Prémium szolgáltatásokkal bővülhet a Call of Duty

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Activision már nem akar ajtóstul a házba rontani, úgy tűnik, egyelőre elvetették a havidíjas Call of Duty ötletét. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a kiadó lemond arról, hogy minden áron pénzt húzzon ki a játékosokból: fizetős prémium szolgáltatásokról beszélnek a fejesek.

Emlékeztek a régi szép időkre? Megvetted a Call of Duty első részét PC-re, önfeledten multiztál - ingyen -, majd mikor elkészültek, letöltötted az új pályákat - ingyen. Manapság a pályacsomagokért fizetni kell, ami valamilyen szempontból érthető, és ez tükröződik a játékosok hozzáállásán is, elvégre már több millióan töltötték le ezeket a DLC-ket.

Nem csoda, hogy az Activision azon gondolkodik: hogyan lehetne továbbnövelni a Call of Duty multiplayer módjából származó bevételeket? Thomas Tippl, a kiadó pénzügyi igazgatója szerint például fizetős prémium szolgáltatásokkal. Nem, egyelőre ez nem bejelentés, de határozottan úgy tűnik, készülnek valamire a Call of Duty háza tájékán.

Tippl korrekt módon kizárta a havidíjas lehetőséget, bevallása szerint semmi olyantól nem akarják megfosztani a játékosokat, ami már a játék megvásárlása révén rendelkezésükre áll, ellenben számos más alternatíva létezik, amellyel még több pénzt csinálhatnának a sorozatból. "A jövőt tekintve számos olyan új és innovatív szolgáltatás létezik, amelyek több választási lehetőséget adnak a játékosok kezébe." Hasonlóan nyilatkozott az Activision sokat ócsárolt vezérigazgatója, Bobby Kotick is, bár ő korábban abszolút az előfizetéses módszer pártján állt.

Azt egyikük sem részletezte, hogy mit értenek a prémium szolgáltatások alatt, de valószínűleg kedvezményes árakról, ingyen kiegészítőkről és extra XP-ről lehet szó. További ötletek?

