Ne add el a játékodat, és achievementet kapsz!

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Újabban a fejlesztők és a kiadók a kalózoknál már csak a használt játékokat vásárló játékosokat utálják jobban, s változatos módszerekkel próbálják megakadályozni mindezt.
Újabban a fejlesztők és a kiadók a kalózoknál már csak a használt játékokat vásárló játékosokat utálják jobban, s változatos módszerekkel próbálják megakadályozni mindezt.



A Capcom a Lost Planet 2 esetében nem folyamodott drasztikus módszerekhez, egyszerűen csak achievementet illetve trófeát kínál azoknak, akik nem adják el a játékukat.

Amennyiben hat hónappal a vásárlás után is megvan a játékod, Honeymoon Period címszó alatt 20 gamerscore illetve egy bronz trófea üti a markodat a választott platformtól függően. Érdekes próbálkozás ez, talán az utóbbi idők legszimpatikusabb megoldása, noha a konzol órájának átállításával könnyen kijátszható ez is - azután aki akarja, eladhatja a játékot.

Az utóbbi időben több kiadó is hadat üzent a használt játékokkal való kereskedelemnek, a legerősebb döntést talán az Electronic Arts hozta, aki minden online lehetőségtől elvágja azokat, akik nem boltban, újonnan vették meg a játékaikat, majd további 10 dollárt fizettet ki velük a multiért - ez a rendszer a Tiger Woods PGA Tour 11-ben fog először bemutatkozni.
47.
47.
lacafax
Én eddig azt hittem, ha kiadok 8 - 13 ezer ft-ot valamiért akkor az az enyém és azt csinálok vele amit akarok. Rászarok, összetöröm, talán még el is adom. Pénzéhes banda.Éljen soká a használt játék kereskedelem. Az anyjukba.



46.
46.
killi
#44: én is buzi torrentező leszek! Isten a tanúm rá, hogy mindig megvettem MÉREGDRÁGÁN!!!! a játékaikat...

ja és csak egy kis ízelítő, hogy milyen-szinte várost építettek maguknak a nyavajgó szemetek, a mi pénzünkből:

D:< NA EZT FIGYELJÉTEK : http://www.youtube.com/watch?v=wkNmRBp7boA


hhhhhhhhhhhhhhhhHÁNY BILLIÓ DOLLÁRT IS EMLÍT A PALI A VIDEÓBAN???? HOGY MENNYI?????? MIIIIIII???????
45.
45.
killi
#36: Abszolút jól látod a dolgot!!! Az nekik eladott példányszámnak számít!!!,...ezzel a nagyon buta és átlátszó, már-már gyurcsányi ócska trükkel ( "majd további 10 dollárt fizettet ki velük a multiért" ) akarnak további pénzeket lehúzni AZOKTÓL, AKIK GYAKORLATILAG ELTARTJÁK ŐKET!!! VAGYIS TŐLEM, MEG TŐLED ÉS MINDENKITŐL, AKIK MEGVESZIK...PONT AZOKAT SZIVATJÁK MEG, AKIK KIFIZETIK!?!?!?! micsoda gusztustalan tempó ez... Ugyanis bőven bele van kalkulálva az árba a KIS PÖCS torrentezők által okozott kár!!!!
44.
44.
Toopac
Tovább csinálják ezt a gusztustalan fesztivált, visszamegyek warezosnak!!!! Elegem van már ebből az állandó pénz lehúzásból!
43.
43.
killi
...na az elektronik árt! már megint pénzéheskedik..kurva anyjukat a gusztustalan fattyainak...pont a minap mérgelődtem a prosztrít és a krízis című hihetetlenül IGÉNYTELEN bug-os FOS játékukkal kapcsolatban, hogy milyen szarokat csinálnak és csak a pénz mihamarábbi beszedésével törődnek, mi meg pach-eljük szét a kibaszott drága 12.000,ft-os félkészen kiadott szaraikat...KOMOLYAN MONDOM, HOGY NAGYON MÉRGES VAGYOK...EZEKET MEGSZÁLTA AZ ÖRDÖG? VAGY MI?
42.
42.
dajnaelHUN
Jagh és PSre EUS-s verzára 10 font ! a qrva anyjukat! Nem mind1 hogy dollár vagy font ... :S
41.
41.
TOMCAT 84HUN
szerintem a jatekaim.hu a legjob használt játék és csere oldal csak a postai utánvéteket érdemes elkerülni csak szeméjes átvétel ha nem szeretnénk csalodni
40.
40.
Exinor
#39: szivesen:)

Az első játék amit onnan rendeltem az inFamous volt, 15 fontért, 6 nap alatt itt is volt, nálunk meg használtan sem kaptam még 7000 alatt:) (az meg, hogy platinum kiadás vagy sima nem érdekel, a tok nem ér 2-3ezer forintot, szerintem).

