E3 2010: Sony konferencia LIVEBLOG

Az E3-as konferenciák nagyágyúja mindig is a Sony volt, egészen a Ken Kutaragi-féle előadásoktól Jack Trettonig. Nézd velünk élőben a 2010-es bemutatót!
22:51 - Úgy néz ki, ennyi volt. Ez sem ütött sokkal nagyobbat, mint a Microsoft, de itt azért kaptunk az arcunkba néhány keményen odarakós bejelentést: azt hiszem David Jaffe korábbi nyilatkozatai alapján senki nem számított a Twisted Metalra, de arra meg pláne nem, hogy Gabe Newell a Sony színpadon mutatja meg először a Portal 2-t, és láttunk egy igazán meggyőző Move játékot is. A legfontosabb pedig természetesen, hogy megvan végre a Gran Turismo 5 megjelenési dátuma!


22:48 - Új játékmód: Nuke, ahol állítólag a stratégia és a skill kerül előtérbe, a zúzással ellentétben. Két hatalmas szobor jelképezi a két szembenálló frakciót, melyek a pálya fölött lebegnek. Kicsit capture the flag jelleggel át kell venni az irányítást a pályák elhelyezett rakétekilővő felett, s azzal kinyírni az ellenfél szobrát.


22:45 - Éppen a klasszikus deatchmatchből láthatunk bemutatót. Óriási a káosz, minden járműnek különböző fegyverei vannak, s persze a klasszikus Twisted Metal őrület és humor visszatér az egyjátékos üzemmódban is.


22:43
- Tretton szerint az utolsó meglepetés jön. Fergeteges, élőszereplős bemutató, természetesen az anyag nem más, mint a TWISTED METAL, és persze maga a mester, DAVID JAFFE a színpadon.


22:41 - Jön az inFamous 2 kedvcsináló. A teljesen megújított főhőst már láttuk korábban, az új város pedig nagyon jól néz ki.


22:40 - MEGVAN A DÁTUM: NOVEMBER 2!

22:38 -
Jön a Gran Turismo 5 bemutató. Túl sokat nem tesz hozzá ahhoz, amit eddig láttunk. Az autók és a környezet soha nem látott részletességűek, a Polyphony pedig mindig is a hangulat mestere volt.


22:34 - Újra montázs a konzolra érkező címekből: SOCOM 4, Killzone 3, Madden 11, The Fight, The Shoot, EyePet, Heroes on the Move, Gran Turismo 5, Motorstorm: Apocalypse, Marvel vs. Capcom, Castlevania, Dead Nation, Sorcery, Sly Collection, Tron Evolution.22:31 -
A Mafia 2 elsőnapos PS3-exkluzív tartalommal érkezik, az Assassin's Creed: Brotherhood többjátékos bétatesztje pedig kizárólag a Sony konzolján lesz elérhető ősszel.


22:29 -
A Square Enix ezerrel dolgozik a Final Fantasy XIV-en, bemutató jön. Le sem tagadhatná, melyik sorozat tagja, s hogy kik fejlesztik, minden FF-es tulajdonság megvan benne. Ebből sem láttunk túlzottan sok mindent mondjuk.


22:28 -
A Portal 2 először mozgásban. Láthatjuk a félelmetesen hangulatos lerombolt környezetet, és persze hallhatjuk GLADOS ismerős hangját. Rövid volt, de így is hatalmas ujjongást váltott ki a közönségből.


22:26 - Mekkora meglepetés. GABE NEWELL A SZÍNPADON!
A nem túl sovány úriember most teszi először tiszteletét egy konzolgyártó bemutatóján. Bejelenti a Portal 2 PS3-as verzióját.


22:25 -
Tényleg ezerszer pörgősebb és akciódúsabb a játék, mint eddig, de őszintén, már így is eleget mutattak belőle az E3 alatt, most már inkább jöjjön valami új, exkluzív bejelentés.

