Namco: olcsóbb, de rövidebb játékok kellenek

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 21.
  • Hír
Link másolása
A Namco Bandai alelnöke, Olivier Comte szerint a játékok túl drágák, a jövőben más utat kell járniuk a kiadóknak. Ő egy nagy kupaktanács összeülését szorgalmazza.
A Namco Bandai alelnöke, Olivier Comte szerint a játékok túl drágák, a jövőben más utat kell járniuk a kiadóknak. Ő egy nagy kupaktanács összeülését szorgalmazza.

"Úgy érzem, a világ nagy játékcégeinek össze kellene ülniük és meg kellene vitatniuk az iparág jövőjét" - mondta Comte, akinek meggyőződése, hogy a jövőben változtatni kell a játékok árán. "A bolti ár és a fejlesztés költségeinek különbsége mellett a standard 40 fontos (60 dolláros, 60 eurós) ár  nekünk megfelel, de a vásárlóknak ez sok."

"Szeptembertől decemberig hetente három blockbuster cím jelenik meg, a játékosok nem győzik megvenni mindet" - hangzik az úriember érve amellett, hogy meg kellene vágni az árcédulát, persze mindezt nem büntetlenül, Comte egy új üzleti modell bevezetését szeretné: kerüljön fele annyiba a dobozos játék, viszont ne 10-15 óra, hanem 5 óra hosszú legyen a játékidő, aki pedig további újdonságokat szeretne, vegyen DLC-ket.

Tényleg ez lenne a jövő?
45.
45.
vytros
Szerintem nyugodtan állíthatjuk, hogy ennél nagyobb állatságot nehéz hallani :P
44.
44.
Mathia$
43.
43.
Ányy
Azt is bevezethetnék, hogy nem 1:1-ben váltják a dollárt az euróval, mert nem kevés plussz pénzt gombolnak le így rólunk....
42.
42.
klemid
Azzal elkéstek mert már most 5 órás egy játék, még is ugyan annyiba kerül... Régebben akár 20 óra is volt egy játék ugyan ien áron.
41.
41.
X360_FaNbOy
#41: az is bőven befér egy hétvégébe...de az már jó..mert ha nem annyira tettszik a játék, akkor is még végigjátszod, viszont ha előre tudod h kb. 20 óra körül van akk nembiztos, hogy végigjátszod..
40.
40.
Micro Face
10- 15 óra játékidő is kevés nekem. 1 hét alatt kiviszem a játékot.

Hosszabb játékidő kéne.
39.
39.
Pukhi-zik
Nem teljesen mindegy? igyis ugyis lehuznak..
38.
38.
ACDC 4ever
a sírba tesznek már ezekkel a DLC-kkel
37.
37.
Exlaci
Így is elég rövidek a játékok.
36.
36.
Spider925
#33 ott a pont

mellesleg így se fogják megvenni a játékokat.

mert így meg az lesz,hogy hűű csak 5000 Ft a 12000 helyett... hűű csak a játékidő fele annyi mint azelőtt...

ép ezért a kevesebb játékidőt, nem éri megvenni ennyiért.
35.
35.
oppenheimer
34.
34.
Gyurez
Mi lenne, ha ugyanennyi be kerülnének, és hosszabbak lennének?
33.
33.
triplet
És egy játékhoz kijön mondjuk 6 DLC és megint ott vagyunk mint ha kifizettünk volna 12000 forintot-.-



Értelmes dolog. Miért kell ilyen pénzéhesnek lenni?
32.
32.
fegaa
Ez az ötletet átgondolhatá a filmipar is. Legyen egy film 20 perces, akit meg érdekel a végkifejlet az vehetne mégegy mozijegyet egy késöbbi időpontra. Vagy a zeneipar. A refrént külön kellene megvenni egy dalhoz. Vagy mondjuk aki kitalálta ezt a baromságot na az ő nemi élete: előjáték megvolt, aztán majd valamikor jöhet a csúcspont. Természetesen ha fizet érte.
31.
31.
fegaa
A mostani nagy átlagnál rövidebb? Tehát lesz főcím, aztán 10 perc játék, aztán végecím, plusz 1000 dlc, amiért természetesen újra fizetni kell? Inkább nem írom le, hogy mit gondolok erről, meg a jó édesanyjukról....
30.
30.
Giga0509
#28: Én is azt néztem.Nem tudom mi ez,de azt tudom hogy jön Európába a cuccos.
29.
29.
AmreyP
Nézzétek 21 vagyok...kezdtem 4.86 Pc majd P4,most Ps3 van.Probálom követni dolgokat de ez egyre jobban nem tetszik..hiába szebb a grafika és erösebbek hardverek.Maga az egész játékélmény egyre kevesebb mert dlc miatt rövidebbek játékok és a pénz miatt csak bevált cimeket mernek kiadni és sokszoros ismétlésekkel kis változtatásokkal.Használtjáték miatt akarják szivatni népet,másolásvédelem és stb amik tönkreteszik ezt az egészet.Ha igy halad nem hiszem hogy megveszem következö konzolt,mert részemröl elég lesz ebböl hogy minden csak a pénz és a játék lényege a szórakozás elveszik......
28.
28.
Maxxer
#27: bal oldalsávon ,mieza Coming jún 17? :O Csak nem akkor inditják?

Vagyezmégcsak béta lesz?
27.
27.
Giga0509
#24: Jaja,szerintem is az OnLive-ra gondolsz.



http://www.onlive.com/
25.
25.
Ryukian
Hát.... Mit is lehetne erre mondani? Nekem első körben az jut eszembe, hogy aki nem tud beszerezni DLC-t, az jár a lehető legrosszabbul, hisz sok pénz egy rövid játékra. Miért tudják csak simán, mezeileg lecsökkenti a hosszú, teljes, DLC-t nem igénylő játékok árait?
23.
23.
HomoLudens
Ez a mai nap hülyesége. Ha már megvan a motor meg minden akkor már ne a pályákon sporoljanak (persze annek az a lényege hogy fizetős dlc ben megveheted a többit).

Másik oldalról meg már így is sok játék nagyon rövid.
22.
22.
Batri
#19: akarod mondani Bandai, a Namco-nak köze sincs az animekhez.



ON: amig a Blizzard nem tér át erre az üzletpolitikára, addig magasról teszek rá. Azt csinálnak a pénzlehúzó cégek, amit akarnak...
21.
21.
Maxxer
#20: Hátigen, De tényleg most mivel tudsz több száz órákat elütni ,ha nem a R* játékokkal ,vagy egyéb MMO-k.-al.

Tudom Cod ,de azt már nem tekintem játéknak.. DLc.-znek itt összevissza a kiadók..

Pár ilyen hülye ötlet ,aztán komolyan végeztem ezzel az iparral...
20.
20.
X360_FaNbOy
Na ezért bezony még Verbát sem fogok venni, úgyhogy k*rv@ elcsöszik ha ezt töszik. Remélem a Rockstar az hű marad nevéhez és nemfog 5 órás GTA meg más sandbox gamet csiánálni...csak az a baj, hogy kevés az ilyen játékfejlesztő cég...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...