Leálltak a szerverek, nem indulnak a Ubi játékai

  • Írta: fojesz
  • 2010. március 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Erősödik a lincshangulat a Ubisofttal szemben, miután az állandó szerverkapcsolatot igénylő PC-s játékaik nem indulnak el, ugyanis leálltak a központi gépek.

Erősödik a lincshangulat a Ubisofttal szemben, miután az állandó szerverkapcsolatot igénylő PC-s játékaik nem indulnak el, ugyanis leálltak a központi gépek.

"Csak néhány napja, hogy kijött ez az új DRM, és a fizető felhasználók már nem tudják használni a szoftvereiket!" - panaszkodott a kiadó hivatalos fórumoldalán az egyik felháborodott játékos, és nem volt egyedül. Sokan nem tudtak játszani a Silent Hunter 5 és az Assassin's Creed II PC-s verziójának eredeti példányával, mert nem vagy csak nehezen tudtak csatlakozni a cég központi szervereihez. Erre pedig nagy szükség volna, az új védelem lényege ugyanis az, hogy a játékosok csak akkor játszhatnak a játékkal, ha állandóan kapcsolódnak a Ubisoft gépeihez, hátha így visszaszorul a kalózkodás.

Nem szorult. Az új DRM-et nagyon hamar feltörték, s ami a legbosszantóbb, a kiadó közleményeivel ellentétben azok tökéletesen működnek, még most is. Érthető tehát a nagy felháborodás, még akkor is ha az efféle védelmi rendszerekkel szemben általános negatív kritika, hogy inkább a vásárlókat sújtják, mintsem a kalózokat. A Ubi közösségi menedzsere állítása szerint nem sokat tud egyelőre a történtekről, viszont elfogadhatatlannak tartja azokat, miután neki is azt mondták, hogy ezeket a gépeket állandóan figyelni fogják - egyúttal megígérte, hogy utánajár a hibáknak, bár ez nem az ő feladata lenne.

Frissítés: A Ubisoft hivatalosan is elnézést kért a történtekért, állítólag megtámadták a szervereket - bármit is jelentsen ez -, s ezért nem lehetett csatlakozni. A kiadó jelentése szerint a játékosok 95 százalékát nem érintette az ügy.

40.
40.
batnor
csak egy kis plusznak irom ide:

Razor stopped working on the AC2 crack.

Skidrow is working on it (in scene is avalable this crack, however still has to get the st-H4 hash check to ubi server reroute correct, this means that encryption is not fully working later on)

Reloaded is is creating an entire RIP database for AC2, but they said it will take time(possibly a month).



These are the latest news on the scene crack of AC2. It is possible that Skidrow will overcome the st-H4 problem in a day or two (as they said yesterday) so it can be that it can be here today or tomorrow. Reloaded will make a fully working cracked version but it will take more since it is a FULL rip.



Tehát nem lett ez a DRM olyan rossz, és szerintem a kalózkodás elllen ez tökéletes védelem, és remélem sokszor fogok vele találkozni.
39.
39.
AS:D
ja és azt elfelejtettem irni,hogy ma délután még ment...
38.
38.
AS:D
nekem most se indul ac2. vmiért nem akar csatlakozni :S



Nem nagyon értek hozzá,ezért vki nem tudja megmondani,hogy mi lehet a gond?
37.
37.
felegyi
#41: Benne van a pakliban, de nem sűrűn lesz ilyen...
35.
35.
Raam989
Mekkora baromság ez a DRM... Internethez kötni egy single játékot a legnagyobb ökörség...

Epic Fail
34.
34.
felegyi
#29: Az volt a tervük hogy megbénítsák a szervert (nem leállították hanem feltörték), és leszedjék azokat a fileokat ahol behal a játék amikor a DRM védés előjön...
33.
33.
elite_hun
Mért írja azt hogy feltörték a DRM-et?? Az lehet hogy lehet játszani a játékkal de küldetést még mindig nem lehet felvenni ergo nem törték fel normálisan.
32.
32.
Ragnarök
Erre csak két tökéletesen ideillő szót tudok mondani:

Epic Fail...
31.
31.
Pukhi-zik
semmi vész - van egy jó arc köztük, aki velünk van. lol Ubi ez cumi. D:
30.
30.
elite_hun
Nállam eddig is ment az ac2 és most is. igaz néha nehézkesen lép be de pár perc után megoldódik
29.
29.
fojesz
Nem mindenkinél voltak hibák. A Ubisoft Twitteren a játékosok 5 százalékát említette, ami szerintem nyilvánvaló szépítés, de ha még így is van, akkor is soknak számít.
28.
28.
Optimus Prime
Ha ez tényleg igaz - mert olvasom valaki rácáfolt - akkor nagy bukta. Ezzel a DRM marhasággal tényleg a becsületes vásárlót súlyjáték. És ezért népszerűbb pl. a GOG, meg a Steam. Bár pár hülye mamut cég még a digis verzióba is DRM-et rak.

