GDC 10: Playstation Move leleplezve

Elkezdődött a Sony konferenciája, s tőlük szokatlan módon rögtön belecsaptak a lecsóba: bejelentették a Playstation Motion Controller hivatalos nevét: Playstation Move!
Elkezdődött a Sony konferenciája, s tőlük szokatlan módon rögtön belecsaptak a lecsóba: bejelentették a Playstation Motion Controller hivatalos nevét: Playstation Move! A Sony célja egyértelmű: a PS3-nak kell lennie a legjobb otthoni szórakoztató központnak, s a Move lehetőséget ad a casual réteg bevonására is, de nem feledkeznek meg a hardcore játékosokról sem, hiszen a Move minden más mozgásérzékelős rendszernél pontosabb. A legkisebb mozdulattól a legnagyobb  lóbálásig mindent atompontosan érzékel a cucc. Képünk is van:


Úgy néz ki, hogy a kontrollerek végén lévő gömböcske színét a fejlesztők szabadon változtathatják a játékból, tehát kifejezhetik vele akár a játékosokat megkülönböztető színeket, vagy bármi mást, amit csak szeretnének. Továbbá a Wii nuncsaku irányítójához hasonló cucc is lesz hozzá:


Különböző játékokat mutatnak, kemény kardozósokat és partyjátékokat egyaránt. A Sony szerint a Move új szintre emeli a közösségi játszást. Az EyeToy-szerű particuccok következő generációját mutatják: egy lány játszik, az EyeToy kamera pedig teljes egészében berakja őt a játékba, csak a kezében lévő kontrollert valós időben lecseréli egy grafikára -jelen esetben például egy borotvára, amivel éppen más karaktereknek a haját nyírja le.

A következő bemutatóval azt tárják elénk, hogy javítja majd a Move a már meglévő játékokat. Példaként a LittleBigPlanetet hozzák, ahol az egyik játékos sima kontrollerrel irányítja a főkaraktert, míg a co-op player a Move használatával emelgeti a különböző blokkakat, forgatja és áthelyezgeti őket, így segíti az egyes játékost. A Natallal ellentétben tehát a Move jócskán használható lesz arra, hogy esetleg korábbi anyagoknál is hasznát vegyük.

A SOCOM 4 már teljes Move támogatással érkezik. A Sony szerint kiválóan lehet játszani FPS-t az alkontroller segítségével. A fejlesztés nagyon programozóbarát: a Zipper pillanatok alatt beépítette a SOCOM-ba a Move támogatást. Gyakorlatilag nincs késleltetés, az egész rendszer tökéletes működik, pedig még csak pre-alpha verziót mutatnak!

A cuccot egyébként háromféle csomagban is meg lehet majd vásárolni: külön a Move kontrollert, vagy a Move + PS Eye pakkot, vagy mindezt egyben még egy Playstation 3-mal. Így mindenki megtalálja azt, amelyik neki kell. A Sony megígérte, a PS Eye + Move kontroller + egy játék csomag ára nem lesz több, mint 100 dollár, ami akárhogy is nézzük, nagyon baráti.
59 komment - szólj hozzá!