HWSW: Újabb razzia: bukott az nCore

  • Írta: fojesz
  • 2010. június 16.
  • Hardver
Link másolása
Egyes nem hivatalos információk szerint hazánk egyik legnagyobb szerverlefoglalása zajlott le délután. Akár 60-100 gépet is érinthetett az akció, írja a HWSW.
Egyes nem hivatalos információk szerint hazánk egyik legnagyobb szerverlefoglalása zajlott le délután. Akár 60-100 gépet is érinthetett az akció, írja a HWSW.

Első ránézésre ezúttal a razzia kifejezetten a hazai torrentvilágot érintette, s a legnagyobbnak mondott hazai oldal, az nCore mellett több kisebb tracker is elérhetetlenné vált. Információink szerint a hatóságok nem magukra a tracker oldalakra vadásztak, hanem az úgynevezett seed-szerverek voltak a célpontban. A seed-szerverek olyan gépek, amelyek lehetővé teszik, a  fájlcserélők felhasználói ne saját otthoni számítógépükön keresztül osszanak meg fájlokat, hanem egy webes kliensen keresztül érnek el egy távoli szerveren lévő Bittorrent-klienst, ami elvégzi helyettük a "piszkos munkát".

Érdekel, kiket érintett még a razzia?
Olvasd el a HWSW cikkét!
110.
110.
izomhod
#100: én is egyet értek #104-el és #109-el. csak annyit tennék hozzá hogy vagy mint az előttem említett gazdag naiv **** vagy vagy csak azért örülsz neki mert te nem kerültél fel... én például szinte halálomon vagyok hogy megszűnt mivel én nem tehetem meg hogy minden filmet megnézzek a moziba és kivárni azt a 2 évet (némelyiknél) mire kijön dvd-n az meg egy örökké valóság... nem értem hogy hogy örülhet neki valaki mikor több tíz ezer ember van ugyan úgy mint én hogy most megszűnt az egyetlen oldal ahonnan normális sebességgel jó minőségű dolgokat tölthet le. mondjuk nem akarok többet írni mert szerintem már túltárgyaltuk a témát és én most inkább nem azzal foglalkozok hogy egy szerencsétlen szellemi nyom0roncnak írogassak aki sztem meg se nézi. csak annyit írok a végére hogy bátyámmal kiégtünk mikor megtudtuk hogy nincs többé nCore :( és ekkor mondtuk egyszerre hogy fck the police.
109.
109.
CJgabor
#100: egyet értek #104-el. örülj a fejednek, gondolom te egy kis gazdag piszok vagy, aki bármit megengedhet magának és nincs szüksége torrentre. nekem meg van a Bad Company 2 de megkarcolódott, és nem tudom ujratelepíteni (pedig kell mert uj a windows) és torrentről akarom letölteni, hogy működjön, mert nem veszem meg mégegyszer. ed most már nem tom letölteni a legggyorsabb helyről, mert elkapták-.-'
108.
108.
CJgabor
igen, ezt hallottam, h az nCore lebukott. elég kár :( habár nem voltam fent rajta :D
107.
107.
dave280
A BeLoad meg nem szunt meg. Kerem szepen aki megteheti kuldjon nekem BeLoad meghivot.

Cserebe pedig Bithorlo meghivot kuldok, ha csoda modon visszaallna...
106.
106.
huszti
a 2012es világvége első jele :S
105.
105.
petimanus
Bármilyen jó torrentoldal ajánlás, meghívás érdekelne! Természetesen PM-ben várnám.
103.
103.
Circa001
Tud valaki küldeni meghívót egy jó torrent oldalra? Aki tud az kérem PM-ben jelezze! (Beload lenne a legjobb, de más is érdekel)
102.
102.
Ecneb
Amondó vagy, hogy ha a kisembereknek nem lennének gondjai, akkor nem lenne semmi ehhez hasonló bűzözés a világon!
101.
101.
suti100
Azért foglalkoznak inkább ezzel, a lopások, gyilkosságok helyett, mert ez a multiknak árt. A kis embert meg ki nem szarja le? Ilyen egyszerű.
99.
99.
Adesz04
Hát ahogy az előttem szóló is írta, a rendőrök mindent csinálnak csak a dolgukat nem.
98.
98.
Sheodon
#96-os válaszát még azzal kiegészíteném, hogy a rendőrök most kb. arra álltak rá, hogy felszámolják a számítógépes bűnözést, illetve hogy biztonság legyen a közutakon. De még ezt is képtelenek jól csinálni, ugyanis irreális összegeket rónak ki büntetés gyanánt irreális szabályok közepette. Vicc, hogy ugyanúgy 2,5 évet kap egy nemi erőszakos, és az az ittas sofőr, akinek első vétsége ez, csak nem tudta kifizetni a bírságot.



Alapjaiban kéne ezt megreformálni.



