Csődvédelmet kért a Playlogic

A tavaly megjelent Fairytale Fights fejlesztője és kiadója csődvédelmet kért a napokban - a pletykák szerint a német Koch Media is közrejátszott a cég tönkrevágásában.
A tavaly megjelent Fairytale Fights fejlesztője és kiadója csődvédelmet kért a napokban - a pletykák szerint a német Koch Media is közrejátszott a cég tönkrevágásában.A holland cég mind a Playlogic International kiadó, mind pedig a hozzátartozó Playlogic Game Factory fejlesztőstúdió részére csődvédelmet kért, ami még inkább utal a helyzet komolyságára. A Playlogic tavaly 20 millió dolláros veszteséget termelt, tette mindezt bevételeinek (11,1 millió dollár) 23 százalékos növekedése mellett. A veszteség javát egy év alatt sikerült felhalmozni, 2008 végén "mindössze" 9,5 millió dolláros mínuszban volt a vállalat.

A Playlogic már májusban utalt arra, hogy egyre valószínűbb a fizetésképtelenségük, s a pletykák szerint ezt részben a német Koch Mediának is köszönhetik, amely cég 2,2 millió dollárral tartozik a bajba került kiadónak. Állítólag a Playlogic már be is perelte a németeket, a Koch Media vezérigazgatója cáfolta ezeket a feltételezéseket, és csak annyit ismert el, hogy 2009-ben valóban létrejött egy, az európai terjesztéssel kapcsolatos megállapodás közöttük.

Bár mindez nem azt jelenti, hogy a Playlogicnak vége, a helyzet igen csúnyán fest jelen pillanatban. A kiadó legutóbbi saját fejlesztésű munkája, a PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra is megjelent Fairytale Fights volt.
2 komment - szólj hozzá!