2 fejlesztését vezető Jason Vandenberghe - szükség is van az erős marketingre, az új részen nagyon sok múlik ugyanis.



Legalábbis, ami a sorozatot illeti. Az első Red Steel komoly reklámot kapott, a trailerek elvarázsolták a Wii-re várakozó közönséget, ami a kasszáknál ugyan kifizetődő volt, azonban a kritikusok komolyan lehúzták az első játékot. Vandenberghe szerint az új részen nagyon sok múlik: ha a Red Steel 2 sem lesz népszerű, végleg felhagynak a sorozat folytatásával.

Az úriembernek egyébként a napokban be sem állt a szája, több érdekes nyilatkozatot is tett, így például azt állította: a Red Steel 2 visszacsábíthatja a hardcore játékosokat a Nintendo Wii-hez. Ő személy szerint már nagyon unja, hogy Wii-re vagy "családbarát" vagy kőkemény, véres játékok készülnek, így ők nem is ilyen hozzáállással álltak neki a fejlesztésnek: inkább azt nézték, hogy mit akarnak a játékosok.

Véleménye szerint egyébként Nintendo Wii-re nem lehet realisztikus játékokat készíteni, mint a jelenlegi konzolgeneráció többi résztvevőire, ezért ők sem nagyon igyekeztek élethű megjelenést varázsolni a Red Steel 2 köré. A Ubisoft koncepciója szerint a játék szépsége a grafika dizájnjában és stílusában rejlik, ami valóban sajátos, kérdés, hogy mennyire tetszik majd a játékosoknak.


Wii-fejlesztőként nem volt rest kifejteni a véleményét az új mozgásérzékelős kontrollerekről sem. Vandenberghe úgy gondolja, hogy a PS3 kiegészítőjével kiválóan működne a Red Steel 2 is, a Natal viszont meglehetősen kényelmetlen lenne és rendkívüli pontosságot követelne meg a játékosoktól, hiszen itt nincs a kezükben semmi, ami segítséget nyújtana a célzásban. A Red Steel 2 március 26-án kerül boltokba, most két új videót is megnézhettek róla.
27.
27.
nero66
Hát én nem tom h te honann vetted a 30 óra játékidőt, mert nekem 6 ó 12 p volt a játékidőm... Kár érte mert nagyon jó játék!!!
26.
26.
nero66
ja és állítólag a 3 már támogatja a Vitality Sensort (pulzusmérő)... de, hogy mi a f*sznak?!?!
25.
25.
nero66
Bár elképzelésem sincs, hogyakarnak trilógiát csinálni belőle amikor már az 1 és a 2-is mind kinézetileg és mind történetileg is teljesen különböznek egymástól... Tehát nekem már őtletem sincs arról h a harmadik milyen időben és kivel fog játszódni. Lehet h a 3 egy nagy őserdőben fog játszódni és te majd indákkal fáról-fára úgrálva fogsz majd dínókra vadászni... xD még ez is elképzelhető xDDDD
24.
24.
nero66
Nem rég jöttek a hírek egy Francia magazintól, hogy az Ubi. nem akarja feladni gyermekét és trilógiát fognak csinálni a Red Steel-ből... De még semmi sem biztos!!!! Ám a hírt megerősíti, hogy Jason Vandenberghe facebook oldalán azt írta: "Micsoda túlhajszoltak voltak ezek... Tudod, mi történik, ha befejezel egy videojátékot? Elkezdesz dolgozni a következőn; az történik!" Ám utalást nem tett, hogy a Red Steel 2-ről beszélne. :S Tehát Wii-sek még van remény ne adjátok fel, én se fogom... ;D
23.
23.
nero66
És akkor jól láttam, hogyha végigviszem akkor nem tudok velle tovább játszani??? Nincsennek benne ilyen + valamik, hogy egy adott idő alatt hány ellenséget tutsz legyapni vagy valami???
21.
21.
xXgoronikahunXx
20.
20.
nero66
Mennyi a Red Steel 2 játékideje??? Mert most vettem egy Wii-t és szeretnék még egy játékot is hozzávenni, de jól megkell gondolnom, hogy melyiket veszem mert még olyan 1 hónapig nem lessz több játékom. És én erre gondoltam csak láttam a menüjét és nem volt benne olyan sok menüpont, tehát ha végigtolom akkor nem tok mit csinálni csak mégegyszer végigvinni... Tehát ezért szeretném megkérdezni a játékidejét mert ha 10-12 óra akk nincs értelme megvenni.
19.
19.
zola2000
18: jó igazad van, a megoldás: rss csatornák, így a magyar gamer oldalakat át lehet nézni egy pillanat alatt, és néhány fontosabb wiis hír így átjön, de "kicsit" zavar hogy mindig mindenről van szó csak a hírről nincs, de hiába nincs magyarországon elterjedve a wii, de úgy érzem hogy még mindig jobban mint a ds, de a ds tulajokat is minden érdekli csak a jrpgk nem ha igen akkor is csak a final fantasyk, tehát én dses dragon quest fanként tökéletes kisebbségben vagyok...
18.
18.
Scoo
#17: Oh, bocs! Örültem, hogy végre van egy hír ami Wiihez kapcsoldik és végre olyan emberekkel is lehet beszélni akiknek volt már a kezükben wii remote. Mit is képzeltem! Megyek a sarokba kukoricára térdepelni, közben pedig nunchuckkal verem majd a hátamat ;))) :D