A hírre pedig annyit, hogy az nCore-on pont nem volt accountom, de egy haverom aki napi szinten járt oda és ott töltötte le a megfelelő dolgokat nagyon sajnálja hogy megszűnt az oldal, pontosan azért, mert megbízható volt és mindig azt kapta, amit letöltött (nem fake volt). Ráadásul őt még ismerem is annyira, hogy ha itthon lehetne kapni, és/vagy megfizethető áron lennének a cuccok, akkor lenne 1-2 amit megvenne. De nem... Így persze hogy kénytelen az ember letölteni.
97.
97.
Dagobert_bácsi
akkor ezért nem jön hát be az oldal! remélem nem szűnik meg!
96.
96.
Ecneb
Egyedül azt nem értem, hogy a rendőrök miért nem a dolgukat végzik! Np mint nap van emberülés, nemi erőszak, lopás és sorolhatnám estig, de a rendőrök mindig az olyanokra mennek rá, akik szinte semmit nem csináltak. Rendben van, játék, vagy film vagy akármi elkerül nem hivatalosan másokhoz és akkor az illető megnézi, meghallgatja, végigviszi...és utána mi lesz? Éli tovább a kis életét. De egy nemi erőszakot elkövető nem áll le amíg el nem fogják, egy rabló szintén nem és egy gyilkos is újra gyilkolni fog.

Nem tudják már a rendőrök sem, hogy mit kéne tenni és ez rosszabb mint az össze bűnözési forma a világon vagy legalábbis az országban...
94.
94.
sunstreaker
és pont a legnagyobbakat..., fölbasz
93.
93.
Menthix
Úgy ahogy van leszophat az egész BRFK meg a hazai "rendőrség" színe java!

Nem tudják a fontossági sorrendet basszameg!!!
92.
92.
Scoo
#91: Kösz az infókat.
91.
91.
SyriusCS
#69. sunstreaker tegnap, 11:42:

ez a valaki köpött hülyeség... bárki megnézheti, hogy az adott oldal milyen ip-ről van (max ugye proxy szervert talál..), így a rendörség is. Akkor mit kell köpni? Semmit...



#84. Scoo ma, 07:38:

Külföldről nem tudják vinni a gépet, max ha ottani hatóság felfigyel rá. Egyébként egyszerű a magyarázat miért magyarországon voltak hosztolva: olcsóbb... külföldön kb 50-80eft/hó.. ami itthon 20eft/hó stb....



#85. sittes79 ma, 07:44:

Makit vitték...



#90 Scoo ma, 09:09:

Vittek seedergépeket.. Elvileg 20 gép volt torrentoldal alatt (Itt számoljunk 2 db 500 GB-os HDD-vel, az akkor 20 TB), volt 30 seeder gép, ezekbe nagyjából 15-16 TB-nak kellett volna lenni (természetesen /szerver).. aminek az esélye 0. Amugy meg, szét se szedték a gépeket, de már mondták, hogy hány TB.. Szokásos hasraütésszerű...
90.
90.
Scoo
#88: Tudom. Ezért furcsálom, hogy bejelentik, hogy 500 terra illegális anyagra bukkantak 50 szerveren. Most vagy csak nem torrent szerverek buktak be, vagy botor módon voltak rajta illegális cuccok is. Szerintem elvileg, ha csak a torrent file van fent, akkor nem követ el tényleges bűnt, bár jogilag ez elég bonyolult, mivel segédkezik a megosztásban. Mindenestre egy svájci ügyvéd röhögve megnyerné az ügyet.

#86: milyen másik foglalás? Én csak a szerdai akcióról tudok.
89.
89.
Elzé
ez olyan mintha a globalizációt próbálnák megállítani.

Ha megnézitek a cikkben lévő grafikont za adatforgalom rövid időn belül újra emelkedni kezdett......biztos nem a vicces emailek miatt.



Röhejes, hogy azért aggódik a rendőrség, hogy az aránytalanul túlfizetett színészek és zenészek valamint Bill Gates-ek megkapják a jogdíjaikat amikor mások nyomorognak éhenhalnak PFFFFFFFF



Lesz@phatnak nemsokára újra seed csak máshol :))
88.
88.
Fishbone
#86: a tisztánlátás végett Scoo, a torrent szervergépek csak MAGÁT a torrent fájlt tartalmazzák mást nem...
87.
87.
OldM4n
A Szép Új Világ...

Scoo - le vagy maradva. EZ már egy másik foglalás.



Boldog ország magyarország (sic!) hogy ez a legeslegnagyobb problémája, és a legnagyobb bűnözői a Torrentező Pistikék.



Szánalmas...
86.
86.
Scoo
Amúgy benne volt a hírekben is a lefoglalás. Pl a rádióban is most mondtákbe. Mondták, hogy 500 terra anyagot találtak. Egy torrent serveren minek vannak fent anyagok? Nem úgy van, hogy az anyagok azok a felhasználóknál vannak?
85.
85.
sittes79
majomparade-ról tud valaki valamit?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...