22:24 - Exkluzív Dead Space 2 csomag: Dead Space első része + a Dead Space: Extraction Move-ra hangolt változata és a DS2 egyben, kizárólag PS3-ra.

22:22 -
Jön a Dead Space 2. A tegnapi EA-s bemutató folytatását fogjuk látni, ha emlékeztek az kissé veszélyesen ért véget. Emberünk túléli a vákuum veszélyeit, de a marha nagy dög még mindig nem hagyja békén, úgyhogy pofán lövi párszor. Meg még párszor utána.


22:21 -
Különleges kiadás a PS3-ra, mely tartalmazza a HD-ra ültetett MOH: Frontlines játékot is, így két anyagot kapunk egy áráért.

22:19 -
Humorbonbon a szakállával kapcsolatban azért elsül. Az egyik új multiplayer pályát láthatjuk, ezt elvileg nem mutatták még korábban. Az afganisztáni környezet lenyűgözően részletes, a hangulat pedig a Modern Warfare és a Bad Company 2 kombinációja.


22:16 -
A Medal of Honor exkluzív tartalmakat kap a PS3-on. Egy csúnya, szakállas bácsi fogja mindjárt elmondani, hogy pontosan ez mit jelent. A fejlesztés során együtt dolgoztak a hadsereggel és néhány veteránnal is. Most pedig bemutatják az egyik új karaktert.


22:15 -
Az Electonic Arts eléggé benne van a Sony hátsójában, ezt már láttuk tegnap is. Jön John Schappert az EA-től.


22:13 -
Itt a sokat pletykált Playstation Plus bejelentés. Ez egy előfizetős szolgáltatás, melyen keresztül rengeteg tartalmaz ígérnek a Sony stúdióitól és partnereitől. Korai demóletöltések, béta invitációk és hasonlók járnak hozzá. Egy éves előfizetés ára 49,99$, három hónapért 17,99$-et kérnek el.

22:10 -
Néhány arcot lehívtak a céghez, és leültették őket a játék elő, hogy megnézzék, 24 óra alatt milyen játékokat tudnak csinálni, teljesen a nulláról. A platformerektől, a stratégián és shootereken át mindenféle kijött. Az LPB2 még jobb, még kreatívabb és még ötletesebb, mint az elődje.

22:06 -
A LittleBigPlanet 2 még tovább megy az alkotás és a megosztás útján. Szinte bármilyen kis játékot létrehozhatunk a játékon belül.22:04 - A
LittleBigPlanet és a ModNation Racers fejlesztőit felvásárolta a Sony. Jön a LittleBigPlanet 2 bemutató.

22:02 -
Jackie T egy kis fejtágítást tart arról, mennyire kibővültek a PS Network lehetőségei, és hogy a PS3 tulajon elég nagy része használja már a szolgáltatást. Jön a The Tester néven futó reality show-juk második évada, kibővítik a videós szolgáltatásokat Kanadára, meg még hasonló érdektelen dolgokról beszél a Sony elnök.


21:59 -
Csak egy rövid teaser volt, de a szokásos GoW hangulat persze a helyén van. De jön még PSP-re a Tron, az Ace Combat, s a UFC Unleashed is. Decemberig 70 új anyag érkezik a kézikonzolra, most ezekből látunk egy laza montázst.21:57 - Invizimals: új játék, mely a PSP kamerát használja majd. Természetesen jön a God of War: Ghost of Sparta is a Chains of Olympus fejlesztőitől. Itt is van az előzetes.

21:56 -
Erről a reklámkampányról már beszéltek korábban. Mindegyiknek ez a Marcus gyerek lesz a főszereplője, akit Kevin Butler bérel fel, hogy elmondja a fiatal generációnak, miért olyan zsír ez a PSP dolog.


