Jól tippelte meg üzleti eredményeit a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2010. július 23.
  • Biznisz
Link másolása
Ahogy korábban megjósolta, a Ubisoft tényleg majdnem megduplázta bevételeit az előző évhez képest: az idei üzleti év első negyede 161 millió eurót hozott a kiadónak.
Ahogy korábban megjósolta, a Ubisoft tényleg majdnem megduplázta bevételeit az előző évhez képest: az idei üzleti év első negyede 161 millió eurót hozott a kiadónak.



Hasonló számokról korábban is volt szó, azok azonban csupán becslések voltak - ez itt a végleges kimutatás. A június 30-cal véget ért negyedévben 161 millió eurót kaszált a francia kiadó, ami 94 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, mikor 83 millió euró bevétellel zárt a cég. A kiváló teljesítmény jórészt az 1,9 milliós eladással büszkélkedő Splinter Cell: Convictionnek, a Ubisoft casual címeinek, az Avatar játékváltozatának, az Assassin's Creed II-nek és a kedvező árfolyamváltozásoknak köszönhető.

Az értékesítések több, mint fele az Egyesült Államokban történt, platform szerinti bontásban pedig az Xbox 360 vette át a Nintendo DS helyét. A Ubisoft az idei esztendő első hat hónapja során a legfontosabb országokban növelni tudta piaci részesedését: Amerikában a negyedik legnagyobb kiadó 6 százalékos részesedéssel, Európában a második 9,5 százalékkal, s ha külön vesszük Németországot, Franciaországot és az Egyesült Királyságot, akkor is erős ezüstérem jut a kiadónak.

A következő negyedévre 83 milliós bevétellel számol a cég (tavaly ugyanennyi pénz folyt be ebben az időszakban), ebben a - szeptemberig tartó - időszakban fog megjelenni a H.A.W.X. 2, a R.U.S.E., az új Raving Rabbids és a Move-os Racquet Sports is, illetve Macintoshon is tiszteletét teszi az Assassin's Creed II és a Splinter Cell: Conviction, míg iPaden a Silent Hunter mutatkozik majd be. A teljes évet várhatóan pozitív mérleggel zárja a kiadó.
2.
2.
zoli12i
#1: az a Spilenterből sztem !
1.
1.
adriano28
az a kép meik játékbol van ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...