Take-Two: Nem fogunk bukni a Mafia II-n

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 4.
  • Biznisz
Link másolása
Michael Pachter, a Wedbush Morgan Securities elemzője a Take-Two negyedéves pénzügyi helyzetjelentése előtt úgy vélekedett, hogy a vártnál gyengébb értékeléseknek és a hosszú fejlesztési időnek köszönhetően a kiadó bukni fog a Mafia II-n - a Take-Two szerint ez nem így lesz, de számokat ők sem mondtak.

A Take-Two vezérigazgatója, Ben Feder egy részvényesi találkozón beszélt a Mafia második részéről, az ott elhangzottak pedig válaszként is tekinthetők Pachter jóslataira: "Nagyon büszkék vagyunk a játékra, a megjelenés óta eltelt időszak alapján úgy véljük, egy újabb nyereséges címmel gazdagodott a Take-Two." Pontos számok még nincsenek, az amerikai eladásokat összegző NPD toplistái például csak szeptember végén látnak napvilágot, a kiadó pedig nem árult el semmi konkrétat. Pachter korábban úgy számolt, hogy a Mafia II 35 millió dollárba fájhatott a cégnek, ennek kellene tehát megtérülnie az eladásokból. Feder szerint ez meglesz, a Mafia II jól startolt.

A Take-Two a július 31-ével véget ért harmadik negyedévet 354,1 millió dolláros adózott bevétellel zárta, ami komoly növekedést jelent a tavalyi 94,9 millió dolláros eredményhez képest, a tényleges nyereség pedig 5,9 millió dollárra rúgott. A cég mindezt főleg a - már 6,9 millió eladott példánynál járó - Red Dead Redemptionnek köszönheti, de elvileg a legutóbbi GTA-részek, a Borderlands és az NBA 2K10 is kivették a részüket az eredményből. A helyzet azonban mégsem rózsás annyira, az első kilenc hónap ugyanis veszteséges volt a kiadó számára, noha a cél az lenne, hogy komolyabb GTA-megjelenés nélkül is eredményes évet tudjon zárni végre.

Úgy néz ki, a Take-Two minden erejével ezen dolgozik: záporoznak a Red Dead Redemption, a BioShock 2 és a Borderlands DLC-k, és a Michael Jordan közreműködésével készülő NBA 2K11-ben is bízik a kiadó. Az L.A Noire-t hivatalosan is eltolták a 2011-es évre, a BioShock Infinite pedig 2012-ben kerülhet boltokba.

25.
25.
zsilvolgyi
24.
24.
Macifasz
#23: Nekem is. A Vice City nálam is a kedvenc GTA epizód, de a Mafia az életem egyik legmeghatározóbb játék élménye volt. Csak a Prince of Persia The Sands of Time trilógia volt képes hasonló érzéseket kiváltani belőlem, azon belül is a Warrior Within.
23.
23.
amd33
#18: A vice citynél is sokkal jobb a mafia 1 hangulatba és jobb game ezt úgy mondom hogya VC a kedvenc gta részem...