31.
31.
NinjaNorb
#27: ez sztem nem túlreagálás akkor legyen a játék ingyen és keljen az extrákért fizetni én még úgy se nyelném le de vannak fanok akik tuti fizetnének érte mint más ilyen felépítésű játékoknál de ez...
30.
30.
Giggsy
#27: Az a baj, hogy ilyen játékmodell már létezik: az összes MMOFPS ilyen. És ott tipikusan az van, hogy amíg az ingyen játszók több órát belefeccölve eljutnak olyan szintre ahol már épelméjű fegyverek, felszerelések is vannak, addig a fizetősek már abszolút noobként is megkapják a "one shot, one kill" típusú fegyvereket, illetve mindenféle lehetetlen védelmi cuccot. Ott még okés, ha ingyen akarsz játszani, szenvedj meg érte, de ebben az esetben kiadsz kőkemény pénzeket egy olyan játékért aminek az egyjátékos kampánya rövid, a sztorija sablonos és igazán még hardon sem jelent kihívást (már akinek persze) tehát szinte semmit sem ér. Oké úgyis a multi miatt veszi meg mindenki, csakhogy azért majd fizethetsz külön, mert ha nem teszed, nem csak a vérprofik, hanem a kis pénzeszsákok is pofátlan helyzeti előnyben vannak hozzád képest. Ritka aljas hozzáállás. Mondjuk engem már nem érint, mert én a MW2-ben akkorát csalódtam, hogy tuti nem veszem meg a következőt. A FIFA 2004 óta nem fájt ennyire játékért kiadott pénz.
29.
29.
wildláma
szerintem ez a prémium baromságban lesz majd ilyen ultimate fegyver, amit csak ő kap, és azzal mindenkit leabál, és semmi esélye a sima accountosnak
27.
27.
k o x [R] .
nemtudom minek kel ezt enyire túlreagálni.... fizetni LEHET MAJD HA AKARSZ, nem lesz kötelező multizhatsz anélkül is, maximum prémium xp vagy fegyókat hamarab kapsz meg de semilyen szuperképeséget nem kapsz majd érte... ebből üzletet akarnak csinálni nem a játékot elb.szni ... és az activisionál se hülyék és tudják h mit akarnak a gamerek.
26.
26.
KillZzzoNE
Ki tudja lehet hogy manapság már nemcsak a játékot kell megfizetned. Még azért is pénzt kéne fizetnem h ugrok egyet ??
25.
25.
Wizard8
Ha havidijas lesz soha többet cod pedig eddig mind megvan, de már 2x meggondolom, hogy megvegyem emiatt is. Ez már undoritó, elhiszem , hogy kell a profit de azért tudják már , hogy hol a határ.
24.
24.
ilor14
meg ezt útálom minden játékba ami netes vagy mmo, azok a nagylegények akik teletömik magukat a fizetős cuccokkal és abba feszítenek!és itt jönnek azok akik nem fizetnek és szarrászedik őket azok akik meg előfizetnek...
23.
23.
ilor14
#22: ha lehet ne sértsd meg a vallást! xD de ez tényleg szemétség!
#20 az tényleg jobb játék lesz!
22.
22.
NinjaNorb
hogy lehetnek ennyire zsidók?komolyan ennél mélyebbre már nem is lehet süllyedni kivéve ha majd havonta 3000ft lesz a multi ugyan már dugják fel a seggükbe ezt a szart!
21.
21.
k o x [R] .
#18: "megveszel egy 5 pályás 15 perces kampány módot, majd ha multizni merészelnél, akkor fizess még?!" - norb
szövegértelmezési szempontból ez azt jelenti hogy ha multizni szeretnél fizetned kell érte, ha nálad nem ezt jelenti ott komoly gondok vannak és az az egyes neked jár ;)
20.
20.
Thane
Már megbocsáss Norb de a cod4 elég király volt és csak a 6nál jött a mindenki utálja mod...
És egyébként meg ezért vannak a tört játékok ha valami érdekel, letöltöd kipróbálod esetleg végig játszod és utána ha tetszik akkor veszed csak meg, nem kell helyből 14k-t kidobni az ablakon valami szarért...
És én inkább a Brink-et várom nem ezeket a szutykokat.
19.
19.
wildláma
"Emlékeztek a régi szép időkre? Megvetted a Call of Duty első részét PC-re, önfeledten multiztál - ingyen -, majd mikor elkészültek, letöltötted az új pályákat - ingyen."
vissza is sírom azokat az időket :'(
17.
17.
k o x [R] .
norb b+ te szólód meg giggsyt a szövegértelmezésért? előtte te is ugyanazt a marhaságot írtad csak másként fogalmazva -.-'
16.
16.
Top Secret
Ugy oké lenne ha ingyen adnák és csak a multit kéne megfizetni jó is lenne.:D
14.
14.
Giggsy
Tehát lássuk jól értem-e? Kifizetek 10k-t egy játékért, amivel csak egy igen silány és rövid single player kampányt lehet végigcsinálni, aztán ha még multizni is akarok, akkor még fizessek azért is külön? Vicces fiúk ezek az Activision-nél. Mondjuk én úgy sem vagyok veszélyes az új CoD-ra, miután az előző multija akkora fos volt amekkora...
12.
12.
Top Secret
Na kezdődik mi lesz a következő a 70.szintet csak ugy érheted el ha 400 ms pontot fizetsz na elég!!
11.
11.
Bako
Egy idő után már azért is fizetni kell majd, hogy lőhess a fegyverekkel... lehet golyónként fognak pénzt kérni? Esetleg instant godmode? Remélem első nap akciós lesz a hellokitty-s golyóálló mellény.
10.
10.
latyaa
Nekem olyan ötletem támat h el megyek ehez Bobby kutyához és ne haragudjatok nem tudok szépen fogalmazni de szaros faszal fogom meg szopatni a pénzével együtt
9.
9.
shatterhand
ugyis megutáltam egy időre az fps-t
codot meg pláne
6.
6.
pjoco
Az az ötletem hogy én sosem fogok ilyen játékot megvenni! :D
4.
4.
elite_hun
#3: Mire gondolsz? Mert lehet hogy így én se veszem meg
3.
3.
mephi
Sajnos azt kell mondjam, hogy ez a jövő. Ebből én tuti ki fogok maradni (már az előzőektől is távol maradtam), még szerencse, hogy jön ki jobb multi játék mint ez.
Jó játékot és vastag pénztárcát kívánok apunak...
2.
2.
Vincenzo
Ez szerintem úgy hülyeség ahogy van. Teljesen tönkrevágná a játékot, ugyanis tuti az lenne belőle, hogy a 12 éves vérpistikék első nap befizettetnek apucival premiumra és 5 perc után atomrakétákat lövöldöznek és azt hiszik ők a legprobb istenkirályok...
1.
1.
Dcrysis02
Unod már a Call of Duty: Black Ops játékodat 5 perc után? Unod hogy kevés XP-t kapsz? Csak 9.990 Ft-ért már most a max szintre ugorhatsz egy könnyű tranzakció segítségével! Légy te a csatamező ura már az első napon!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...