A THQ is beszáll a használt játékok elleni harcba

Link másolása
A THQ is reagál, és beszáll az Electronic Arts múlt héten kezdődött, használt játékok ellen kezdett kampányába - az első zászlóvivő a UFC 2010 lesz.
A THQ is reagál, és beszáll az Electronic Arts múlt héten kezdődött, használt játékok ellen kezdett kampányába - az első zászlóvivő a UFC 2010 lesz.


A srácok az EA-nél bejelentették, hogy a jövőben az összes sportjátékuk online része zárolva lesz, melyet csak a játékhoz járó kóddal oldhatunk majd fel - ezt csak egyszer tudjuk felhasználni. Azok, akik idővel használtan szerzik be a játékot, azoknak Live-on illetve Home-on keresztül kell majd újra feloldani az online részt  cca 10 dollárért. Az első ilyen játék a Tiger Woods PGA Tour 11 lesz.

Tegnap THQ is bejelentette, hogy új játékukhoz, a UFC 2010-hez vásárláskor egy egyszer használható kód fog járni, mely az online tartalmat oldja majd fel.  A használtan vásároltakat 5 dollárért lehet majd kiváltani: ezzel nyílik meg az ún. online exhibition mód, ahol a harcosunkat edzhetjük, és az online meccsek, valamint az online Achievementek és Trophy-k is.
31.
31.
kharami
29# Tök igazad van én is ezt tenném! Egyszerü marketingfogás!:D
30.
30.
Vendu
#29: Én a Sonyra leszek kíváncsi, mert ha ők nem alkalmazzák akkor van még remény.
29.
29.
soadtg
Tök egyszerű az egész azzal fognak majd ràb####i hogy lesz okos kiadò aki nem fogja alkalmazni ezt a gyopàrsàgot és az ő gameik fognak jobban fogyni,ezek a csicskàk meg majd le###phatnak minden gamert:D
28.
28.
Lacy27
Szánalmas. Mármint, hogy a használt játék is fáj nekik. rájuk is ráfér egy bukta, mint a zeneipar producereire. Bár ez már rég folyamatban van...

Én csak azért játszok, mert ingyen hozzá tudok férni. Amint lehetetlenné teszik, abbahagyom és akkor a vasat se fogom megvenni. Ennyi.

És ne izguljon senki, ezek, mint általában ilyen esetekben csak követni tudják a warezos okat. Sose fogják őket megelőzni.

27.
27.
kharami
18# Bocsi de nem nagyon félek a kancigányoktól!:D 100kilós vagyok én is, és nem éppen hájban!:D sorry! Ne blődködjél! Amugy meg igenis ezek a patkányok megérdemlik a lopást!! Amugy te ilyen tiszta lennél? hogy soha nem loptál senkitől semmit?:D hagyjuk inkább!:P Személyeskedés off téma on!:) Nem azt mondom hogy jó dolog a warez, de ahogy Teuton is leirta tolvajtól lopni nem szégyen! Sőt! Én eddig tisztességes voltam velük, pl nem hackeltem a boxom, de ezeket után más világ fog beköszönteni, én ezeknek a cégeknek 1 forintot sem fogok a buxájukba terelni, és ezt úgy tudom elérni hogy vagy nem veszem meg, vagy warezolok.....gondolhatjátok melyiket választom!;)
26.
26.
Teuton
#25:A poén hogy ezt minden felhasználó tudja gondolkozás nélkül, de a marketinges (vagy nem is tudom milyen) diploma ezek szerint megfosztotta őket a logikai képességeiktől...
25.
25.
bete32
Egyébként most mit akarnak ezek a kiadók? Nem hiszem, hogy olyan jó helyzetben lennének, hogy így dirigáljanak nekünk. Válság van (lehet, hogy közhely, de azért van), a játékeladások csökennek, a játékminőség romlik (persze van néhány kivétel) és egyéb dolgok. Erre mit lépnek az okosok? A játékot jó rövidre csinálják, mert nehogy már elfáradjanak, helyette inkább dobálják ki jó drágán a 2 nap alatt összedobott mapokat. Erre fel még mindenki vegye meg az összes játékukat eredetiben, mert ha nem akkor perkálhatsz. Normálisak ezek? Ettől nem lesznek jobb az eladások szvsz. Inkáb csak lefelé megy majd a mutató.
24.
24.
Raam989
#22: A kiadók legálisan lopnak a játékosoktól. Stimulus, Project 10$, és most ez.