Viszont életem gameja meg a mafia 1...
21.
21.
Macifasz
#20: Ez az a felfogás, ami nekem nagyon de nagyon nem tetszik. Adjanak ki egy tisztességes single kampányt, és majd utána, ezen felül jöhet a DLC áradat.
20.
20.
Mathia$
Ne sírjatok, majd jön sok-sok dlc amikben összesen 3x ennyi küldi lesz... és azokért is elkérik a pénzt. Ez a game emiatt készült.
19.
19.
Quent1n
#18: Az egész Mafia 2 csak a pénzről szól. 13 ezer forint = 10 óra játék, nuku multi, befejezetlen sztori. Míg mondjuk egy CoD6 lehet, hogy csak 6-7 óra singleben de multiban akár 500 is lehet. És ez nem kis különbség ám.
18.
18.
Jinbobo
#17: A DLC-kel én sem értek egyet! Az tényleg csak a pénzről szól! És szemétségnek találom hogy a jó cuccokat meg pályákat külön csak ott lehet megvenni. A gta3-al sajna nem játszottam. Mindenesetre amikor én kipróbáltam a mafia1-et az akkor volt amikor a Vice city-vel nyomattam, valszeg ez zavart meg. A gta3-nál lehet jobb nem tudom de a vice citynél gagyibb. Amúgy lehet lesznek még újabb küldik a Mafia2-nél csak hogy majd azok is DLCn jönnek.
17.
17.
Macifasz
#16: Hát, ezt buktad, ugyan is a Mafiával egyidőben nem a Vice City, hanem a GTA III jelent meg. Amit olyan szinten szarrá aláz a Mafia, hogy az leírhatatlan. Persze, ez az én véleményem. A Vice City már más tészta, az ugyan is legjobb GTA szerény véleményem szerint.
Ez a "nem lehetett jobb és más küldiket kitalálni" szöveg meg baromság, de ezt te is tudod. Ha nekem mint egyszerű gamernek eszembe jutnak minden chapterhez kis illetve nagy küldik, amikkel fel lehetett volna dobni, és nem is számított volna koppitnásnak, akkor nehogymár a fejlesztőknek, akiknek ez a feladata, csak ennyire telejen. Pénzéhes banda és kész, a moderek kb. 60 küldit találtak eddig, amit a készítők valamilyen oknél fogva, kivettek a játékból. Mondjuk ez az ok a DLC, amiért elkérnek majd 2-3 ezer forintot, és kb. 1 év múlva, amikor kifogytak belőlük lesz olyan a game, amilyennek eredetileg kellett volna.
16.
16.
Jinbobo
Valljuk be, már nem lehet nagyon új küldetéseket kitalálni amit a mafia1 vagy a Gta ne csinált volna már meg.Szerintem mindenki sejthette hogy leginkább a grafika meg a hangulat újulhat. Normálon már végigpörgettem a játékot, most hardon nyomom hátha nagyobb kihívást nyújt, de nem. Hardon is könnyű lett! Egyébként nekem az első része nem tetszett! A Vice city ugyanabban az évben jobban megfogott!
14.
14.
Macifasz
#13: De ez első sorban nem annak köszönhető, hogy forradalmian jó lett, hanem annak, hogy a sok fan, többek közt én, látatlanban megvették, mert bíztak a névben.
13.
13.
crytek
Már most 10 milla fölött vannak a 35 milla biztos meglesz. Augusztus 28-ig 38x.000 db kelt el 3 platformra összesen.
12.
12.
Macifasz
#4: Vágom, rögtön utána leesett, hogy leírtam, csak nem lehet szerkeszteni.:-(
11.
11.
Top Secret
#3: Igazad van én is olvastam az InGen által írt cikket én csak nevetek igyis ugyis megvettem volna a játékot ha 10/10 adnak vagy ha csak 10/1.Most tartók a 10 Chapternél és szerintem el lett találva.(ez saját vélemény)
10.
10.
VIPD
igen:)a la noire--ban én is bízok ha bár azt olvasottak alapján kicsit kötött lesz...
7.
7.
VIPD
szerintem már elve szarnak csinálták hogy akik szerették a maffia 1 et(én is)
ne hogy már játszanak 1 jobb gengszter szimulátorral:P
6.
6.
gringos
szerintem is jó játék. Az egyhez képest tényleg lóf@sz, de aki végigvitte az egyet és a kettőt is annak a 14. chapter elején megáll a szíve egy pillanatra, én kilettem. Valóban picit unalmas néhol, de szerintem 10/7,5 és azt mondom tetszett, az hogy ebból a kiadó, hogy részesül, nem vagyok érintett, természetesen örülnék, ha sikeres lenne, mert akkor elkészíthetnék a Mafia III-at.
4.
4.
Mast3rmind
#2: Félreértések elkerülése végett...

Tehát a kiadó büszke a játékra és a nagyon lelkes és tehetséges csapatot sikerült szerezniük a cseh csapat beolvasztásával. NEM A FEJLESZTŐK!
3.
3.
kharami
Komolyan már kezd vicces lenni ez a mafia körüli maszlag! Annyira nem érdekel ki bukik min vagy ki mit húz le, mindig is szartam mások véleményére és ezek után is fogok! Nekem tetszik, az meg hogy a kiadó fejlesztőknek mekkora arcuk van milyen kijelentéseket tesznek ő dolguk, engem nem érint!
2.
2.
Macifasz
Büszkék? Lol...ez biztos, hogy ugyan az a banda, akik az első részt is csinálták? Ezután a nyilatkozat után, elkezdtem kételkedni benne.:-((
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...