Figyeld a hétfőket, mindig van Mega Monday, olyankor 24 órán keresztül bizonyos termékek akciósak, na ott lehet jókat kifogni.
39.
39.
XDannyL
ÁÁÁ

Marha jó kedvem lett :D :D

Egy csomó játék 15 font, ami máshol akár 20-25 is lehet.
38.
38.
XDannyL
#33: Ez a zavvi tényleg marha jó oldal! :)

Mégegyszer köszi! Ha valaki tud hasonló helyet ahol ilyen olcsó, akkor írja le :)
37.
37.
Exinor
#36: Az EA játékok azért szoktak olcsóak lenni, mert maga az EA "hírdeti" meg az akciót, hogy kiárusítsa a régi játékait. Ha a bakira gondolsz (valami elárazás rémlik), akkor nem tudom, még nem volt ennyire aktuális a téma:)
36.
36.
Ilukin
Én egy valamit nemértek szóval légyszi homályosítson fel valaki. Ha a hülyeazértnemvagyok rendel raktárra 5000 darab xyz játékot akkor azt a kiadó 5000 eladott példánynak számolja nem? Hiszen a bolt megveszi a forgalmazótól, majd az ajánlott _FOGYASZTÓI_ áron továbbadja. Emlékezzünk csak amikor a dead space 2 ropi volt a tacskóban mégse lett belőle botrány az ea részéről, gondolom azért mert ezek az áruk már meg lettek véve és az ő dolga mennyiért adja. Remélem valaki aki jártas a témában hozzászól :)
35.
35.
Exinor
#34: az is jó, de 3 font a posta, igaz ők ajánlottan küldik és időben itt van (zavvin meg huton előfordul, hogy a 10 munkanap 1 hónap lesz, vagy felszívódnak a cuccok a postán, de egy levél és küldenek másikat), minden forint számít:)
34.
34.
XDannyL
#33: Húú szuper köszííí :)

A küföldi oldalakról jut eszembe: game.co.uk
33.
33.
Exinor
#32: ajánlom ezeket a külföldi oldalakat: zavvi.co.uk , thehut.co.uk most pl az Uncharted 2 platinum kiadás 15 font + 1 font postaköltség 4960 ft.

Még ott van lehetőségnek a jatekaim.hu én itt szoktam cserélgetni. Hazai boltok meg Platinumshop, Gamecity, meg van itt egy 2 utcára de nem jut eszembe a neve, viszont az eladó nagy arc:D
32.
32.
XDannyL
#31: Én is ugyan ezt csinálom.

Hol szoktad venni?

Én 2 jó helyet isemerek: Űberkonzol és ConsoleCorner ;)
31.
31.
szambotomi
ha újan 7-8 ezer ft lenne egy játék ára, akkor minden gond nélkül megjelenés napján venném meg azokat amik érdekelnek. de így h 12-13 ezer, inkább várok, h olcsób legyen, és természetesen használtan veszem meg.
30.
30.
Raziel 88
Vigyék le a gamek árait és meg van oldva a probléma. Olcsóbban sokkal többen vennék a játékokat.
29.
29.
Maxxer
Normális játékot csináljanak amit nemakarok Eladni..........komolyan ,annyi hülye hír van az útóbbi 1hétben ,mint máskor egész évben...
28.
28.
XDannyL
Na várjatok... Honnét tudják, hogy használt vagy új a játékom???
27.
27.
Exinor
#25: Ha valahogy megoldják, hogy ne lehessen használt játékkal üzletelni, akkor nálam azt érik el, hogy a következő generációban a warezgépet fogom választani.
26.
26.
Roger Ramjet
A legjobb megoldás az lenne, ha azt a rendszert alkalmaznák, amit a videotékáknál. Egy játékcserénél jogdíjat fizetnének a kiadónak, csak ez sajnos sok kis boltnál lehetetlen.
25.
25.
Roger Ramjet
Ezzel csak azt érik el, hogy akik eddig még megvették használtan az eredetit, mert nem volt pénzük az újra, ezentúl nem fognak eredetit venni. Emiatt, aki nem tudja eladni a használt játékát nem lesz pénze egy másik új játékra. Csak saját magukat szívatják!
24.
24.
Exinor
#23: Vicces, de van. Nem egyszer volt, hogy játékcserénél megkérdezték tőlem, hogy hány platinum trófeák van, meg, hogy a játékból amit éppen kap milyen nehéz kiszedni... és még rám néztek furcsán amikor mondtam, hogy engem nem igazán érdekel, meg megvoltam eddig is nélkülük.
23.
23.
doomSbloom
van, akit komolyan érdekelnek ezek a szar pontok?:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...