Számomra lopás az amit csinálnak, lentebb írtam, hogy nálam egy gépen több játékos is van, és egy játékkal többen is játszunk. Családon belül. Nem fogok plusz pénzt fizetni azért, hogy ugyan úgy játszhasson a családom többi tagja is azzal, amit alapvetően kifizettem...
23.
23.
Teuton
#22: Ha egy dolog felér a lopással, akkor én annak is tekintem, függetlenül attól hogy a szeszélyes magyarisztáni jogszabályok hogy vélekednek az adott dologról. Ugye azt is emberek alkotják, szóval az is lehet hibás (akaratlanul vagy pénzért cserébe).

Szerintem egyezzünk ki abban hogy kidobod az alsógatyádat ami a nickemet üvöltözi XD

Sajnos a konzolokon nem működne ugyanaz mint a pc-ken, de warez helyett használtan cserélgetsz, azt is fájlalják a jelek szerint ;)
22.
22.
Netsu
#21: Még jó,hogy a THQ tőlünk semmit nem lopott.. :D Az lehet,hogy ez a módszer felér egy lopással,de a gyakorlatban akkor sem loptak meg egy játékost sem.Ellentétben ezzel,a játékosok mégis meglopják a THQ-t,tehát ebben az esetben igenis bűn ^^ És azt ne mondd,hogy téged már meglopott a THQ,mert akkor meztelenül,a nickedet ordibálva ugrok ki a 2.ról!! :D

Egyébként konzolra működik a multi letöltött játék esetén?
21.
21.
Teuton
#20: Lehet csak én vagyok vele így, de tolvajtól lopni nem bűn számomra. Ha megütik egyik orcámat visszakapja a másikra. Morbid példa, de anno a németeket se tulipánnal ellátott katolikus papok zavarták el. Ha az állam nem tesz semmit az ilyen hülyeségek ellen, akkor majd mi fogunk, és természetesen úgy ahogy nekik fáj, szépen csillogó ártatlan bárányszemek nem hatják meg őket.

És azt ne mondd, hogy nem így gondolom, mert akkor nem tudom mit tegyek XD
20.
20.
Netsu
#19: Jogosnak jogos,de SZERINTEM azért mégsem kellene így éljenezni a lopást.Hiába szemét dolog ez,amit bevezettek,a lopás mindenhogy bűn.A bűnt pedig nem szabad(na) éljenezni.És azt ne mondd,hogy ez nem így van,mert akkor nem tudom,mit mondjak :D
19.
19.
Teuton
#18: warez=elektronikus adatok lopása, fizikai dolgokról szó sincs (hiába lopás mindkettő). És azt ne mondd hogy ezek után nem érzed jogosnak a dolgot, mert akkor nem tudom mit mondjak...
18.
18.
Netsu
#16: Éljen a warez? Remélem egyszer az utcán kipakoltat 5-6 120 kilós kancigány,és akkor majd hirdetheted a hülyeséged! (Ha nem esne le:kipakoltatás=lopás,warez=LOPÁS!)
17.
17.
Krekk
Szééép. Hát ezt is megéltük. Újjabb módon korlátozzák a játékosokat, ezzel is bizonyítva, hogy nem a kiadók vannak a játékosokért, hanem fordítva. Csalódás a köbön. Ezek után viszont tényleg olcsóbb játékokat követelünk és értelmes multit. Mondjuk aki mindent fóliásan vesz, annak ez semmi extraköltséget nem jelent. Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy oylan "könnyedén" lehet majd feloldani a multit mint mondjuk psn uk store-ra pénzt feltölteni? Remélem egyébként, hogy fel lesz tüntetve a játékokon, hogy melyik ilyen kis cseles.
16.
16.
kharami
Éljen a warez ezentúl! Hülye baromok! Ezek után soha nem veszek játékot... elérték! És én is tovább folytatom a csere berét az X360 as gémekkel!
15.
15.
Teuton
Na jól van, mostantól csak Stalker-t veszek, a többiek nem érdemlik meg hogy megvegyem a játékaikat (pedig több mint 10 volt a listámon). Petíciót nem indított még senki?
14.
14.
hakydakillah
UPDATE:

