A Kinecté lesz a játékipar legnagyobb startja

  • Írta: InGen
  • 2010. szeptember 30.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft eddig is hajlamos volt durván szuperlatívuszokban beszélni a Kinect kapcsán, nem véletlenül, hiszen irdatlan mennyiségű pénzt ölnek a kiegészítőbe. Most azonban megtudtuk, hogy a cég szerint ez lesz a játékipar valaha látott legnagyobb startja.

A Microsoft mostanában nem fukarkodik, ha a játékrészlegnek szüksége van némi pénzmagra a siker eléréséhez. A Halo: Reach felvonultatta az eddig látott legnagyobb marketing-kampányt, a Kinect pedig úgy tűnik, hogy az iparág legdurvább startjára készülhet.

Legalábbis Phil Spencer, a Microsoft Game Studios felelős alelnöke szerint, aki a következő, meglehetősen ambíciózus nyilatkozatot adta: "Számunkra ez lesz a legnagyobb start, amit valaha a játékiparban csináltunk. Többet szeretnénk belőle eladni az ünnepek alatt, mint amennyi konzolt bárki eladott korábban a hasonló időszak alatt" - ez alapján látható, hogy a Microsoft a korábbi megnyilvánulásaihoz hasonlóan továbbra is külön egységként, külön platformként tekint a Kinectre. Persze hiába hangzik jól, hogy túl szeretnék szárnyalni az összes konzoleladást, hiszen akkor is csak egy kiegészítőről van szó, de hát ilyenek ezek a marketingesek.

Ettől függetlenül a szórakoztató-elektronikai partnerek visszajelzései szintén bíztatóak: az ünnepi szezonban várhatóan a Kinect lesz a legkeresettebb termék az egész kategóriában, s nem csak a játékipari termékeken belül.

Végül Spencer még hozzátette: "Szóval számunkra ez nagyobb, mint az Xbox indulása, sőt, még az Xbox 360 startját is túlszárnyalja.  Hogy mennyit fogunk eladni? Annyi pénzt fogunk belefektetni, mintha ez lenne a legnagyobb konzol launch, amit valaha csináltunk, így ennek megfelelő eladott darabszámot is várunk."

12.
12.
Sir-Vival
Hát nyem tom', eddig a MOVE a meggyőzőbb. Minden komolyan vehető - nem pénzelt - teszt is erről szól. Szerintem itt most másról van szó: ha ezt a Microsoft el tudja adni (olyan darabszámban, ahogy számolnak vele) akkor bármit el tud adni.
Mondjuk ez a Vista esetében nem jött be.
11.
11.
kevinbutler
Mintha már lett volna egyszer ez a hír :S
10.
10.
Oliver S96
hát... kicsit akkor is bukás szaga van, de akkor is kíváncsi leszek rá
9.
9.
Top Secret
Már kezd elegem lenni a Kinectből a Move nekem jobban tetszik de nem szeretnék vitákba belemenni!
7.
7.
gerappa
Reklám ide vagy oda én nem ajándékozom meg magam sem alapgéppel sem kinecttel.
6.
6.
bzsp
annyiban igazuk lehet, h Amerikában, Ny-Európában tényleg keresett termék lesz, főleg az ünnepek közeledtével.
5.
5.
McDuff
hát már nem azért de beharangozták hogy ilyen+olyan nagy lesz a Reach reklámkapánya+launchja,de sztem mérföldekkel alul maradt a Halo 3-hoz képest,me az télleg agyon volt hypeolva!ugy hogy nem hiszem a Kinecté nagyobb lesz mint a Classic+360-é együttvéve.
4.
4.
tjames
Mindenesetre a MOVE irányítónak már van alternatív felhasználási módja....
ITT
3.
3.
Ryo san
Csak nehogy túl elbizakodottak legyenek...
1.
1.
tjames
Remélem lesz a sorban egy FNR Champion is :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...