21:53 -
Áttértünk a PSP-re. Ez nem jelent sok jót, hol maradnak a nagy PS3 bejelentések? Tretton hatalmas PSP kampányról beszél, melyet a jövő héttől indítanak. Ezek szerint tehát egyelőre nem készül a PSP2. Ez lehet, hogy ebben a formában kicsit kevés lesz a Nintendo 3DS-sel szemben.

21:50 -
Egy montázst láthatunk a Move-kompatibilis játékokról. Heavy Rain, Resi 5, SOCOM 4, Tron, lesz itt minden.


21:47 -
Szeptember 15-én jelenik meg a Move, eléggé olcsó, 49,99$ dolláros áron, a Motion Controller még extra 29,99$, a kamerás-Move-os csomag pedig 99,99$. (ha jól látom, akkor szintén Motion Controller nélkül) Az egész mindenség egy PS3-mal együtt pedig 399,99$.


21:46 - Kevin Butler hatalmas ujjongás közepette elhagyja a színpadot.


21:44 - Még, még, még egy kicsit Mr. Butlerből. Ez a pár perc magában nagyobb élmény volt, mint az egész Microsoft konferencia. Szegények biztos fogják a fejüket.21:43 - KEVIN BUTLER A SZÍNPADON! VÉGRE! Vagy mondhatnánk, hogy Jerry Lambert? Mindegy, mivel a Playstation-főnök karakterében van jelen, maradjunk inkább Butlernél, úgyis azt szoktuk meg. Hatalmas a hangulat, szállingóznak a poénok. Ez az ember egy zseni.


21:42 - A Sony lepacsizott a Coca-Colával, így az év későbbi részében majd a kólásüvegek hátulján láthatjuk viszont a Playstationt és a Move-ot.

21:40 -
Szintén új játék, teljesen a Move-ra szabva: Heroes on the Move. A Playstation nagy játékhősei egyben: Ratchet, Jak, Clank, Dexter és a többiek egy anyagba összegyúrva.


21:37 -
Bárhogy forgathatja az ütőt, tényleg nem csak előre letárolt, nagyjábóli animációkat kapunk, hanem a karakter teljesen leköveti a mozgást. Emberünk próbál közelebb jutni a lyukhoz, lassan sikerül is neki, majd el is húz a színpadról.


21:34 -
Sportjátékok jönnek. Az EA Sports fejese a színpadon, hogy megmutassa, hogyan fogja a Move megváltoztatni a sportcuccokat. Először az újgenerációs Tiger Wood's PGA-t mutatja, ismét látni, hogy a Move azonnal, pontosan és egy az egyben követi le a mozgást. Olyan, mint a Wii, csak jobb, meg HD.


21:32 - Egy húzással tűzfalat varázsolhatunk, néhány Harry Potteres mozdulattal pedig visszaszerkeszthetjük a széthullott híd darabjait. Most éppen egy hatalmas rusnya szörny ront rá főhősünkre, és vége a bemutatónak.

20:30 -
Átváltozhatunk patkánnyá, így elérhetünk olyan helyeket is, amiket azelőtt nem tudtunk. Később más állatokká is átalakulhatunk. A képességek kiválasztása rendkívül természetesnek és intuitívnak tűnik, a játék látványos és meggyőzően fut.


20:27 - Új játékbejelentés: Sorcery, teljesen a Move-ra épül, s rögtön élő bemutatót is látunk belőle. A főhős egy fiatal varázsló. Teljesen pontosan követi emberünk mozgását, s egy laza legyintésre arra varázsol, amerre intünk vele. Nem mindegy, hogy merről és milyen mozgással lövöldözik, minden befolyásolja a varázslatot.20:25 -
A Move nem csak a pontosság miatt lesz jobb, mint a konkurencia, hanem azért, mert pl. vannak rajta gombok is -legalábbis Kevin Butler szerint. Meg kombinálhatják a 3D-vel is. Néhány játékból rárakják majd a Blu-ray lemezre a Move-os és a nem Move-os változatot.


