GDC 10: A PS3 Move elég pontos a Starcrafthoz

  • Írta: InGen
  • 2010. március 13.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony nem győzi hangsúlyozni, mennyire pontos érzékelést tesz lehetővé a Playstation Move. Nem hagyják cserben a hardcore gamereket, legalábbis ezt mondják.
Anton Mikhailov, a Playstation Move egyik vezető fejlesztője elmondta, hogy a szerkezet érzékenysége egy milliméter az X és az Y tengelyeken (tehát balra-jobbra és le-fel), és körülbelül egy centiméter a Z tengelyen (a mélységérzékelésben).

Ugrás a galériához

A Sony a teszt kedvéért készített egy PC-s csatlakozást, s kipróbálták vele a Starcraftot, ami elmondásuk szerint tökéletesen irányítható és kezelhető volt. A SOCOM 4 esetében is azt gondolják, hogy ezzel az irányítási metódussal már tényleg senki sem fogja hiányolni az egeret.
47.
47.
mzso
Erősen kétlem, hogy tud olyan pontos lenni mint az egér főleg, hogyha a levegőben kell tartani.
46.
46.
barack1
Szerintem akkor lehet majd eldönteni, hogy mennyire jó ez a kontroller, ha lesznek játékok. Hiszen, ha kijön egy olyan játék, ami a kedvenc stílusom, és move -val müködik, akkor valószínüleg nagyon fogom élvezni. De ha semmi érdekes játék nem megy evvel, akkor hiába pontos, meg szuper. Ügyan így a natalra is ha kijön egy klasz progi, akkor élvezetes lessz akkor is, ha tök pontatlan, a natal.



Amúgy számomra úgy tünik, hogy a Sony fog érdekes játékot csinálni a move -hoz. Nekem pl az autós játékok tetszenek, így valószínüleg a GT5 a kedvenceim egyike lesz a move társaságában. Ezenkívül az LBP is egy klasz progi, és az is tomogatja a move-t.
45.
45.
Mathia$
#43: meg se jelent rá de ne zavarjon :) amit te mondasz, az a cod4.
44.
44.
Sir-Vival
#41: A Red Alert szerintem nem volt kudarc konzolon... (én csak az irányítás miatt nem vettem meg) ha megoldanák move-val...
43.
43.
CJgabor
Wii PS3ra :D egyébként haverom mondta, hogy egy ismerősének megvan a CodMW2 Wii -re :O Azt hogy lehet már irányítani lol!
42.
42.
demon68
ahhoz, hogy legyen a starcraft 2-ből (vagy főleg az 1-ből) egy átirat PS3-ra nem kell éveket fejleszteni, ami elfut egy átlaggépen, az elfut egy PS3-on is. ez a mutogatás a program számára majdnem ugyanaz a mutogatás, mint amit az egérrel csinálsz, csak a gombkiosztást kell átírni. nem tart évekig átportolni, a blizzard 3 hét alatt kész lehetne a beta-val, mire megjelenik a Move kész lehetne a végleges átirat. honnan tudod hogy jobb az egér-bill. kombiánció? próbáltad már ezt? szerintem sokkal egyszerűbb, természetesebb mozgás rámutatással kijelölni az egységeidet, mint az egér húzogatásával. azért nem írják még rá mert előbb megvárják, hogy elegen megvegyék a move-ot, meg hogy igazából mennyire jól működik, elvben semmilyen akadálya nincs.
41.
41.
Auchen
Egyébként a C&C 4 se lesz konzolon, az utóbb command and conquer konzolos átiratok nem hoztak sikert, így nem is lesz.
40.
40.
Auchen
demon68: nem tudom, hogy tudod-e de a Blizzard elég sokáig szokott egy játékot fejleszteni ezért nem mernek konzolra fejleszteni mert mire elkészül egy játék már az konzolgeneráció nem kell senkinek, ezt anno ki is jelentették. Sőt szerintem nem fog minden Ps3 tulaj ilyen MOVE-ot.

A másik probléma, hogy szerintem nem a multit probálták ki vele, ott besültek volna vele, arról nem is szólva, hogy egér, billenytű kombináció sokkal jobb RTS-eknél.
38.
38.
demon68
#34: mitől lenne 100%, hogy nem lesz konzolos SC? a blizzard azért nem csinálta meg mert nem lehet rendesen irányítani, mostmár (állítólag) lehet rendesen irányítani, semmi akadálya. egyébként szívesen rátenném a kedvem arra a kontrollerre amelyikhez van PC-s csatlakozás
38.
38.
demon68
37.
37.
Knodros
#36:A Sony is másolta már a technológiát.Plusz nem tudom honnan veszed,hogy a Natal teljesen átveszi a kontroller szerepét.

