A Ubisoft is szembeszáll a használt játék piacával

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 19.
  • Biznisz
Link másolása
A legutóbbi pénzügyi évben visszaestek a Ubisoft bevételei - a kiadó nem tartja kizártnak, hogy a jövőben ők is az EA-t követnék a használt játékok visszaszorításában.
A legutóbbi pénzügyi évben visszaestek a Ubisoft bevételei - a kiadó nem tartja kizártnak, hogy a jövőben ők is az EA-t követnék a használt játékok visszaszorításában.



Az Assassin's Creed II túlteljesítette a várakozásokat, közel 9 millió példány kelt el belőle, rendkívül jól szerepelt az Avatar játékváltozata (különösen a Nintendo Wii-n), és remek fogadtatásra talált a Red Steel II is. Csupa örömhír, ennek ellenére a Ubisoft-játékok eladásaiból "csak" 871 millió euró folyt be, ami 18 százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest.

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot a gazdasági válsággal magyarázta az eredményeket, viszont az is kiderült, hogy a PC-s piacon kifejezetten jól szerepeltek, amit ők az új DRM védelmüknek tulajdonítanak. A későbbi nyilatkozatokból megtudtuk, hogy a Ubisoft a jövőben valószínűleg követné az Electronic Artsot a használt játékok piaca elleni harcban. (Az EA egyszer aktiválható kódokat ad az új játékok mellé, amely nélkül a másolt és használt kópiákkal játszók nem férhetnek hozzá például a multiplayer módhoz és más extra tartalmakhoz.)
18.
18.
Teuton
#15: Tudom jól hogy nem legális, és Szartisjus is tudja. Ezért van jogdíj a tárolókon. De mivel megvételkor fizettem jogdíjat, tulajdonképpen mindenért ami a tárhelyre került, nem kéne hogy megbüntessenek.
17.
17.
ibenny
Egy mod van csak a jatekvasarlas osztonzesere: _sokkal_ olcsobban kellene adni a jatekokat. Megtehetnem, hogy teljes aron megvegyem oket, de elvi kerdes, igy felejtos, letoltom.

Ahelyett, hogy ilyen baromsagokat talalnak ki folyamatosan, az arkepzesi politikan kellene valtoztatni, nem azon gondolkodni, hogyan lehet meg jobban megsarcolni azt, aki egyebkent megvenni a jatekaikat. Ez vonatkozik az osszes kiadora, amelyik ezt az uj rendszert keszul bevezetni. Attol, hogy megprobaljak megneheziteni a hasznalt jatekok eladasat, az meg boven nem fog megtortenni, csak azert, mert bantja a szemuket, hogy valaki hasznalt jatekot mer venni toredek aron. Dogoljenek meg!
16.
16.
triplet
Erre van egy egyszerű megoldás: ne addjátok el/cseréljetek el a játékaitokat. Én is így teszek.
15.
15.
Quent1n
#14: Cserébe viszont legálisan tölthetsz le filmet és zenét amíg vissza nem osztod. Ha így nézzük ez nem nagy ár szerintem... Persze ezt mindenki csak akkor kezdi értékelni mikor necces helyzetbe van, addig csak megy a panaszkodás h miért fizetünk. Én örömmel fizetek azért a kevés adathordozóért úgy h cserébe annyi zenét meg filmet töltök le magáncélra amennyit nem szégyellek. Vissza meg nem osztom.



A jogdíjak elosztása valóban necces meg kéne reformálni.



Egyébként az EU igyekszik elérni h változzanak a szerzői jogi törvények nálunk.



13) Szoftverek letöltése soha nem volt legális semmilyen célra, benne is van a szerzői jogi törvényben. A zenék és a filmek is csak azért azok mert kicsit lukas a törvény. Ezért találták ki a matricás adót ugye.



Amúgy pedig a letöltők ellen ami jó lépés lenne: 1. Minőségi játékok készítése tisztességes játékidővel. 2. Support 1-2 éven keresztül 3. Multiplayer mindenhova ahova lehet.



Egyébként pedig nem PC-n keresztül kell szemlélnünk ezeket a cégeket és a lépéseiket, mert a PC egy ideje már nem elsődleges játékplatform.
14.
14.
fegaa
Na a tárolóeszközökön lévő jogdíjakról meg ne is beszéljünk (artisjus). Ha én veszek egy cd-t, dvd-t, vagy mittomén pendrive-ot, az árban már benne van a jogdíj. Tehát ők feltételezik, hogy én illegális tartalmat fogok rajta tárolni... (Ami valószínüleg így is van, de mivan ha nem?) Nade, hogy az a jogdíj hova vándorol, azt már senki sem tudja. Vagyis dehogynem tudja: a kiadókhoz tuti nem.
13.
13.
Teuton
Gyerekek, valaki indítana egy netes petíciót arról hogy 1) legyen visszavásárlási garancia ha nem tetszik a játék 2) töröljék a DLC-ket 3) a kiadók vezetőségi tagjainak legyen egy maximum fizetéshatára (pl max 2000 euró jár nekik extrák nélkül) 4) ne büntetéses rendszer legyen hanem támogatós (pl: ha kijön Crysis2 akkor 10% kedvezmény annak akinek megvan az egyik előzmény eredetiben és 25% ha mindkettő, nem feltétlenül ezekkel a számokkal) 5) ha jogdíj van a gépen vagy a tárolóeszközön, legyen szabad a letöltés 6) ne álljanak elő ilyen pofátlan dolgokkal



