GDC 10: Playstation Move leleplezve

  • Írta: InGen
  • 2010. március 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Elkezdődött a Sony konferenciája, s tőlük szokatlan módon rögtön belecsaptak a lecsóba: bejelentették a Playstation Motion Controller hivatalos nevét: Playstation Move!
Elkezdődött a Sony konferenciája, s tőlük szokatlan módon rögtön belecsaptak a lecsóba: bejelentették a Playstation Motion Controller hivatalos nevét: Playstation Move! A Sony célja egyértelmű: a PS3-nak kell lennie a legjobb otthoni szórakoztató központnak, s a Move lehetőséget ad a casual réteg bevonására is, de nem feledkeznek meg a hardcore játékosokról sem, hiszen a Move minden más mozgásérzékelős rendszernél pontosabb. A legkisebb mozdulattól a legnagyobb  lóbálásig mindent atompontosan érzékel a cucc. Képünk is van:


Úgy néz ki, hogy a kontrollerek végén lévő gömböcske színét a fejlesztők szabadon változtathatják a játékból, tehát kifejezhetik vele akár a játékosokat megkülönböztető színeket, vagy bármi mást, amit csak szeretnének. Továbbá a Wii nuncsaku irányítójához hasonló cucc is lesz hozzá:


Különböző játékokat mutatnak, kemény kardozósokat és partyjátékokat egyaránt. A Sony szerint a Move új szintre emeli a közösségi játszást. Az EyeToy-szerű particuccok következő generációját mutatják: egy lány játszik, az EyeToy kamera pedig teljes egészében berakja őt a játékba, csak a kezében lévő kontrollert valós időben lecseréli egy grafikára -jelen esetben például egy borotvára, amivel éppen más karaktereknek a haját nyírja le.

A következő bemutatóval azt tárják elénk, hogy javítja majd a Move a már meglévő játékokat. Példaként a LittleBigPlanetet hozzák, ahol az egyik játékos sima kontrollerrel irányítja a főkaraktert, míg a co-op player a Move használatával emelgeti a különböző blokkakat, forgatja és áthelyezgeti őket, így segíti az egyes játékost. A Natallal ellentétben tehát a Move jócskán használható lesz arra, hogy esetleg korábbi anyagoknál is hasznát vegyük.

A SOCOM 4 már teljes Move támogatással érkezik. A Sony szerint kiválóan lehet játszani FPS-t az alkontroller segítségével. A fejlesztés nagyon programozóbarát: a Zipper pillanatok alatt beépítette a SOCOM-ba a Move támogatást. Gyakorlatilag nincs késleltetés, az egész rendszer tökéletes működik, pedig még csak pre-alpha verziót mutatnak!

A cuccot egyébként háromféle csomagban is meg lehet majd vásárolni: külön a Move kontrollert, vagy a Move + PS Eye pakkot, vagy mindezt egyben még egy Playstation 3-mal. Így mindenki megtalálja azt, amelyik neki kell. A Sony megígérte, a PS Eye + Move kontroller + egy játék csomag ára nem lesz több, mint 100 dollár, ami akárhogy is nézzük, nagyon baráti.
59.
59.
Shadi
#24: Jó, mondom hogy a lényeg az hogy több lehetőséget látok így, hogy controller is van a kezedben.
58.
58.
Shadi
#2: Szerintem jó, nekem tetszett ennyi a lényege annak amit mondtam:) Hogy szívesebben játszok úgy hogy van "controller" a kezemben, mintha csak hadonásznék.
57.
57.
barack1
#60



Ez nem WiiMote másolat. Nem létezik rá matematikai képlet, hogy a WiiMote érzékelöje pontosan kövesse a muzdulatokat. A forgatás és a forgatás nélküli köríves mozdulat 100 % -ban azonos jelet generál a szenzorban. De mivel a PS3 kamérával figyeli az irányító helyzetét, ezért el lehet különíteni a két esetet, és pontosan lehet követni a mozdulatot. A Wii csak annyit tud, hogy megmozdult valami, de nem tudja, hogy pontosan hogyan.
56.
56.
SWBF2
Első blikkre egy az egyben WiiMote másolat...
55.
55.
klemid
Am nagyba játszasz majd a TFU2-vel azt amikor átálsz a sötét oldalra az a kis gömb kékről pirosra vált. Sztem tök nagy fun. xD
54.
54.
klemid
Nemtudom mi bajotok a Wii koppintással. Eddig a Wii van a ranglétrán szval ha aki eddig Wii-t akart venni az lehet elgondolkozik a PS3-on is.
53.
53.
Lachgas
#56: honnan tudod hogy idegesit a gömb, már próbáltad?