36.
36.
laca009
11 de ott a nintendo viszont a saját ötletét újította fel nem ugy mint itt ebben az esetben hogy a sony csinált eyetoy-t meg a pseye-t a microsoft a natalra koppintotte le. A move meg csak egy kiegészítő és nem fogja felváltatni teljessen a joystick szerepét nem ugy mint a natal
35.
35.
Sir-Vival
#34: Lényeg, hogy lehetNE Starcraft (mi az akadálya, a Blizzardnak és az Activisionnek nem kell már a pénz?). Civilization is volt ps3-ra, (SIMS is volt régebben)... ezeket mind-mind elég nagy kínszenvedés DS3-mal tolni. Volt itt is pletyi egy konzolos Heroes-ról... A C&C-t tuti megoldják - az EA a másik nagy cég, akiknek nem kell a pénz...
34.
34.
Exinor
Látom itt sokan nem értették meg mi a lényeg.

Nem arról van szó, hogy PS3ra jön starcraft (írja is, hogy csak a teszt kedvéért csináltak egy PC-s csatlakozást, egyébként 100%, hogy nem lesz konzolos SC), hanem az, hogy a kontroller olyan pontos, hogy akár egy olyan játékot is lehet vele játszani, mint a starcraft.

PS3-on eddig csak a Red Alert 3-at játszottam, mint RTS-t, lehetett analóggal is, de kíváncsi lennék, hogy milyen lehet a labdás bottal.

Ha tényleg pontos, akkor az FPS-eket sem lesz rossz ezzel játszani, LBP-hez meg kimondottan tökéletes lesz.

33.
33.
Sir-Vival
A legtöbb gamer szempontjából ez az igazán jó hír! (Nem érdekelnek a kölyköknek, meg kislányoknak való cuccok.) Ha a C&C4-el már nem úgy kell szenvedni, mint az RA utóbbi részével, akkor már megéri ez a cucc... Egy StarCraft 2 átirat meg csak hab volna a tortán...
31.
31.
Sohi
Én megmondom őszintén láttam több videót natalról és move!-ról, egyiksem győzött meg, kifejtem: A PS3-as variánsban szereplő játékok megegyeztek 90 %-ban a már Wii-re megjelent játékokkal. A natal bemutatóban szép látványos dolgokat mutattak, de nem tudom elképzelni, hogy pl úgy játszak a Gran Turismoval, hogy a levegőt markolászol. Hozzáteszem egyébként, hogy p3-am és Wii-m van, a ps3 "az enyém", a Wii a fiamé, kb 1 hónap után be se kapcsolta a Wiit mert még neki is unalmas. Egy szó mint száz: Érdekes a mozgásérzékelős kontroller, de csak az újdonság erejéig utána megy a polcra és elmondhatom megint kidobtam egy rakat pénzt.

Ettől függetlenül várom a verseny végét ki nyeri meg...
31.
31.
klemid
Egyikből sem láttunk még komoly gameplayt, ne tudjátok már légyszives amit nem tudtok. :D
30.
30.
thelegendary
Ez a pontosság ami hiányzik a natal ból. :P
29.
29.
edi1241
Az alakja meg elmegy de az a gömb a tetejen sztem szornyen nez ki:D:D:D:D.Azt leszamitva egesz jol nez ki. :D:D:D:D:D
28.
28.
Knodros
26:Hát persze,az emberek egyértelműen képesek egy/kéz meghatározott tengely mentén nyílegyenesen mozgatni a karjukat

(A csuklóról már nem is beszélve).
26.
26.
Tyebeca
A move-ot nem kell levegőben tartanod. A GDC-n bemutatta a csákó hogy lehet vele célozni. Hisz nézzétek meg. Azon nevetek hogy még lehet hogy jobb lesz mint az egér FPS-re :-D
25.
25.
Batri
#14: a ps-esek is ugyan ezt csinálják a Natal hireknél...
24.
24.
Mathia$
#21: xd

#22: Telitalálat! :D
23.
23.
demon68
ember legyen aki miliméter pontossággal hadonászik ezekkel a vackokkal és órákig megtartja a levegőbe kb. egy helyen.
21.
21.
X360_FaNbOy
#20: te! PS360 fanboy ! xDDDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...