2012-ben jön a 3D-s Star Wars

A filmes híreket kevésbé szoktuk erőltetni, a Cooltúra rovatunk is csupán havi néhány kritikára korlátozódik, azonban a legutóbbi hírek mellett mi sem tudtunk szó nélkül elmenni: a Star Wars-sorozatot újra adni fogják a mozikban, ezúttal viszont 3D-ben - hiába, az Avatar tényleg elindított valamit.

Ha az Avatart becézték az új Star Warsként, akkor mit mondjunk erre? A hírek szerint George Lucas belevág a Star Wars-sorozat 3D-s átalakításába: az első epizód, a Baljós árnyak 2012-ben, úgy tavasz tájékán kerülhet mozikba, utána pedig évente mutatkoznának be az újabb részek - már amennyiben az első bejön a közönségnek.

Mindegyik átirat legalább egy évig készül majd, a munkálatok felett maga Lucas bábáskodik , hogy a lehető legtökéletesebb végeredményt kapjuk. Mint mondta, az Avatar-élmény győzte meg arról, hogy a Star Wars is készen áll a 3D-re, és reméli, hogy a premierig még több moziban tudnak majd 3D-s filmeket vetíteni.

A tervek szerint jövőre a sorozat egy új Blu-Ray kiadást is kapna, ebben nem csak feljavított hang- és képminőség, hanem eddig nem látott, törölt jelenetek is várják majd a rajongókat.

63 komment - szólj hozzá!