20:24 -
A PS Eye kamera, és a Move-ba épített érzékelők segítségével érik el a sosem látott pontosságot. Most néhány fejlesztő beszél arról, miért lesz nagyon jó nekik, amiért Move-ra fejlesztenek.


20:22 -
Rátérünk a Move-ra. Peter Dille a színpadon, ő fog beszélni az eszközről. A PS3 mindössze négy éves, de máris olyan területeken diktálja az ipart, mint a mozgásérzékelés, és a 3D. A Move segítségével persze jó sok casual játékot fognak csinálni, de a pontosság segítségével a hardcore gamerek igényeit is ki szeretnék elégíteni.


21:20 -
Tizenöt éves a Playstation márka, a PS2 pedig 10 éves, és még mindig a második legnépszerűbb játékkonzol, az eladásai továbbra is rohamosan nőnek Dél-Amerikában. Azonban egyre többen váltanak PS3-ra, hogy kihasználhassák az online lehetőségeket, a Blu-ray lejátszást, és a többi extra szolgáltatást.


21:15 -
Sony demó jön, mindarról, ami a 3D-s tévék és a PS3 segítségével elérhetővé válnak. Kicsit meg kell nyomniuk a Braviát, mert mostanában nem fogy olyan jól, mint eddig.


21:14 -
Jön a Sly Collection, szintén 3D-ben, meg persze a Motorstorm is. De a legfontosabb természetesen, a Gran Turismo 5, teljes 3D-ben, de jön a Mortal Kombat, a Ghost Recon, a Tron Evolution is, mind-mind teljesen a harmadik dimenzióban.


21:12 -
Hatalmas éljenzés a lenyűgöző bemutató után. A Killzone 3 jövő februárban jelenik meg, s természetesen PS3-exkluzív. Teljesen kompatibilis lesz a Move-val is, úgyhogy a 3D és a mozgásérzékelés kombinálásával egy egészen új játékélményt kapunk.


21:07 -
Elkezdődött a Killzone 3 bemutató. A grafika láthatóan még 3D-ben is brutális maradt, az élmény pedig elképesztő, csak a framerate-en javítsanak még majd kicsit, bár a megjelenésig még úgyis sok idő van hátra. A játékmenetből már korábban láttunk hosszú videókat, sok újdonságot azokhoz képest nem mutat. Hatalmas látótávolság, félelmetesen király jetpack akció.


21:05 -
Jön a Killzone 3 3D-ben, hatalmas éljenzés. Az egész játékot a 3D-s élményre építették fel, s most egy olyan trailert mutatnak az egyjátékos kampányból, amitől le fogjuk tenni az arcunkat.


21:04 - A Sony diktálja az ipart a Blu-rayjel, és most ugyanezt szeretnék elérni a 3D-vel is, amihez a PS3 egy tökéletes eszköz. A Sony Bravia 3D tévéi már úton vannak a kereskedőkhöz, így tökéletes párt alkotnak a 3D-engedélyezett PS3-mal.

21:02 - A PS3 nem csak játékokban kiemelkedő, hanem ahogyan egy központi családi szórakoztató-központtá vált a nappaliban. Most pedig jön régi barátunk, Kaz Hirai, az SCEA elnöke.


21:00 - Másodpercre pontosan kezdünk. Jack Tretton, a Sony elnöke a színpadon. Úgy néz ki mégsem lesz Kevin Butler ma este, de azért még reménykedünk. Tretton szokás szerint kis fényezéssel kezdi a műsort, visszatekint az elmúlt évre, és elégedett azzal, hogy négy év alatt milyen szép utat járt be a PS3, és milyen exkluzívok jöttek rá.


20:58
- Elkezdődött a montázs, lassan kezdünk. Jó előjel, hogy Kevin Butler már feltűnt egy pillanatra a reklámfilmben.
470 komment - szólj hozzá!