Rock Band 3: hivatalosan is bejelentve

Dacára annak, hogy biztosra volt vehető a Rock Band 3 fejlesztése, a Harmonix ma hivatalosan is bejelentette népszerű ritmusjátékuk folytatását.
Dacára annak, hogy biztosra volt vehető a Rock Band 3 fejlesztése, a Harmonix ma hivatalosan is bejelentette népszerű ritmusjátékuk folytatását. Az MTV Games nem várt az E3-ra a formális nyilatkozattal, az USA Today napilapban megszellőztették az első konkrét részleteket. Az már bizonyos, hogy az alap hangszer-szetten kívül billentyűs kiegészítővel érkezik a csomag, a specifikációira csak most derült fény. E szerint 25 gombos, teljes mértékben működőképes MIDI billentyűt kapunk majd a játékhoz, így barátainkkal alkotott formációnkkal új vizekre evezhetünk.


A továbbfejlesztett funkciók és a duplájára nőtt számlista még csak a kezdet, erre hívta fel a figyelmet Sylvain Dubrofsky, a Harmonix vezető designere. Jobb történeti szálat ígérnek, az egész játék lényegében a te fiktív zenekarod életét mutatja majd be, próbákkal és a mindent elsöprő showműsorokkal. Az egész karrier mód ösztönzi majd a játékost a jobb teljesítményre. Ha netán olyan szám kerül be koncerteken a repertoárba, amely valamilyen módon nem fekszik a játékosnak, átugorhatja a dalokat úgy, hogy nem szakítja meg a folyamatban lévő nótákat. Ezentúl indulhatunk turnékra is a világ minden tájára, heteket nyomhatunk le egy kisbuszba zsúfolódva, hatalmas bulikat csaphatunk idegen országok rajongóinak. Átalakult a dal-szűrő rendszer is, körülbelül 2000 számot fog tartalmazni a játék, és persze a letölthető tartalmakat is erőltethetjük majd. A szűrő segítségével igen rövid idő alatt összeállíthatjuk számlistánkat úgy, hogy pl. csak a nyolcvanas évek metáljaiból szeretnénk válogatni.

A Rock Band Pro segítségével az alapoktól kezdve elsajátíthatjuk a különböző hangszerek (gitár, dob, billentyűsök) csínját-bínját, az új gitár kontrollerekkel pedig már elfelejthetjük a gombnyomkodást, hiszen igazi húros hangszereken játszhatunk, sokkal közelebb járva ezzel a valósághoz. A dob három új cintányérral egészül ki, sokkal több lehetőséghez juttatva ezzel a dobost. A Profi játékosoknak természetesen több mindenre kell figyelniük, ám a casualok is megtalálják számításaikat az arcade játékmódban.

Az E3-on már ki lesz állítva a Rock Band 3 teljes funkcionalitásában, a végleges verzió pedig az év végén jelenhet meg.
2 komment - szólj hozzá!