De, hogy ne legyen off: ilyen grafikai megoldások kellenek a wii-re, mint amilyen ebben a videoban is van.
17.
17.
zola2000
De most hogy jön a metroid és a mario a red steel 2höz? Majd a következő halo hírnél beszéljünk a blue dragon 2ről jó? :)
15.
15.
Scoo
#13: "A Metroid: Other M június végén landol az észak-amerikai régióban, a Super Mario Galaxy folytatása, már május huszonharmadikán elérhetővé válik a tengerentúlon"

Ha mázlink van akkor az Eu megjelenést se nagyon csúsztatják. Must have cucc mindkettő.
14.
14.
Scoo
#13: Az sose baj . Mármint, hogy inkább a klaszikusra hasonlít. De egyébként lesz benne fps mód is. Legalábbis a videóban egyszer kétszer mutatnak fps részt is.
13.
13.
zola2000
Nyáron csak japánban jön, errefelé később. És nem fps lesz hanem klasszikusabb metroid játék lesz az eredeti metroid alkotóitól (és a team ninja is besegít).
12.
12.
Scoo
#10: nyáron elvileg jön az új rész belőle.
11.
11.
zola2000
Hát hogy a metroid az a legjobbak között van (platformfüggetlenül) ebben senki sem kételkedik...
10.
10.
Raam989
Szerintem a legjobb fps wii-re a Metroid széria. Annál csak rosszabbak vannak.
9.
9.
Scoo
#8: én általában szeretem wii-n is az fpseket, mivel ha nem cseszik el az irányíts akkor nagyon élvezetes tud lenni pisztolyként fogni a remote-ot.
8.
8.
zola2000
Én meg úgy vagyok vele, hogy wiire várom a tales of gracest, a zeldát, a dragon quest 10et, de az ilyen fpsek nem érdekelnek.



A sikerességről annyit, hogy az első része sikeres volt a kasszáknál, ebből is elmegy 1-2 millió, a jobb wiis fpsekből (pl a call of dutyk) annyi szokott fogyni (max).
7.
7.
Scoo
#6: úgy értettem, hogy a HC gamek alapból elhasalnak a pénztáraknál + az, hogy motionplusz függő az se segít rajta. Vagy épp az segít, mert akinek van az már csak azért is megveszi.

Lehet csak én haragszom a Nintendora. Elismerem a Wii sikerét, tetszenek egyes játékok is, de amit egyszerűen a Nintendo művel az több mint pofátlanság. Egy rakat pénzen ülnek, de nem támogatják a komoly címeket, ők maguk pedig ritkán hoznak ki ú játékot (új Zelda már réges rég kellett volna). Mindig csak az új kütyükkel jönnek ki. Wii fitt, Motion+, most meg valami pulzus mérő. Elegem van a kiegészítőkből. Megvettem a gépet és én azon normális játékokkal akarok játszani, nem minden szar kieget venni, hogy aztán a tojásdobálos játékoknál pontosabban tudjak hajigálni. Na ezért van X-boxom és ezért porosodik már egy ideje a Wii.
6.
6.
Raam989
#5: Nekem az összes Wii-s haverom, 1től 1ig vett mósönplusszt, az összes irányítójához. Szal ebből kiindulva helytelen az állításod.
5.
5.
Scoo
Vannak HC gamek Wii-re, de igaz, hogy elég kevés (de azok legalább nagyon faszák) és sajnos elhasaltak a pénztáraknál is. A Red Steel 2-ről meg annyit, hogy szerintem alapból bukás lesz mivel hiába lesz jó játék, akkor is csak motion+-al hajlandó működni. Márpedig sok szerintem megunták, hogy mindig kell valami vacak kiegészítőt venni ha játszani akar az ember.
4.
4.
Raam989
#3: Biztosan ütős lesz. Csak a platformot nem találták el sem az SH-nak, sem ennek, sem a többi HC réteget becélzó játéknál sem.
3.
3.
Dethklok
Hát szerintem az Új Silent Hill pl nagyon ütős Wii-n.Legalábbis nekem ez a véleményem,de ez is jónak ígérkezik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...