GDC 10: Óriás Test Drive Unlimited 2 infóbomba

  • Írta: ATi0021
  • 2010. március 13.
  • Hír
Link másolása
Gyors kocsik, gyönyörű nők és luxus. Ez veszi körül a szuper-autó tulajdonosokat minden egyes nap. Ez veszi körül a Test Drive Unlimited 2 játékosait is.
Gyors kocsik, gyönyörű nők és luxus. Ez veszi körül a szuper-autó tulajdonosokat minden egyes nap. Ez veszi körül a Test Drive Unlimited 2 játékosait is.

Legtöbb játék egy bizonyos dologra fókuszál, csak a versenyzésre, a száguldásra. Az Eden Games játéka, a TDU volt az első, mely áttörte a határt azzal, hogy vehettünk egyre nagyobb luxus házakat, és különböző elfoglaltságokat csinálhattunk. Most a stúdió ismét visszatér, hogy megmutassa a játékosoknak, mit is jelent modern szuper-autó tulajdonosnak lenni.


A következő rész körülbelül 2,5x nagyobb helyszínen játszódik, mint az eredeti játék Oahu szigete. A trópusi környezet marad, de a helyszín ezúttal a műhold felvételek segítségével lemodellezett Ibiza lesz, melyet a különféle partikról ismerhetünk. A sziget földrajzilag rendkívül változatos, hiszen találhatunk homokos tengerpartokat, erdőket, nyílt területeket, hegyeket és romos falvakat is.

Az első részben is megismert egyjátékos és többjátékos mód ezúttal se marad ki. Íme egy példa: van olyan co-op küldetés, ahol az egyik játékos vezet és egy másik co-op játékos szinten ott van ugyanabban az autóban. Rengeteg ilyen apró újdonság teszi még inkább MMO játékká a TDU2-t: a játékosok együtt dolgozhatnak autós klubjuk fejlesztésén, versenyezhetnek más klubok ellen, vagy csak bolondozhatnak együtt Ibiza utcáin. A pénzt ismételten nem csak autók vásárlására használhatjuk, vehetünk garázzsal ellátott házakat, vagy ruhákat a karakterünknek.

Akárcsak más sandbox játékban, itt is oda mehetünk, ahova csak akarunk. Új dolog a sorozatban a nappal és éjszaka váltakozása, mely hatására az utcai világítás és a város fényei kezdik beborítani a szigetet az este érkeztével. Ezúttal is lehetőségünk lesz egy másik játékost kihívni az utcán, majd versenyezni vele a kiválasztott célegyenesig. Vezethetünk mellékutakon, hiszen a játék tartalmaz offroad lehetőséget is, 4x4-esünkkel felfedezhetjük a sziget rejtettebb pontjait is. Akár még utakra se lesz ehhez szükségünk, az offroad területeket nagyon részletességek készítették el. A járművünk ezúttal már megsérülhet, a mértéke az egyszerű festés karcolódástól a különféle elemek leeséséig terjed. De továbbra sem tudod szó szerint felkenni egy fára a Lamborghinid. Újdonság viszont, hogy a multiplayer lobby sokkal okosabbra lett cserélve, így a számunkra legmegfelelőbb játékosokat tölti be és nem kell sokat várni a játékosok összekapcsolására sem.

Amikor versenyzel, nem csak pénzt fogsz nyerni, hanem egyúttal tapasztalat pontokat is kapsz. Ha nem érdekelnek a versenyek, akkor előre haladhatsz a játékban közösségi tevékenységgel is. A rendszerről nem mondhatunk többet, a lényeg, hogy többféle úton lehet tapasztalatot szerezni a játékban. Továbbá annyival egészítenénk ki mindezt, hogy a sorozatosan végrehajtott lenyűgöző mutatványokért is kapunk pénzt, így krúzoláskor is szerezhetünk jutalmakat, de csak akkor ha nem ütközünk a forgalommal, rendőrautóval vagy egy fával.