Sajnálom, hogy a Techland is a Ubi markában van. :(
27.
27.
bledzer
HÁHÁ ubisoft ...HÁÁ HÁÁ:)) Jobban járnának ha maguk nyomnának fel a kalóz oldalakra relase-eket aminek pl a töltőképernyőjén reklám lenne. így nemhogy szívatnák a fizető játékost hanem még hasznot is termelnének, de ha s*ggfejek akkor ez van.. bek*phatják:D
26.
26.
Adamknight
Valahol azt olvastam hogy a kész crack holnap, máshol meg azt hogy 1 hét múlva jön. Nem tudja valaki melyik az igaz? Az Ubisoft volt amúgy az egyik kedvenc kiadóm, de ezek után...
25.
25.
felegyi
Ez a "leállás" voltaképp a kalózok műve! Már egy hete folyamatosan DDoS-t nyomnak az Ubi szervereire, úgy látszik sikerrel...
24.
24.
batnor
#26: Nem, csak folyamatban van a feltörés sem a silen hunter sem az ac nincs feltörve, még egy két napig nem is lesz.
23.
23.
petimanus
Szerintem így, hogy a DRM-et feltörték, most méginkább erősítik a kalózokat azzal, hogy míg az eredeti játékhoz kell a meghibásodható internetkapcsolat, míg a kalóz verzék stabilan futnak mindig és mindenkor, játszhatóságuk nem függ semmitől. Ha még lesz egy-két hasonló ötlet, akkor a végén odáig jut minden, hogy pc-n eredetivel lehetetlen lesz játszani, csak a kalózverzékkel XD
22.
22.
batnor
ez a szerver leállás egy nagy hülyeség. nekem péntek óta megvan és semmi gond nincs vele mindig fel tudtam jelentkezni de próbaképpen egy másik gépre is felraktam mai nap és kezdtem egy újat és semmi gond nem volt. amugy nagyon jó game lett, ajánlom mindenkinek.
21.
21.
X-Master
Remélem belebuknak, és megjön az eszük. Mikor veszik már észre, hogy ezekkel a másolásvédelmekkel, meg telepítési szám korlátozással csak a becsületes vásárlót szívatják meg, akik meg letöltik crackkel vígan játszanak mindenféle korlátozás nélkül!!!!! Maguk alatt vágják a fát, mert ha 1x megunja az ember tényleg kihalhat a pc-s játékipar
20.
20.
ATi0021
Ennyit az Ubisoft DRM-ről. Most ha meg lenne a játék, ahogy ismerem magam tiszta ideg lennék. A tört még nem tökéletes, de ami késik nem múlik.
19.
19.
Horvi14
na, én ezér jáccok PS3on...
18.
18.
Bazoo
Heh, örülnék is neki, ha tökéletesen működne a tört változat... Animusnál fehér kép, ami megoldható későbbi mentéssel, viszont utána meg a küldetéseknél van fehér kép... de fő hogy "játszható". :D

Ubi sucks :)
17.
17.
Iwashi
Valójában még nem teljesen törtékj fel... A Silent Hunterben elvileg a tutorialt lehet csak játszani, meg talán még az első küldetést, az AC2-ben meg az első Animura való csatlkakozáskor kifehéredik a kép és lefagy a játék...
15.
15.
Maxxer
hátez kúrva ,jó lehet azoknak akik megvették most.. remélem ,leveszik az egész drm-et . Mass Effect is 5telepitésel indult ,aztán rá 1 évre , már nincs ilyen védelem rajta.

Mass Effect 1 részéről írtam mosz ezt.

De nem az Uni csinálta azt hogy a 2008-as Pop játékukon nemvolt semmi ,védelem mégis vették rendesen?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...