Nemtudom h meddig mentél el a próbálásával de .... rezeg is?
52.
52.
ThomasKoller
Már nem azért de ez nekik hol a következő szint a játékok terén? Mikor ez dettó ugyanaz mint a Wii nunchukamikujálja :) Most nekem senki ne jöjjön a pontossággal... A játékok amik erre megjelenhetnek detto ugyanazok mint a wiisre... Max jobb grafikával, meg idegesítő béna világító gömbbel...:D:D Tiszta viccnek tűnik:D
50.
50.
Killerbee
#33: Hát de izé.. őőőő... koppintják a a CD alakját :D
48.
48.
iNKARNATE
#50: Amugy nyilván ez az én saját véleményem, majd ha látom a valóságban és mozgásban akkor megtud győzni esetleg. Egyelőre szkeptikus vagyok. Egyébként senkit nem akarok lebeszélni róla, csak hát a forum meg a hír hozzászólás véleménnyilvánításra van.
48.
48.
tombar
szerintem a gömb a tetején egy villanykörte
47.
47.
iNKARNATE
#48: igen már megnéztem korábban, és még mindig tartom, hogy pont olyan gagyi budget feelingje van mint ahogy eddig állítottam :D
44.
44.
iNKARNATE
#46: annyit még, hogy mit mondtam a 100 dolláros ár ~20k huf - kicsit drágábban 26-30-ért már egy jól bejáratott rendszert is lehet venni, rengeteg játékkal. A neve Nintendo Wii.
43.
43.
iNKARNATE
Őszintén szólva a játékokból való screenshotokat elnézve ezek ilyen 2 játék után megunható partyjátékok (sajnos még az EyeToy is ilyen volt PS2-re... játszottunk pár kört aztán kifújt) vagy abszolút komolytalan hadonászós casual gameknek tűnnek. Mármint oké tökjó így irányítani, meg izgalmas meg akármi DE lesz elég változatosság és megfelelő grafika egy ilyen játékban? Szerintem ezzel akarnak majd eladni minden szart is az igazán jó cuccokon kívül. Az a gömb meg horribilis, akárhogy máshogy ábrázolhatták volna a színeket :D



Maguk a játékok egyébként nekem ígyis low qualitynek tűnnek (grafika közel sem használja ki a rendszert, változatosság?). Persze ez egy welcome addition a PS3-hoz, de szerintem nem azért vett az ember PS3-at (vagy akár Xboxot), hogy ilyemsivel játszon, hanem a HC játékokkal.



Egyébként meg mielőtt valaki beszól, a NATAL-ról is egyelőre hasonló véleménnyel vagyok.
42.
42.
bishop02
Kit érdekel a Microsoft meg a Natal? A hír a PS3 move-ról szól, csinálják meg jól! Legyen konkurencia harc ennyi kell is ,de nem kell magyarázni ,hogy melyik a jobb ,mindenki azt preferálja amilyen gépe van. Mindkét gépnek van előnye és hátránya is...
41.
41.
Lachgas
Most lett rámparancsolva hogy vegyek move-ot, kell az asszonynak.
40.
40.
Lachgas
#37: Most ezért mért lennék fanboy?
39.
39.
marcee99
Wz egy Nagy WII ötlet lopás

Azon kivűl jó

38.
38.
DonCougar
Nem tom nekem a videók alapján bejön a move, a natal-ról meg annyit, hogy biztos hogy jó lesz, de én jobban szeretem ha van valami a kezemben és úgy irányítgatom a dolgokat.
37.
37.
cross56
Ez mind szép,és jó, de nekem hiába van ps3-mam is,én annyira nem ájultam el ettől a MOVE-től. Én jobban várom a Natalt,mert abban több lehetőség rejlik.
36.
36.
K.G.
#37: Akkor most szépen olvasd el még egyszer amit írtam. Értelmezd.

Vegyél egy nagy levegőt. Hol éreztél állásfoglalást abban amit leírtam? Egyszerűen ez van. Natal nagyobb előreleépés mint a Move (még azt sem írtam le, hogy jobb, hiszen honnan tudhatnám mikor még nem próbáltam) A blu-ray pedig viszi a prímet a DVD9 elől és bármit is állított az msfószer kéne a boxba. Ezt írtam le az előbb is most meg még egyszer.
35.
35.
Mathia$
#33,#36: ilyenkor nem érzitek magatokat fanboynak?



A Konzolfanboyság a legjobb dolog! Én az vok!
34.
34.
K.G.
#33: Ugyan már. Ennyi erővel édes mindegy mit csinál az Ms a sok sony fanboy úgy is odajön és leugat mindent.



A Natallal tényleg az Ms ugrik nagyobbat. (reméljük nem a semmibe)

A Blu-ray pedig jól bejött a sonynak. Azért az ne feledjük el, hogy az Ms akkor még nem tudhatta, hagy a HD-DVD vagy a blu-ray fog elterjedni. De hogy a következő boxban benne lesz a kék lemez, abban biztos vagyok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...