Új motort fejleszt az Activision-projekthez a Bungie

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Ma jelent meg a Halo: Reach, ezzel pedig a Bungie történetében is egy korszak zárult le. Egy sorozaton dolgozni közel tíz éven át annyira nem izgalmas, ezért is dönthettek úgy a srácok, hogy ideje valami új felé nyitni - ezért töltik a következő tíz évet az Activision szárnyai alatt.

Az Actvisionnek készített projektről még nem sokat tudunk, annyi biztos egyelőre, hogy az új játék PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is megjelenik majd, illetve - mint most kiderült - új motor fog futni alatta, amit a Bungie fejleszt jelenleg is.

A Develop magazinnak adott interjúban Brian Jarrard, a csapat közösségi menedzsere árulta el, hogy a Bungie mindig is ellene volt a motorlicenszelésnek: "Azt hiszem, ez a dolog a 'független lelkünkkel' együtt jár. Ahogy nem szeretnénk más címéhez játékot fejleszteni, úgy a saját technológiánkat akarjuk csak használni" - magyarázta Jarrard, és hozzátette, hogy az előre látható jövőben nem is fognak változtatni ezen az állásponton.

Ezért készül hát a csapatnál új motor, a Bungie-nak esze ágában sincs mások engine-jét használni, noha valószínűleg az Activision bőszen támogatná ezt az ötletet is. Jarrad szerint a motor munkálatai az előkészületi fázis végén tartanak, ami ugyan nem tűnik túl nagy előrelépésnek, viszont most, hogy a Reach megjelent, az egész csapat rááll az új projektre, ezért remélhetőleg az első hivatalos bemutatóra sem kell sokat várnunk.

11.
11.
TEEBEEX360
#7: Azért az 1. és a 2. résznél oda baszott a graf classic boxon.És pontosan ahogy Ltk mondja.Kurva unalmas már a UE3 motor.
10.
10.
zsombee1945
#4: Ők nem Valve hogy évtizedekid szarozzanak egy motorral, biztos hamarabb meglesz ;)
9.
9.
LtK
#7: hát akkor inkább használják azt amit a halo-nál.... az ue3 már nagyon unalmas..(szerintem) minden 2. játék alatt azvan kb
8.
8.
izomkukac
ó.. akkor biztos hogy 127 évet kell várni az új játékra
7.
7.
K/G.
Engineben sosem volt túl jó a bungie. Lehet, persze, hogy azóta beletanultak, de szerintem egy ue3-al jobban jártak volna. Abban a motorban nagyon sok a potenciál még nagy terekre is, amit szeretnek a srácok és baromi moddolható.
6.
6.
NinjaNorb
a reach után amilyen baszott jó nem hiszem hogy csalodni fogunk bennük:D
5.
5.
vytros
#3: Nem hiszem, hogy mikor még nem is tudjuk milyen játékot csinálnak, ezért kéne síránkoznunk :)
4.
4.
LtK
na, jól teszik. Csak Scoo is mondta .... reméljük azért nem kell 5 évet várni mire a motor kész lesz =D
3.
3.
Scoo
Ezzel csak egy baj van. Új motor készítése sok pénz és sok sok idő, azaz a kész játékot még később kapjuk készhez.
2.
2.
Top Secret
Szerintem biztos jó lesz a motor amit a Bungie csinál.
1.
1.
Top Secret
Szerintem biztos jó lesz a motor amit a Bungie csinál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...