James Cameron megcsinálhatná a Starcraft-filmet

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Míg a Valve kizárólag saját készítésű Half-Life-filmet tud elképzelni, addig a Blizzard nem ilyen keménykezű, ha a játékainak megfilmesítéséről van szó: James Cameronnal például már simán beérnék ők is. Ennek ellenére a pókemberes Sam Raimire sem panaszkodnak a World of Warcraft-mozi kapcsán.

Rob Pardo, a Blizzard egyik alelnöke az MTV Multiplayernek adott interjúban árulta el, hogy a csapat mindig is nyitott volt a játékaik - főleg a Starcraft - megfilmesítése kapcsán, azonban eddig még nem találták meg a megfelelő partnereket, akikre nyugodtan rá merték volna bízni a munkálatokat. "Már évekkel ezelőtt összedobhattunk volna egy Starcraft-mozit vagy TV-filmet, de nagyon fontos számunkra, hogy olyan kreatív embert találjunk a feladatra, aki tehetséges, de lelkesedik is a munkáink iránt." Pardo szerint mindig is ez jelentette a legnagyobb kihívást, de ha például James Cameron holnap azt mondaná, "Akartok Starcraft-filmet?", akkor azonnal aláírnának.

A Blizzardnak egyébként van miért izgulnia filmadaptáció fronton, hiszen a World of Warcraft mozi jelenleg is készül, igaz, még mindig csak a sztorin dolgoznak az illetékesek. A gyártásért felelős Legendary Picturesszel teljes mértékben elégedettek a srácok, és valóban: a cég letett már néhány igényes adaptációt az asztalra, gondoljunk csak a 300-ra vagy a Watchmenre! A filmet egyébként - a James Cameronnál némileg kisebb kaliberű - Sam Raimi fogja rendezni, az ő munkája a Pókember-trilógia is.

És egy apró örömhír a végére: a Blizzard bejelentése szerint a Starcraft II eladásai az első hónapban átlépték a 3 miliós határt, és a játék 2010 legjobban fogyó PC-s játéka illetve mindenidők leggyorsabban fogyó RTS-e lett. Az első két napon 1,5 millió példány kelt el belőle. A Blizzard természetesen folytatni fogja a játékot: a zergekkel foglalkozó Heart of Swarm nemrég lépett be a programozási és "hardcore művészeti" fázisba. Megjelenési dátum még nincs.

15.
15.
Teuton
Ő csinálta az Avatar nevű űr-pocahontast? Mert ha igen akkor inkább ne legyen SC film.
14.
14.
Sousuke1989
#13: Ezzel tényleg egyetértek, kevés jó film volt a témában az elmúlt egy évben: District 9, Pandorum, Avatar, Predators. Hamarosan jön a Monsters és a Skyline is.
13.
13.
daenath
Jo lenne egy SC film, ugyis pangas van most sci-fi filmekbol. Cameron pedig megfelelo ember volna a rendezoi szekben.
12.
12.
PolluxHUN
#6: Sztem azért van 1-2 név pl.: Guillermo del Toro(már csak a kreatúrák miatt is), Starcraftra meg Danny Boyl....vagy adják oda mindegyik franchise-ot Uwe papának XD.......brrrrr még viccnek is rossz!!!
11.
11.
mankrisz
végre!! erre várok ... ha megcsinálnja az zsír lenne csak aztán jó legyen XD odavok az sc-ért;)
10.
10.
namohr
Sztem tök jó lenne filmben a starcraft.
9.
9.
InGen
Nos, mivel az Aliensszel amúgy is ő határozta meg ezt az egész modern spacemarine kinézetet, simán illene a Starcrafthoz a stílusához, és akkor az Avatarról még nem beszéltünk :)
8.
8.
hunlord
A 300 és a Watchmen tényleg jó filmek voltak, Blizzard játékokban meg nem vagyok otthon, de azért szorítok a jó adaptációért! :)
6.
6.
InGen
Mondjuk Sam Raimiről nekem nem a Pókember jut eszembe, hanem a zseniális Evil Dead. Szerintem nála maximum Jackson tudna jobb Warcraft filmet csinálni.
4.
4.
Berencsit
A half life filmre jobban várok, (szerintem nem csak én.) de attol még ez is jó lesz.
Legalábbis reméljük. :)
3.
3.
Scoo
Az alapszitu hagyni kell az biztos, de annyiban nehéz a dolog, hogy a moziban nincs tutorial pálya, azaz olyan nézőknek is meg kell érteniük a dolgokat akik egyébként a StarCraftra azt hinnék, hogy egy teleshopos szupertisztitószer.
2.
2.
pyro
Egy SC film az nagyon odavágna, csak én a sztoriba már nem nyúlnék bele nagyon.
1.
1.
Scoo
Az azért dícséretes, hogy akárkivel nem érik be. Sajnos borzasztó és borzasztóbb játékfilmeket láttam már. Ha jól nem tudják megcsinálni, akkor inkább sehogy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...