Az EA mégse olyan gonosz, és kapunk 7 nap online trialt tőlük :-)



Gonodoljatok bele, megvettem a "teljes" játékot, amihez a net csak trial, pár dolgot nem sikerült rátenni, ezért majd jönnek a DLC-k.. király...

Amúgy az EA már most kétszer annyit kér, mint a THQ az UFC online-ért. El se merem képzelni, hogy az olyanok, mint a Call of duty, mennyibe fognak fájni...
13.
13.
tjames
#9: Azért ez nem így van ám. Mert ha pl megveszel egy zene CD-t, akkor CSAK a CD-t vetted meg, nem a számok jogát.

Ugyanez van programok esetén is. Megvetted, játszhatsz vele, de nem kereskedhetsz vele, mert a jogok nem a tiédek.

Ám mégis a Q anyjukat különben.

Jó volt valakinek a használtauós példéja. Én eztán is el fogom adni a játékaimat használta, és venni is így fogom.

Ez szerintem NEM warez.

Úgyhogy dugják fel maguknak.....és nyitva húzzák ki!
12.
12.
hakydakillah
Ezen a cégek már rég megállapodhattak... Hisz az UFC már torrent oldalak fenn is van...

Csak a Blur-on ne legyen zár, azzal elleszek én a Gears of War 3ig :-)
11.
11.
pepsus
2: allt 2 konzol 1 acc alatt van es ez a aktivalas az accodhoz fog kötödni azaz mind 2 gepröl fogod tudni tolni gond nelkul
10.
10.
Raam989
Nem lehet valahol ez ellen valami petíciót indítani?
9.
9.
Pukhi-zik
Nem teljesen értem, ezt hogyan lehet megtenni. Ha megveszek valamit , az az enyém. 100%-ban. Ha ezt eladom, akkor már az értéke nem is 100% lesz? Hisz az enyém volt az utolsó karakterig..

WTF??



Kiváncsi leszek, h EUban ezt hogyan oldják meg..
8.
8.
Raam989
Ezt a kibaszott faszságot már!

Ha én megveszem a játékot és az én profilommal nyomom online, akkor mondjuk az öcsém vagy a barátnőm, akinek külön profilja van, már nem fog tudni vele játszani, max ha fizetnek érte? Ezt mégis hogy a rákos anyjukba gondolták? Családon belül ne kelljen már 2x 3x kifizetnünk ugyan azt...

Nagyon el vannak ezek tévedve...
7.
7.
p.balou
ÓÓÓ hogy aza.....Édasanyjukat!!!!!!Sztem nincs olyan ember a világon aki nem warezolt volna egyszer sem!Vannak olyanok akik napiszinten csinálják...de a többség mégis az aki évente 1x2x.Az meg hogyha megveszek egy játékot még fizessek érte is meg a multiáért az meg a teteje.Backuphatjátok kedves kiadó barátaim! :):D A Gamer társadalom sztem 80-85 százaléka játszott már warez vagy használt játékkal. De szerintem ezzel a gondolattal nem csak én vagyok így,szerintem az összes kommentelő egyetért velem, igaz? :)

dE k...ára felba..ott!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...