Ha ezeket bevezetik, akkor nyugodtan sírhatnak a letöltők miatt, előtte semmiképp sem.
12.
12.
Krekk
#11: Ha az adott játékhoz regelt fiókot is eladod akkor az olyan mintha zsír újjonnan vette volna a tag. Persze ez PC-n egyszerűbb. Konzolon már bajosabb mivel a gépen lévő profilodhoz (Live acc.hoz, psn acc.hoz) párosítja a fiókot és azt macerásabb kicsit átírni ha több Ea játékod is van ilyen fiókváltós megoldással. De lehet majd bevezetik, hogy ne lehessen fiókot váltani egy acc alatt:D
11.
11.
Quent1n
#10: Ezt én se igazán értem. 1. megveszem a gammát aktiválom a kodot EGY UJ FIOKKAL. 2. Eladom a játékot fiokkal együtt, sztem nem létezik h a vevő ne tudja használni.



Max ugy tom elképzelni, hogy ha valaki a meglévő fiokjában aktiválta a kódot akkor más már nem tudja majd.



De majdcsak jön vki aki felvilágosít minket. :)
10.
10.
Shadowsomi
Kicsit sok bőr van ezeknek a képükön. Vagy lehet ezt most én értettem félre. Szóval hogyha én megveszem a játékukat, és felrakom, aktiválom a kóddal, szépen játszhatok. De ha rendszert kell telepítenem, és újra felrakom, ba**hatom a multi részt meg a stb-t mert "elhasználtam" a kódot??? ( javítsatok ki, ha tévednék)
9.
9.
#5:

abban amit mondasz szerintem az hibádzik, hogy van idejük befejezni a készítőknek. egy jó játékon el szoktak ülni akár 3-4 évet is, vagy még többet.

a gond itt sokkal egyszerűbb: nem akarják hogy a DLC kimaradjon.

és mivel a birkaszellem jegyében mennek a dolgok, és az UBI látja hogy bejöhet az EA-nak, nemsokára ott fogunk tartani hogy minden nagyobb kiadó így jár el.

persze aggodalomra semmi ok! lehet még rosszabb is!

majd nézd meg mit tesz a blizzard.

a többi kiadó a blizzhez képest amatőr.
8.
8.
kharami
Na ezek után csak azért sem veszem meg a játékokat! Eddig megtettem egy jó néhány darabbal, mostmár bevehetik brét!!!! Pont a jubi? Pfffffff
7.
7.
dajnaelHUN
#3

Battlefield Bad Company konzolon tartalmaz egy VIP kódot, mely a DLC -k letöltését engedélyezi, ezt EA accounthoz köti ami pedig a PSN accounthoz van kötve. Én is használtan tudtam hozzájutni és meg kell vennem a VIP kódot majd mert ez így elég rossz.
6.
6.
fegaa
Nem az itt a lényeg elsősorban, hogy eredeti-e a játékod vagy kalóz verzió. Az a lényeg, hogy jól megtömjük a zsebüket. Az kiadóknak már csak a pénz számít. Közben szrt adnak ki többnyire. Az összes ilyen. Ezentúl, ha haver átjön mondjuk fifázni, óradíjat fogok tőle kérni, és elküldöm a kiadónak. Jólesz nekik csokira.
5.
5.
hakydakillah
Már lassan az lesz, hogy pl: a God of War végénél, hogy töltsd le az utolsó bosst tartalmazó DLC-t, mivel nem volt idejük rátenni a lemezre. Majd miután megölöd a végső bosst, kiírja, hogy add meg az egyszer felhasználható kódot a végső videó megtekintésére :-)



Vegyük a Split/Second játékot - 11pálya egy rohadt Blueray disc-en... Majd jön a DLC özön, mert a fejlesztőknek már nem sikerült időben több pályát az alap verziózoz adni, és 4esével fogják nekünk adagolni a pályákat 800 - 1200 MS pontért
4.
4.
fojesz
#3: Nem olyan. A kocsi elindul, de például a légkondi nem működik majd. :)
3.
3.
K.G.
És konzolon ez hogy fog működni? ott hogy szűrik ki a használt játékot, Remélem sehogy. Hülye ötlet. Ez olyan, mintha egy kocsi csak az első tulajnál indulna el.
2.
2.
fojesz
#1: Ez lehetséges, de tény, hogy sokan biztosan beszartak az új rendszertől, mert a Ubi nagyon úgy kommunikálta az egész helyzetet, hogy enélkül senki sem tud majd játszani ezekkel a játékokkal.
1.
1.
Dcrysis02
"amit ők az új DRM védelmüknek tulajdonítanak."



Számtalan ismerősőm megvette a játékot. De mindegyik crack segítségével játszott. Egyszerűbb megoldás volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...