Prémium szolgáltatásokkal bővülhet a Call of Duty

Az Activision már nem akar ajtóstul a házba rontani, úgy tűnik, egyelőre elvetették a havidíjas Call of Duty ötletét. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a kiadó lemond arról, hogy minden áron pénzt húzzon ki a játékosokból: fizetős prémium szolgáltatásokról beszélnek a fejesek.

Emlékeztek a régi szép időkre? Megvetted a Call of Duty első részét PC-re, önfeledten multiztál - ingyen -, majd mikor elkészültek, letöltötted az új pályákat - ingyen. Manapság a pályacsomagokért fizetni kell, ami valamilyen szempontból érthető, és ez tükröződik a játékosok hozzáállásán is, elvégre már több millióan töltötték le ezeket a DLC-ket.

Nem csoda, hogy az Activision azon gondolkodik: hogyan lehetne továbbnövelni a Call of Duty multiplayer módjából származó bevételeket? Thomas Tippl, a kiadó pénzügyi igazgatója szerint például fizetős prémium szolgáltatásokkal. Nem, egyelőre ez nem bejelentés, de határozottan úgy tűnik, készülnek valamire a Call of Duty háza tájékán.

Tippl korrekt módon kizárta a havidíjas lehetőséget, bevallása szerint semmi olyantól nem akarják megfosztani a játékosokat, ami már a játék megvásárlása révén rendelkezésükre áll, ellenben számos más alternatíva létezik, amellyel még több pénzt csinálhatnának a sorozatból. "A jövőt tekintve számos olyan új és innovatív szolgáltatás létezik, amelyek több választási lehetőséget adnak a játékosok kezébe." Hasonlóan nyilatkozott az Activision sokat ócsárolt vezérigazgatója, Bobby Kotick is, bár ő korábban abszolút az előfizetéses módszer pártján állt.

Azt egyikük sem részletezte, hogy mit értenek a prémium szolgáltatások alatt, de valószínűleg kedvezményes árakról, ingyen kiegészítőkről és extra XP-ről lehet szó. További ötletek?

31 komment - szólj hozzá!