Take-Two: Nem fogunk bukni a Mafia II-n

Michael Pachter, a Wedbush Morgan Securities elemzője a Take-Two negyedéves pénzügyi helyzetjelentése előtt úgy vélekedett, hogy a vártnál gyengébb értékeléseknek és a hosszú fejlesztési időnek köszönhetően a kiadó bukni fog a Mafia II-n - a Take-Two szerint ez nem így lesz, de számokat ők sem mondtak.

A Take-Two vezérigazgatója, Ben Feder egy részvényesi találkozón beszélt a Mafia második részéről, az ott elhangzottak pedig válaszként is tekinthetők Pachter jóslataira: "Nagyon büszkék vagyunk a játékra, a megjelenés óta eltelt időszak alapján úgy véljük, egy újabb nyereséges címmel gazdagodott a Take-Two." Pontos számok még nincsenek, az amerikai eladásokat összegző NPD toplistái például csak szeptember végén látnak napvilágot, a kiadó pedig nem árult el semmi konkrétat. Pachter korábban úgy számolt, hogy a Mafia II 35 millió dollárba fájhatott a cégnek, ennek kellene tehát megtérülnie az eladásokból. Feder szerint ez meglesz, a Mafia II jól startolt.

A Take-Two a július 31-ével véget ért harmadik negyedévet 354,1 millió dolláros adózott bevétellel zárta, ami komoly növekedést jelent a tavalyi 94,9 millió dolláros eredményhez képest, a tényleges nyereség pedig 5,9 millió dollárra rúgott. A cég mindezt főleg a - már 6,9 millió eladott példánynál járó - Red Dead Redemptionnek köszönheti, de elvileg a legutóbbi GTA-részek, a Borderlands és az NBA 2K10 is kivették a részüket az eredményből. A helyzet azonban mégsem rózsás annyira, az első kilenc hónap ugyanis veszteséges volt a kiadó számára, noha a cél az lenne, hogy komolyabb GTA-megjelenés nélkül is eredményes évet tudjon zárni végre.

Úgy néz ki, a Take-Two minden erejével ezen dolgozik: záporoznak a Red Dead Redemption, a BioShock 2 és a Borderlands DLC-k, és a Michael Jordan közreműködésével készülő NBA 2K11-ben is bízik a kiadó. Az L.A Noire-t hivatalosan is eltolták a 2011-es évre, a BioShock Infinite pedig 2012-ben kerülhet boltokba.

24 komment - szólj hozzá!