Bizonyos autókhoz különféle választható dekoráció is jár. Lehet az alkatrészek nem nyűgöznek majd le, de a részletességük biztosan elkápráztat mindenkit. Az autónk belsejét sok olyan dologgal díszíthetjük, amit a legtöbb játékos nem fog látni, de mégis ezek a dolgok a valós életben is szerepet kapnak: valóban működő mérő berendezések, az ülések varrása és külsős gyártók logói. Az autókereskedésben megtekinthetjük a kocsikat kívülről és belülről, vagy elvihetjük tesztvezetésre, mielőtt meghoznánk a döntést a vásárlásról. A vezetés realizmusát is átalakították, másképp tapad egy négy kerék meghajtású, de a fékezésre is eltérő módon reagál.

Az Eden Games próbálta megtalálni az arany középutat a játszhatóság és a realizmus között. Minden autót könnyen meglehet tanulni vezetni, de az irányíthatóságuk sokkal nagyobb kihívás lesz extrém helyzetekben. Az Eden Games bemutatóján levő demóban az autók kissé érzékenyek voltak, de ezt még tovább finomítják a megjelenésig, mely ez év vége felé esedékes. Figyelmet fordítottak az autók realisztikus viselkedésére, többféle módon is irányításunk alatt tartjuk autónkat. Például az eső közeledtével az autótető bezáródik, az ablakokat lehúzhatjuk és az autó világítása bekapcsol amikor az éjszaka közeledtével kezd sötétedni, "itt ez az érzés fogad". Látszatra a játék shown levő verziója technikailag jó volt, a végső verziónak 2010 második felében kell megjelennie Xbox 360-ra, Playstation 3-ra és PC-re.
15.
15.
NoLimit
Én jatszottam az 1.részen szinte kivégeztem hawai-szigetét

csak a fránya időmérők,letöröltam a gépröl (fáj is a szivem),de a 2.biztos penge lesz
13.
13.
d15a5t3r
Szuper! Remélhetőleg kijavítják a gyépés autósok intelligenciáját. Igencsak bosszantó, mikor hirtelen hátulról telibeb... egy őrült npc és te kapsz körözést. Nálam abszolút favorit az első rész, remélhetőleg ez még többet fog nyújtani. Kíváncsian várom!
11.
11.
ATi0021
#8: Igen én fordítottam. A finn forrást Google Fordítóval (+TDU Centralos fordítás) segítségével angolra, majd onnan magyarra. Volt néhány fura szó amit a google finnről angolra fordított, de angolról magyarra már nem tudta mit jelent. :)
10.
10.
csonti02
Nagyon nagyon nagyon várom.
9.
9.
gamerplayer
a sikervárományos játékok ált. év vége felé jelennek meg, pedig én a tavaszi megjelenéseknek jobban őrülnék, utálom a telet. hideg van stb nyáron a szabadidő is több meg a hangulat is más...de ha év vége akk év vége várni...várni...várni :)
7.
7.
X360_FaNbOy
#6: ezzel semmi baj és köszi, hogy írtad ezt az ismertetőt, hírt...:)
6.
6.
ATi0021
#4 - Ok igaz, de nézd el mert sok szöveg volt és ráadásul eredetileg finn forrás.
5.
5.
wildláma
"Estefelé a fények már olyan nyugodtak. Az ablakot feltekerem olyan lehűlt a levegő. Kiégetett leszívott ez a nap is, csakúgy szevasztok tekergetem a rádiót.Motyognak mütymürütty mindenütt kis balfasz tinók, már mióta pedig hogy ötösbe hajtok. Sehol egy falu vagy akár egy város!" ezt muszáj volt, ez nagyon adni fogja ezt a fílinget (aki nem ismerné Belga - Gyaloglás vége)
4.
4.
X360_FaNbOy
IV. bekezdés 3. sor: ''szinten'' -csak megakadt...:)

#3: az tényleg jó lenne...
3.
3.
popely16
Remélem lesz belőle nyilvános béta
2.
2.
MadDragon
"krúzoláskor" Ejj de szép madzsaros! :D

De köszi az infókat. :)
1.
1.
Skullman
ÁÁÁÁ még csak március van. Nem tudok olyan sokáig várni. Az első rész az eddigi legjobb autós játékom egyszerűen elképesztő lehetőségek és grafika.:D Imádtam!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...