Nem sokan vitték végig a Killzone 2-t

A Guerilla Games producere érdekes adatokat osztott meg a nagyérdeművel: ezek szerint habár több mint 3 millióan vásárolták meg a Killzone 2-t, ezek fele sem tolta végig a játékot, mert valahol elakadtak menet közben, vagy megunták és félretették a cuccot.

A Killzone producere, Steven Ter Heide mesélt arról, hogy a játékosoktól érkező adatok, a trófeák, és más, szerverek irányából érkező információk alapján nagyon jól be tudják határolni, hogy mennyien vitték végig a Killzone 2-t, hol akadtak el a legtöbben, és ezeket össze tudják hasonlítani a más csatornán érkező panaszokkal.


Például sokan azt rótták fel a fejlesztőknek, hogy a játék nem elég változatos - már ami a környezetet illeti. Steven Ter Heide szerint például érdekes, hogy akik ezt mondták, azok általában nem jutottak túl a Killzone 2 első felét képező (valamelyest tényleg egyhangú) városi részeken, s nem látták, hogy később mennyivel nagyobb és változatosabb területeket tartogat az anyag. Sőt valójában a vásárlók több mint fele egyáltalán nem vitte végig a játékot.

"Ki tudjuk egyensúlyozni a fórumhozzászólásokat és a valóságot. Például ha valaki azt írja a fórumon, hogy hosszú időbe telt végigjátszani a Killzone 2-t, akkor meg tudjuk nézni a statisztikáink között az átlagos végigjátsztási időt, és ki tudjuk deríteni, vajon tényleg van-e probléma. Nagyon sok hangos rajongó kiabál felénk mindenféle dolgot, de meg kell próbálnunk objektívnek maradni, amennyire csak lehet " - fejezte be a producer.

57 komment - szólj hozzá!